Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa se obrnite na računalničarko. V pisni obliki boste dobili uporabniško ime in geslo. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na Osnovni šoli Frana Albrehta deluje brezžično mrežje Eduroam trenutno samo na območju podružničnih šol Mekinje, Nevlje, Tunjice in Vranja Peč. Na voljo je za vse naše učence in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.