Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2021/2022

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2021/2022

42. TEDEN: 13. junij do 16. junij 2022

V ponedeljek, 13. junija, so imeli naravoslovni dan učenci PŠ Nevlje. Na izlet so odšli v živalski vrt. Plavalni tečaj so imeli učenci 3. a, 3. r PŠ Mekinje in 3. in 4. razreda PŠ Vranja Peč (tudi v torek). Na ta dan je potekalo tudi področno tekmovanje v odbojki za mlajše dečke. Udeležili so se ga učenci 6. č, 7. a, 7. b in 7. c razreda. Zasedli so odlično drugo mesto. Na ekskurzijo v Posočje pa so odšli učenci 8. razredov. Na ta dan so do petka odšli na letno šolo v naravi v Savudrijo še učenci 5. b razreda. 9. razredi so imeli na ta dan športni dan. V torek, 14. junija, so imeli naravoslovni dan učenci PŠ Tunjice. Odšli so na Veliko planino. Odbojko na mivki so imeli učenci 6. b, 6. c, 7. a, 7. b, 7. c razreda. Ob 18h zvečer pa so se od osnovne šole z valeto poslovili učenci 9. razredov. V sredo, 15. junija, so imeli podelitev spričeval učenci 9. razredov in tako zaključili osnovnošolsko izobraževanje na naši šoli.  Športni dan so imeli učenci 2. a in 2. b razreda. Odšli so na kegljanje. Plavalni tečaj so imeli učenci 3. b razreda, 3. r PŠ Nevlje in 3. r PŠ Tunjice. Naravoslovni dan so imeli učenci 4. r PŠ Nevlje in 4. r PŠ Vranja peč. Odšli so na pohod na Veliko planino, kjer so se učili o rastlinstvu tega predela Slovenije. Športni dan so imeli še učenci 4. a in 4. b razreda. Odšli so na pohod. Plavalni tečaj so imeli še učenci 3. b razreda, 3. r PŠ Nevlje in Tunjice (tudi še v četrtek). V četrtek, 15. junija, so imeli športni dan učenci 3. a razreda. V petek, 16. junija, so imeli športni dan učenci 1. r PŠ Nevlje, odšli so na pohod. Tehnični dan so imeli učenci 2. r PŠ Nevlje. Pripravljali so se na zaključno prireditev. Športni dan (pohod) so imeli tudi učenci 3. in 4. r PŠ Nevlje. Naravoslovni dan pa so imeli učenci 4. in 5. r PŠ Tunjice. Učili so se o telesu in odraščanju. Odbojko na mivki so imeli učenci 6. b, 7. a, 7. c, 8. c, 8. b, 8. č razreda. Športni dan pa so imeli učenci 8. razredov. Odšli so na pohod v sredogorje do planine Koren.

41. TEDEN: 6. junij do 10. junij 2022

V ponedeljek, 6. junija, je potekal akvatlon. Udeležili so se ga učenci 2. r PŠ Tunjice, 4. a in 4. b razreda, 7. b, 7. c in 7. č razreda. Na plavalni tečaj pa so se odpravili učenci 3. b razreda, 3. r PŠ Nevlje, Tunjice in 5.r PŠ Tunjice. V torek, 7. junija, so imeli športni dan učenci 9. razredov. Odšli na Robinzonsko čolnarjenje. V sredo, 8. junija, so imeli tehnični dan Učim se in vzgajam za IKT učenci 1. in 2. r PŠ Tunjice. Na ekskurzijo so se odpravili 6. razredi, na občinsko tekmovanje v malem nogometu pa učenci 7. razredov. Ekipa je zasedla 3. mesto. Na državno atletsko tekmovanje pa se je odpravil učenec Klemen Jakob, ki je na koncu zasedel 16. mesto. V sredo je potekal tudi šolski parlament, na katerem so predstavili tudi tri poklice (vojaka, policista in gasilca). V četrtek, 9. junija, so imeli naravoslovni dan učenci PŠ Mekinje. Odšli so si ogledat jamo Pekel in pa Tropsko hišo. Tehnični dan so imeli tudi učenci 3., 4. in 5. r PŠ Tunjice. Učili in vzgajali so se za IKT. Športni dan (Igre z žogo) pa so imeli učenci 9. razredov. V petek so imeli športni dan učenci 1. a in 1. b razreda. Odšli so na kegljanje in plezanje. Naravoslovni dan so imeli učenci 3. a razreda. Delali so poskuse iz naravoslovja. Učenci 6. razredov so se plavalno opismenjevali, na področno prvenstvo v košarki pa so odšli učenci 7. razredov. Odbojko na mivki pa so imeli še učenci 8. c, 8. č, 9. b in 9. c razreda. V tem tednu smo začeli tudi z vračanjem učbenikov iz učbeniškega sklada.

40. TEDEN: 30. maj do 3. junij 2022

V torek, 31. maja, so imeli učenci 3. r PŠ Mekinje kulturni dan. Veselili so se zaključka bralne značke. V torek je potekalo tudi področno tekmovanje v atletiki v Domžalah, ki so se ga udeležili učenci 6. b in 6. c razreda in učenci 7., 8. in 9. razredov. Osvojili smo kar tri medalje. Dan smo zaključili z območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Kamnik in Komenda. V atriju Mekinjskega samostana so med drugim zazveneli tudi prelepi glasovi otroških (OPZ) in mladinskih (MPZ) pevskih zborov osnovne šole Frana Albrehta Kamnik. Predstavili so se OPZ in MPZ matične šole, mlajši in starejši OPZ podružnične šole Nevlje, OPZ podružnične šole Mekinje in OPZ podružnične šole Vranja peč. Vsak izmed zborov je pripravil dve pesmi, ki jih je samostojno zapel, ob koncu nastopa pa so vsi zborčki združili moči in atrij je napolnila skladba Dan ljubezni. V soju prelepih glasov, ki so še dolgo v večer odzvanjale v naših ušesih, smo se po dobri poldrugi uri poslovili od glasbenega prizorišča. V sredo, 1. junija, je potekalo polfinalno osnovnošolsko državno tekmovanje v namiznem tenisu, ki so se ga udeležili učenci 7. b razreda. Na plavalni tečaj pa so do petka odšli še učenci 3. a razreda, 3. r PŠ Mekinje, Vranja Peč in 4. r. PŠ Vranja Peč. V četrtek, 2. junija, so imeli naravoslovni dan učenci 3. b razreda.  Ustvarjali so poskuse iz naravoslovja. Naravoslovni dan (Vzgoja za zdravje, čutila) so imeli še učenci 3. razreda PŠ Nevlje. V petek, 3. junija, so imeli kulturni dan učenci 1. in 2. razreda PŠ Nevlje. Ogledat so si odšli glasbeno pravljico Peter in Volk. Tehniški dan pa so imeli še učenci 9. razredov. Pripravljali so se na valeto, ki njih čaka naslednji teden.

39. TEDEN: 23. maj do 27. maj 2022

V ponedeljek, 23. maja, so imeli učenci 3. r PŠ Mekinje naravoslovni dan – Skrb za zdravje in čutila. Športni dan so imeli še učenci 4. in 5. r PŠ Tunjice – veščine kolesarjenja so izpopolnjevali na kolesarskem poligonu. V torek, 24. maja, so imeli športni dan učenci 6. razredov. Popoldan pa so na pohod (Šport za sprostitev) odšli še učenci 7. razredov. V sredo, 25. maja, so imeli tehnični dan učenci 4. a in 4. b razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. V četrtek, 26. maja, je popoldne potekal akvatlon. Udeležili so se ga učenci: 2. r. PŠ Nevlje, 2. r. PŠ Tunjice, 4. a in 4. b razreda, 5. r PŠ Tunjice, 6. a, 7. b, 7. c, 7. č in 9. c razred. V petek, 27. maja, so imeli naravoslovni dan učenci 1. a in 1. b razreda. Odšli so v ZOO. Kulturni dan (Kamnik, moje mesto) so imeli učenci 5. a, 5. b in 5. razreda PŠ Nevlje. Prav tako so imeli tehniški dan na isto temo še učenci 5. r PŠ Mekinje. V soboto, 28. maja, je potekalo še šolsko državno kolesarsko tekmovanje (Kaj veš o prometu), ki se ga bodo udeležili učenci 9. a razreda.

38. TEDEN : 16. maj do 20. maj 2022

V ponedeljek, 16. maja, so imeli učenci 5. r PŠ Mekinje športni dan. Svoje znanje kolesarstva so izpopolnjevali na kolesarskem poligonu.  Športni dan – Igre z žogo, so imeli tudi učenci 8. razredov. V torek, 17. maja, smo na šoli izvedli »eko dan«. Idejo za temo letošnjega eko dneva smo dobili v pesmi Rad imej, ki smo jo lahko videli in slišali v pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico. Za eko dan je “eko ekipa” v sodelovanju z “Ats-Stem ekipo” pripravila dejavnosti za razvijanje empatije in sodelovanja. Učenci so ustvarjali po pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico, ozavestili so, katera so njihova močna in šibka področja v skrbi za naš planet in razmislili, kaj je zanje v odnosu do okolja pomembno. Nekatere dejavnosti smo izvedli tudi izven šolskih sten – na šolskem vrtu, v gozdu pa tudi na Starem gradu. Učenci predmetne stopnje so se končno lahko spet malo premešali – razdelili so se v skupine in delavnice, ki so jih izbrali sami. Na delavnicah so izdelovali izdelke, ki se bodo prodajali na sejmu v petek, 19. 5. 2022, po Osrednješolski prireditvi. V sredo, 17. maja, so imeli učenci 5. r. PŠ Nevlje športni dan – kolesarski poligon. Naravoslovni dan na temo snovi so imeli učenci 7. razredov. V sredo je potekalo tudi državno tekmovanje v namiznem tenisu- četrtfinale, ki so se ga udeležili učenci 7. b razreda.  V četrtek, 18. maja, je potekalo občinsko prvenstvo v atletiki. Udeležili so se ga učenci 6., 7., 8. in 9. razredov. V petek, 20. maja, pa se je na vrtu Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik odvijala Osrednješolska prireditev z naslovom Rad imej… Druženju se je pridružil tudi župan Matej Slapar. Osnovnošolci so pod vodstvom svojih mentorjev in učiteljev pripravili  bogat glasbeno plesni program, v katerem so predstavili svoja znanja in talente. Obiskovalci pa so si lahko privoščili tudi nekaj lepega na dobrodelni razstavi izdelkov, ki so jo pripravili otroci s svojimi mentorji, potekala pa je tudi menjalnica knjig pod imenom Knjiga za gumb. Ves izkupiček denarja bo namenjen nakupu gugalnice, ki bo razveseljevala učence tunjiške podružnične šole. V petek je potekalo še državno prvenstvo OŠ v judu, ki so se ga udeležili učenci 8. c razreda. V soboto, 21. maja, pa je potekalo še državno tekmovanje v lokostrelstvu, ki so se ga udeležili učenci 8. a in 9. a razreda.

