Office 365

Sodobno delo z Office 365

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v okviru pogodbe Microsoft Enrollment for Education Solutions (EES) otrokom v vrtcih, šolah in na fakultetah pridobilo pravico do vključitve v program Student Advantage. Ta jim omogoča brezplačno uporabo programskega paketa Office 365 Pro Plus, ki vsebuje vedno najnovejše različice programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, OneDriva, koledarja, stikov, ipd.. Hkrati pa vsi učenci, dijaki in študenti v okviru programa Office 365 A3 dobijo tudi brezplačni dostop do elektronske pošte in digitalne shrambe v velikosti 1 TB.

 

Na naši šoli lahko pridobite licence za najnovejšo različico Microsoft Office 365, ki je namenjena učencem in učiteljem. 

 

Vsi, ki želite pridobiti licenco izpolnite naslednji pristopni obrazec –PRIJAVNICA, in ga oddajte Sari Zalesnik (na elektronski naslov: ) ali v tajništvu šole. Prijavne podatke prejmete v nekaj dneh na svoj elektronski poštni naslov.

 

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

 

Za dostop do Office 365 obiščite naslednje spletno mesto -> PRIJAVA V OFFICE 365.

 

Posebna ugodnost za učence

 

Profesionalna elektronska pošta

Varna in zmogljiva elektronska pošta s 50 GB prostora, skupnimi nabiralniki in deljenjem koledarjev. Dostopno preko spletnega brskalnika, poljubnih e-poštnih odjemalcev na računalnikih, pametnih telefonih in tablicah. V koledar si shrani pomembne informacije, npr. urnik ali dogodke, ki jih ne želiš zamuditi. Nikoli več ne pozabi na domačo nalogo. V seznam zadolžitev dodaj opravilo in pravočasno boš opomnjen/-a na rok za oddajo naloge.

 

 

Digitalna shramba OneDrive

Shranjujte datoteke, sinhronizirajte jih, dajajte jih v skupno rabo s sošolci in učitelji in preprosto sodelujte pri delu z njimi na varen način v storitvi OneDrive za podjetja. Za vsakega uporabnika je na voljo 1 TB prostora. Do dokumentov se dostopa preprosto, omogočen pa ti je tudi popoln nadzor nad deljenimi dokumenti.

 

 

Office na vseh napravah

V sklopu Office 365 ProPlus z novimi programi različice 2019 so vsakemu uporabniku na voljo Word, Excel, PowerPoint in drugi na do 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah. Poleg tega so na voljo tudi spletne različice programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote.

 

 

Podpora timskemu sodelovanju

Na voljo je delovni prostor za klepetanje, ki združuje ljudi, pogovore in vsebino ter s tem skupinam omogoča učinkovitejše delo. V posamezne pogovore lahko enostavno vključujete vsebine iz drugih storitev Office 365.

 

 

Varnost in zanesljivost

Storitve ustrezajo standardu ISO 27001, ki zagotavlja neodvisno preverjeno varnost in zanesljivost storitev, obenem je upoštevana tudi celotna zakonodaja o varstvu osebnih podatkov. Dobre prakse, ki jih zahteva zakonodaja GDPR in prihajajoči ZVOP-2, so že upoštevane.

 

 

Prenehanje dostopa do storitve Office 365

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.

Šola NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

 

Deli povezavo: