VRAČANJE V ŠOLO 15. FEBRUARJA 2021 – DODATNE INFORMACIJE

 

Dragi naši učenci in učenke, spoštovani starši ! 

 

Veseli smo, da se v ponedeljek 15. februarja v šolske klopi vračajo vsi učenci naše šole. Tako se bodo odprla šolska vrata tudi za učence od 4. do 9. razreda. Vzgojno-izobraževalno delo bo prilagojeno trenutnim epidemiološkim razmeram in bo ob doslednem upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov NIJZ potekalo po protokolu, ki omogoča izvajanje obveznega in razširjenega programa (jutranje varstvo in podaljšano bivanje).   

 

Priporočila NIJZ ob postopnem odpiranju šol in vrtcev 

 

Vsi zaposleni se bomo trudili upoštevati priporočila, vzdrževati osnovne skupine »mehurčke« in ponovno vzpostaviti pozitivno razredno klimo za vsakdanje delo. Prosimo vas, da tudi vi oz. vaši otroci upoštevajo vsa priporočila NIJZ (nošenje maske, upoštevanje varnostne razdalje, umivanje oz. razkuževanje rok, zračenje prostorov), najpomembneje pa je, da v šolo pridejo samo zdravi otroci (brez respiratornih obolenj in kašlja). 

 

V skladu s priporočili NIJZ Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport priporoča, da vsi zaposleni in učenci v šoli nosijo maske. Zaposleni ves čas, učenci pa izven učilnice oziroma mehurčka: npr. pri odhodu na stranišče, v jedilnico, garderobo, knjižnico … Na zunanjih površinah je potrebno zagotoviti ustrezno razdaljo. Pri učencih je zelo težko prepovedati druženje, zato priporočamo, da imajo učenci tudi na zunanjih površinah obrazne maske. Prosimo, da otroku priskrbite obrazno masko. Z otroki se pogovorite o higieni rok, kašlja, kihanja in o primerni razdalji med nami. 

 

Če je v družini oseba, ki kaže znake okužbe z virusom Covid-19 in čaka na rezultate testiranja vas prosimo, da v tem času otrok ostane doma, da ne bi v šoli širil morebitne okužbe. Če ima vaš otrok, za katerega bo predlagana karantena, sorojenca, lahko ta normalno obiskuje vrtec/šolo naprej. Prav tako lahko starš, ki ne bo skrbel za otroka, hodi naprej v službo. Odsvetuje se, da za otroka v karanteni skrbijo stari starši. Več lahko preberete na: Priporočila NIJZ odrejena karantena 

 

Ob ponovnem vključevanju učencev in učenk v izobraževanje v šolah in zavodih se je potrebno zavedati, da je virus še vedno med nami in da lahko vsako neupoštevanje preventivnih ukrepov povzroči ponovno širjenje bolezni. Vsi si želimo, da bi se pouk nadaljeval v šolski prostorih do konca šolskega leta, zato se obnašajmo odgovorno do sebe in drugih. Vsi. 

 

Spoštovani, vabimo vas, da preberete spodnje informacije o prihodu nazaj v šolo.  

 

Če boste imeli po prebranem dilemo, vprašanje predlagamo, da se na ustaljen način obrnete na razrednika.