37. TEDEN: 9. maj do 13. maj 2022

V ponedeljek, 9. maja, so učenci 7. razredov odšli na tabor. Učenci 7. a in 7. č razreda so do petka uživali v Domu Štrk in spoznavali lepote Ptuja, učenci 7. b in 7. c razreda pa so raziskovali Koroško, bivali pa so v CŠOD Peca. V ponedeljek so imeli naravoslovni dan še učenci 4. razreda PŠ Mekinje. V torek, 10. maja, so imeli naravoslovni dan učenci od 1.-3. razreda PŠ Tunjice. Pogovarjali so se o vzgoji in zdravju. Na ta dan je potekalo tudi Nacionalno preverjanje znanja (NPZ) iz angleščine in geografije. Udeležili so se ga učenci 6. in 9. razredov. Prav tako pa so na ta dan učenci 5. a in 5. b razreda osvajali nove kolesarske veščine na kolesarskem in prometnem športnem dnevu. V sredo, 11. maja, so imeli kulturni dan učenci 6. a in 6. b razreda. Ogledat so si šli rojstno hišo slikarja Ivana Groharja. V četrtek, 12. maja, so imeli športni dan  učenci 3. a in 3. b razreda. Odšli so na pomladni pohod in tek. Na ta dan so Groharjevo hišo obiskali še učenci 6. c in 6. č razreda. V petek, 13. maja, so imeli športni dan učenci 1. a in 1. b razreda. Odšli so na pomladni pohod. Občinskega prvenstva v krosu pa so se udeležili učenci od 2.-5. razreda MŠ in učenci 8. b, 8. c in 8. č razreda. Na ta dan je potekalo tudi kolesarsko tekmovanje Najboljši mladi kolesar, ki so se ga udeležili učenci 6. razredov. Učenci 9. razredov pa so na ta dan imeli še naravoslovni dan. Spoznavali so kisline, baze in soli. V soboto, 14. maja, pa je potekalo regijsko tekmovanje OŠ v lokostrelstvu, ki so se ga udeležili učenci 8. a in 9. a razreda.

36. TEDEN: 2. maj do 6. maj 2022

Po zasluženih počitnicah smo se vrnili v šolske klopi ponovno v torek, 3. maja. V sredo, 4. maja, je potekalo Nacionalno preverjanje znanja (NPZ) iz slovenščine, ki so se ga udeležili učenci 6. in 9. razredov. Prav tako je v sredo potekalo šolsko prometno tekmovanje, ki so se ga udeležili učenci 7. b in 7. č razreda in učenci 9. razredov. V četrtek, 5. maja, so imeli učenci 3. b razreda športni dan z naslovom Korak k Sončku. Učenci 9. razredov pa so se udeležili še kolesarskega tekmovanja Kaj veš o prometu. V petek, 6. maja, so imeli učenci 3. a razreda športni dan (Igre), tehniški dan so imeli učenci 5. razreda PŠ Nevlje (učili in vzgajali so se za IKT). Tekmovanja v športnem plezanju so se udeležili učenci 6. a razreda. V petek je potekalo še Nacionalno preverjanje znanja v matematiki. Udeležili so se ga učenci 6. in 9. razredov.

35. TEDEN: 25. april do 29. april 2022

V ponedeljek, 25. aprila, so imeli učenci 1. in 2. razreda PŠ Tunjice kulturni dan (Glasbene delavnice). Tehniški dan so imeli učenci 2. a in 2. b razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. Naravoslovni dan (Biserni zaliv) pa so imeli še učenci 4. in 5. razreda PŠ Tunjice. V torek je bilo na šoli mirno, nato pa so sledile počitnice. Ponovno se v šoli vidimo v torek, 3. maja.

34. TEDEN: 18. april do 22. april 2022

V ponedeljek, 18. aprila, smo ostali doma, saj je bil velikonočni ponedeljek. V šolo smo se vrnili zopet v torek, 19. aprila. Na ta dan so imeli športni dan učenci PŠ Mekinje, opravili so meritve za ŠV karton. Športni dan – atletiko, so imeli še učenci PŠ Nevlje. V sredo, 20. aprila, je potekalo področno tekmovanje v namiznem tenisu. Udeležili so se ga učenci 3. b, 7. b, 9. b in 9. c razreda. Prav tako se je v sredo začelo tudi evropsko šolsko tekmovanje v šahu. Na Rodos sta se z učiteljico Nino Maček odpravila dva učenca, Inti iz 6. č in Aljoša iz 7. č razreda. Tekmovanje bo potekalo do sobote, 30. aprila. Držimo pesti, da bosta uspešna. V četrtek, 21. aprila, in petek, 22. aprila, je bilo na šoli mirno.

33. TEDEN: 11. april do 15. april 2022

Teden, ki je hitro minil, je bil zelo pester. V ponedeljek, 11. aprila, so imeli športni dan učenci 4. razreda PŠ Nevlje. Nabirali so si znanje iz plezanja in kegljanja. V torek, 12. aprila, so imeli enak športni dan še učenci 2. razreda PŠ Nevlje. Prav tako so imeli športni dan še učenci 7. in 8. razredov. Preizkusili so se v atletiki. Na ta dan je potekalo tudi državno tekmovanje v znanju angleščine. Tekmovanja so se udeležili učenci 6. b, 6. c in 6. č razreda. V sredo, 13. aprila, so imeli športni dan učenci 1. razreda PŠ Nevlje. Odšli so na plezanje in kegljanje. V sredo je potekalo še občinsko prvenstvo v odbojki za mlajše dečke. Udeležili so se ga učenci 6. č, 7. a, 7. b in 7. c razreda. V četrtek, 14. aprila, je potekalo šolsko tekmovanje Kresnička. Udeležila sta se ga razreda 2. a in 2. b. Tehniški dan, na temo odraščanja, so imeli učenci 5. a in 5. b razreda. Na ta dan so imeli učenci 6. in 9. razredov športni dan. Odšli so na stadion in se pomerili v atletiki. V četrtek je potekalo tudi občinsko prvenstvo v odbojki za mlajše deklice. Udeležile so se ga učenke 7. razredov. Prav tako pa je na ta dan potekalo še regijsko tekmovanje iz znanja fizike. Udeležili so se ga učenci 8. c, 9. b in 9. c razreda. V petek, 15. aprila, so imeli športni dan učenci 4. in 5. razreda PŠ Nevlje. Odšli so na plezanje in kegljanje. Na velikonočni pohod pa so odšli še učenci 4. a in 4. b razreda.

32. TEDEN: 4. april do 8. april 2022

V ponedeljek, 4. aprila, so imeli tehniški dan učenci 2.r PŠ Nevlje in učenci 9. a razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. Prav tako so imeli tehnični dan tudi učenci 5. r PŠ Mekinje na temo odraščanja. V torek, 5. aprila, so imeli tehnični dan učenci 3. in 4. razreda PŠ Nevlje. Učili in vzgajali so se za IKT. V sredo, 6. aprila, so se regijskega tekmovanja v znanju matematike udeležili učenci: 6. c, 6. č, 7. b, 7. č, 8. c, 8. č, 9. b in 9. c razreda. V petek, 8. aprila, pa so imeli učenci 8. c in 8. b razreda Vzgojo za zdravje.

31. TEDEN: 28 marec do 1. april 2022

V torek, 29. marca, je potekalo tekmovanje za Cankarjevo priznanje Mehurčki. Udeležili so se ga učenci: 1. r. PŠ Mekinje, učenci 2. razredov in učenci 3. razredov. Na ta dan je potekalo tudi vsakoletno šolsko slikanje učencev in učiteljev. V sredo, 30. marca, je potekalo občinsko tekmovanje v namiznem tenisu. Udeležili so se ga učenci 3. b, 7. a, 7. b, 9. a, 9. b in 9. c razreda. Na ta dan so na našo šolo prišli tudi prvi učenci iz Ukrajine. V Ukrajini še vedno divja vojna, tako da se bomo vsi kar najbolje potrudili, da se bodo učenci med nami počutili sprejeti in dobrodošli. V četrtek, 31. marca, je  potekalo področno prvenstvo v šahu. Udeležili so se ga učenci 3. r PŠ Mekinje, 3. r. PŠ Vranja Peč, 4. b razred, 4. r. PŠ Nevlje, 6. č, 7. č, 9. a in 9. b razreda. V petek, 1. aprila, pa so imeli športni dan (Igre z žogo) učenci 7. razredov.

30. TEDEN: 21. marec do 25. marec 2022

V ponedeljek, 21. marca, so se učenci 6. in 7. razredov udeležili občinskega prvenstva v košarki. Učenci so se pomerili proti OŠ Stranje, OŠ Komenda Moste in OŠ Toma Brejca. Omenjene tekme so dobili in si s tem priigrali najmanj drugo mesto. Za prvo mesto so se pomerili z OŠ Marije Vere. Po zelo napetem in izenačenem boju so morali priznati premoč nasprotni ekipi, ki je zmagala z rezultatom 15:11. Dekleta so igrala proti OŠ Toma Brejca in OŠ Komenda Moste. Žal so morale priznati premoč obema ekipama in zasesti tretje mesto. 
Učenci 2. razredov PŠ Mekinje, Nevlje in Vranja Peč pa so na ta dan odšli za tri dni na tabor. V torek, 22. marca, so imeli naravoslovni dan učenci 1., 3. in 4. razreda PŠ Vranja Peč, kulturni dan pa učenci 3. a in 3. b razreda. Spoznavali so dediščino domačega kraja.
Mladi šahisti so svoje znanje prikazali še na kvalifikacijah in kasneje na državnem prvenstvu. Najbolj smo bili veseli za učenko Inti Maček, ki je na državnem prvenstvu v kategoriji U12 osvojila zelo dobro 3. mesto. V sredo, 23. marca, so imeli tehnični dan učenci 1., 3. in 4. razreda PŠ Vranja Peč, naravoslovni dan pa so imeli učenci 3. razreda PŠ Tunjice. Učili so se  čutilih. Na ta dan so imeli tehniški dan tudi učenci 4. in 5. razreda PŠ Tunjice. Izdelovali so različne naprave. V sredo so se na tabor za tri dni podali še učenci 2. a, 2. b razreda in učenci 2. razreda PŠ Tunjice. Zvečer je potekal še Filmski večer, ki so se ga udeležili učenci 8. razredov in 9. b razreda, ki obiskujejo Filmsko vzgojo. Ogledali so si super film z naslovom Naša mala mis. V četrtek, 24. marca so imeli športni dan – športne igre, učenci 1. in 3. razreda PŠ Tunjice. Skoke v Planici pa so si ogledali izbrani učenci 9. razredov. V petek, 25. marca, je bilo na šoli mirno, vsem mamicam pa želimo en lep materinski dan.

29. TEDEN: 14. marec do 17. marec 2022

V ponedeljek, 14. marca so imeli učenci 6. b in 6. č razreda vzgojo za zdravje, 9. c razred pa se je vzgajal in učil IKT. V torek, 15. marca, so imeli učenci 1. a, 1. b. 2. a in 2. b razreda kulturni dan. Odšli so na glasbeni dogodek in sicer poslušali so orkester in njihovo interpretacijo V dvorani gorskega kralja. Kulturni dan sta imela tudi 3. in 5. razred PŠ Nevlje. Odšli so na ogled predstave Martin Krpan. V sredo, 15. marca, so imeli športni dan učenci 5. a in 5. b razreda. Odšli so na spomladanski pohod do Samotnega mlina. V četrtek, 17. marca, so imeli vzgojo za zdravje 6. a in 6. c razred. Šolskega matematičnega tekmovanja pa so se udeležili učenci razredov: 6. b, 6. c, 6. č, vsi 7., 8. in 9. razredi. Glasbene olimpijade pa so se udeležili učenci 8. b in 8. č razreda. V tem tednu smo se začeli tudi pripravljati na novo šolsko leto. Učitelji so dobili poziv za izbor učbenikov, delovnih zvezkov in potrebščin, ki ji bodo uporabljali naslednje šolsko leto.

28. TEDEN: 7. marec do 11. marec 2022

Teden se je začel z težko pričakovano odpravo pravila glede nošenja mask v šoli. Po novem maske niso več obvezne za učence in učitelje, kar smo seveda vsi z veseljem sprejeli. Še predvsem učenci. V ponedeljek, 7. marca, so imeli učenci 4. razreda PŠ Mekinje tehniški dan na temo elektrike. V torek, 8. marca, so imeli zdravniški pregled učenci 1. razreda PŠ Tunjice. V sredo, 9. marca, so imeli naravoslovni dan učenci 6. razredov. Tema so bile plastične vrečke. V četrtek, 10. marca, so učenci vseh 4. razredov odšli na športni dan. Šolar na smuči je bil že dalj časa težko pričakovan dogodek, ki so se ga vsi zelo razveselili. V petek, 11. marca, pa so imeli še tehniški dan učenci 9. b razreda. Vzgajali in učili so se za IKT.

27. TEDEN: 28. februar do 3. marec 2022

Po zimskih počitnicah smo se vsi vrnili v šolo. Glede na število okuženih in število ljudi, ki so v bolnišnicah, se je samotestiranje otrok in zaposlenih v šolah ukinilo. Maske še ostajajo, prav tako mehurčki .Ponedeljek, 28. februar, je potekal brez posebnosti. V torek, 1. marca, smo praznovali pust. Tehniški dan na temo izdelovanja pustnih mask, so imeli učenci 6., 7., in 8. razredov, prav tako pa učenci 1., 2., 3., 4. in 5. razreda PŠ Tunjice. Tehniški dan na temo elektrike pa so imeli še učenci 5.a in 5.b razreda. V sredo, 2. marca, so imeli tehniški dan na temo električnega kroga učenci 4. a razreda. V petek, 3. marca, so imeli zdravniški pregled učenci 1. b razreda, tehniški dan (Vzgajam se in učim za IKT) pa učenci 3. razreda Mekinja.

26. TEDEN: 21. februar do 25. februar 2022

Preživeli smo teden zimskih počitnic. Vreme je bilo čudovito, temperature so bile skoraj pomladanske. Upamo, da se vsi v šole vračamo zdravi in da bomo počasi zaživeli spet brez mask in samotestiranja.

25. TEDEN: 14. februar do 18. februar 2022

Teden se je začel z ljubeznijo. Ponedeljek, 14. februarja, praznujemo Valentinovo, tako da se je teden začel zelo lepo. Na ta dan sta imela športni dan 4. in 5. razred PŠ Mekinje in sicer odšli so na drsanje. V torek, 15. februarja, so imeli zdravniški pregled učenci 1. razreda PŠ Nevlje. V sredo, 16. februarja, so imeli športni dan, prav tako drsanje, še učenci 1., 2., in 3. razreda PŠ Mekinje. Tehniški dan so imeli učenci 4. b razreda. Obravnavali so električni krog. Učenci 6. a, 6. b in 6. c razreda pa so se na ta dan udeležili še šolskega tekmovanja v znanju angleščine. V četrtek, 17. februarja, so imeli tehniški dan učenci 3. b razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. V petek, 18. februarja, pa so enak tehniški dan imeli še učenci 8. c razreda. Naslednji teden so zimske počitnice, ali se bodo ukrepi za zajezitev okužb, spremenili, pa bomo zvedeli v kratkem. Vsi upamo, da se bodo ukrepi sprostili vsaj do neke mere. Zdaj pa na zaslužene počitnice.

24. TEDEN: 7. februar do 11. februar 2022

V ponedeljek, 7. februarja, so imeli učenci šole prost dan. Tako je odločila ministrica Simona Kustec. V torek, 8. februarja, smo praznovali slovenski kulturni praznik, tako da smo bili tudi doma. V šolo so se učenci vrnili šele v sredo, 9. februarja. Na ta dan so imeli kulturni dan učenci podružnične šole Mekinje. Ogledat so si šli plesno-baletno predstavo Biserni zaliv. Na isti dan so imeli učenci 8. b razreda tehniški dan na temo karierne orientacije. V četrtek, 10. februarja, so imeli tehniški dan učenci 3. a razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. Karierno orientacijo so imeli učenci 8. c razreda, športni dan (drsanje) pa so imeli učenci 9. razredov. V petek, 11. februarja, so imeli zdravniški pregled učenci 1. a razreda, informativni dan, za vpis na srednje šole, pa so imeli učenci 9. razredov.

23. TEDEN: 31. januar do 4. februar 2022

V torek, 1. februarja, so imeli tehniški dan učenci 1. a razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. Prav tako so v ponedeljek imeli zdravniški pregled še učenci 1. razreda podružnične šole Mekinje. V sredo, 2. februarja, so imeli tehniški dan  učenci 8. b razreda. Prav tako so se učili in vzgajali za IKT. V  sredo so se tekmovanja iz fizike udeležili še učenci 8. b, 8. c, 8. č, 9. a, 9. b in 9. c razreda. V četrtek, 3. februarja, so imeli isti tehniški dan še učenci 8. a razreda, karierno orientacijo pa so imeli učenci 8. č razreda. V petek, 4. februarja, smo na šoli praznovali kulturni dan Franceta Prešerna. Učenci so si ogledali videoposnetek prireditve, saj na žalost, zaradi razmer, še vedno ne moremo izvajati prireditev v živo. Na ta dan so imeli kulturni dan vsi učenci podružnične šole Vranja peč. Tehniški dan Učim in vzgajam se za IKT so imeli učenci 7. č in 8. č razreda. Karierno orientacijo pa učenci 8. a razreda. Covid razmere v Sloveniji se počasi izboljšujejo. V šolstvu se so spremenila tudi pravila glede karanten in samotestiranja. Po novem gre v karanteno cel razred šele takrat, ko je v razredu okuženih več kot 30% učencev. Do takrat, če je kdo na testu pozitiven, se učenci samotestirajo 7 dni zapored in ne samo tri krat na teden, kot je bilo do sedaj. S tem so zagotovili, da pouk poteka v živo čimbolj nemoteno. Vsi pa seveda že komaj čakamo, da pride pomlad, ko se bodo stvari še malo bolj umirile in bomo lahko lažje zadihali.

22. TEDEN: 24. januar do 28. januar 2022

V torek, 25. januarja, so imeli športni dan učenci 7. razredov. Odšli so drsat. V četrtek so odšli drsat še učenci 6. b, 8. a, 8. c in 8. č razreda. V petek, 28. januarja pa so imeli tehniški dan učenci 1. b razreda. Učili in vzgajali so se za IKT. V tem tednu so se odvijale tudi ocenjevalne konference. V ponedeljek za učence 1.-5. razreda in v četrtek za učence 6.-9. razreda. Vse so potekale na daljavo.  

21. TEDEN: 17. januar do 21. januar 2022

Ta teden je potekal Teden pisanja z roko. Tudi letos smo se kot šola prijavili na projekt in smo izvedli kar nekaj zanimivih dejavnosti. Učence smo spodbujali, da več pišejo z roko, predstavili smo jim tudi prednosti pisanja z roko. Izpeljali smo literarni natečaj za najlepši lepopis slovenske himne, učenci 8. razredov pa so v petek 21. januarja izvedli tudi tematski dan na temo Franceta Prešerna. Pri uri slovenščine so vadili lepopis za natečaj, pri likovni vzgoji so risali prizore iz Prešernovih poezij, pri uri tehnike pa so se seznanili z umetnostjo kaligrafije. Teden pisanja je lepo uspel, na Prešernov dan pa bomo razglasili še nagrajence natečaja. V ponedeljek, 17. januarja, so se tekmovanja iz kemije udeležili učenci 8. in 9. razredov. Učenci 9. c razreda pa so imeli isti dan še Karierno orientacijo. V torek, 18. januarja, so imeli naravoslovni dan učenci 3. a razreda. Učili so se o življenjskih okoljih.  Isti dan so imeli učenci 9. a. in 9. b razreda Karierno orientacijo. V sredo, 19. januarja, so imeli tehnični dan učenci podružnične šole Vranja Peč. Učili in vzgajali so se za IKT. V četrtek, 20. januarja, so imeli naravoslovni dan učenci 3. b razreda. Učili so se o življenjskih okoljih. Športni dan pa so imeli še učenci 6. a, 6. c, 6. č in 8. b razreda. V petek, 21. januarja, so kot že rečeno tematski dan imeli učenci 8. razredov. Tehnični dan pa so imeli učenci 5. razreda podružnične šole Mekinje. Učili in vzgajali so se za IKT.

20. TEDEN: 10. januar do 14. januar 2022

Nova oblika koronavirusa, omikron, je zdesetkala tudi razrede na naši šoli. Veliko število učencev in učiteljev je v karanteni, tako da je poučevanje kar oteženo. Vendar se ne damo in upamo, da bo situacija kmalu bolj spodbudna. V tem tednu pa je, kljub stanju, ki ga imamo, potekalo nekaj dejavnosti. V torek, 11. januarja, so imeli tehnični dan učenci 7. a razreda. Pogovarjali in učili so se o IKT. Na isti dan je potekalo še glasbeno tekmovanje – Glasbena olimpijada, katerega so se udeležili učenci 7. c, 8. b, 8. č, 9. a in 9. b razreda. V sredo, 12. januarja, je imeli tehnični dan 7. b razred, v četrtek, 13. januarja pa še 7. c razred. Pogovarjali in učili so se o IKT.

19. TEDEN: 3. januar do 7. januar 2022

Prvi teden po pouku je poteka mirno. V ponedeljek, 3. decembra, so imeli učenci 6. razredov tehniški dan. Vzgajali in učili so se o pravilni uporabi IKT. V sredo, 5. januarja, so imeli zdravniški pregled učenci 6. č razreda. V petek, 7. januarja, pa so imeli zdravniški pregled še učenci 8. b razreda. Zaradi bolj nalezljive različice korona virusa se trenutno ukvarjamo s povečanjem okužb tudi na šoli. Nekaj razredov je v karanteni, vendar pouk še vedno uspešno poteka na daljavo.

18. TEDEN: 27. december do 31. december 2021

V tem tednu smo imeli novoletne počitnice. V novem letu vam želimo veliko sreče, veselja, raziskovalnega duha, radovednosti, miru in veliko zdravja, predvsem pa, da bi pouk še naprej potekal v šolskih klopeh. Srečno 2022. 

17. TEDEN: 20. december do 24. december

Za nami je zadnji teden pouka na daljavo v tem koledarskem letu. V tem tednu je bilo kar pet delovnih dni, saj smo praznovali božič v soboto. Ker je bil v nedeljo še en praznik, in sicer dan samostojnosti in enotnosti, smo imeli v tem tednu tudi proslavo. Več pa v nadaljevanju, ko si pogledamo, kaj vse smo še počeli. Učenci 6. razredov so imeli ta teden Zimsko šolo v naravi. Odšli so se smučat in sankat v Cerkno. V torek, 21. decembra, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda kulturni dan. Odšli so si ogledat decembrsko predstavo. Ta dan so imeli tehniški dan še učenci 3. a razreda. Izdelovali so novoletne čestitke. V sredo, 22. decembra, so odšli na decembrsko predstavo še učenci 2. a in 2. b razreda. Ogledali so si predstavo Zverjasec. V četrtek, 23. decembra, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda športni dan na temo plesa. Na predstavo, Bi se gnetli na tej metli, pa so odšli učenci 4. a in 4. b ter učenci 5. a in 5. b razreda. Petek, 24. december, pa se je začel s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Učenci so si skupaj z razredniki ogledali pripravljen posnetek proslave, ki so jo oblikovali učenci z recitacijami ter glasbenimi in pevskimi točkami, vse pa je nagovoril tudi ravnatelj šole. Na ta dan so odšli na gledališko predstavo učenci 1., 3., 4. in 5. razreda podružnične šole Nevlje, ter učenci 2., 3., 4., in 5. razreda podružnične šole Tunjice. Za učenci od 7.-9. razreda pa je potekalo že tradicionalno plesno tekmovanje. Vsi zaposleni smo se po koncu pouka zbrali na videosrečanju, na katerem smo si izmenjali voščila in lepe želje ob prihajajočih praznikih, poslovili pa smo se z ravnateljevim prazničnim voščilom.
Pred nami so božični prazniki. Želimo vam, da jih preživite mirno in da ostanete zdravi, v počitniških dneh pa si naberite moči za nove izzive.     

 

16. TEDEN: 13. december do 17. december 

V torek, 14. decembra, so imeli učenci sedmih razredov kulturni dan. Imeli so kar štiri različne delavnice: delavnico državljanske in kulturen etike, likovno delavnico, potopisno delavnico Šri Lanka in pa delavnico meditacije. Učenci so se naučili veliko novih in zanimivih stvari. Isti dan so imeli zdravniški pregled tudi učenci 8. c razreda. V sredo, 15. decembra, so imeli zimski športni dan učenci prvega razreda podružnične šole Tunjice in vsi učenci podružnične šole Vranja peč. Tudi učenci 2. razreda podružnične šole Nevlje so se ta dan odšli sankat. Zdravniški pregled pa so imeli še učenci 8. č razreda. V četrtek, 16. decembra, so imeli zimski športni dan učenci 2. in 3. razreda podružnične šole Tunjice. Tehniški dan pa so izvedli učenci 3. b razreda. Na ta dan so učenci 5. a in 5. b ustvarjali še novoletne čestitke in okraske. V petek, 17. decembra, pa so imeli tehniški dan, na temo IKT, učenci 1 in 2. razreda podružnične šole Mekinje.

 

15. TEDEN: 6. december do 10. december

Drugi teden v mesecu decembru je bil pestro obarvan z dogajanjem. V ponedeljek, 6. decembra, so imeli učenci 1. razreda podružnične šole Tunjice kulturni dan. Odšli so na gledališko predstavo. V torek, 7. decembra, so imeli kulturni dan še učenci 3. a razreda, ogledali so si predstavo Sapramiška. Na ta dan so izvedli tehniški dan tudi učenci 9. a in 9. b razreda. Obravnavali so spreminjanje snovi. Tudi učenci podružnične šole Nevlje so na ta dan imeli tehniški dan in so izdelovali papirnate hiške. 8.a razred je imel v torek tudi zdravniški pregled, tekmovanja iz znanja zgodovine pa so se udeležili učenci 8. a, 8. b, 9. a in 9. b razreda. V sredo, 19. decembra, so se tekmovanja v znanju astronomije za Dominkovo priznanje udeležili učenci 8. a, 8. c in 8. č razreda. Na ta dan so učenci 9. razredov imeli tudi naravoslovni dan na temo odraščanja. V četrtek, 11. decembra, so se tekmovanja za Cankarjevo tekmovanje udeležili učenci 8. c in 9. c razreda, v petek 10. decembra, pa so se tekmovanja iz kemijskega eksperimenta Mehurčki udeležili učenci 9. b razreda.

14. TEDEN: 29. november do 5. december

V tem tednu so se učenci veselili prižiga lučk, ki se je, kljub razmeram v katerih se nahajamo, vseeno zgodil v sredo, 1. decembra. Učenci so pripravili krajši program z glasbo, dogodka pa so se udeležili predvsem mlajši učenci, ki so si v dveh terminih, ogledali prižig lučk. Gospod ravnatelj je pripravil krajši govor, celoten dogodek pa smo tudi posneli in objavili na spletni strani šole, tako da so si ga lahko ogledali vsi učenci. V sredo, 1. decembra, je na šoli potekalo tudi tekmovanje v razvedrilni matematiki, ki so se ga udeležili učenci 6. razredov, učenci 7. a, 7. c, 7. č razreda, učenci 8. c razreda in učenci 9. razredov. V četrtek, 2. decembra, so učenci 2. a. in 2. b razreda imeli tehniški dan, izdelovali so novoletne okraske. V petek, 3. decembra, pa je potekalo še državno tekmovanje iz znanja biologije, ki so se ga udeležili učenci 9. b razreda.

 

13. TEDEN: 22. november do 26. november 2021

Ta teden je potekal relativno mirno. Samo v četrtek, 25. novembra, so učenci kombiniranega oddelka 1. in 2. razreda podružnične šole Vranja Peč ustvarjali z naravnimi materiali. Tehniški dan pa so izvedli še učenci 3. in 4. razreda iste podružnične šole. Nekaj oddelkov na matični šoli in na podružnicah je bilo tudi v karanteni, vendar pouk poteka nemoteno, saj so na pouk na daljavo vsi že dobro pripravljeni.

 

12. TEDEN: 15. november do 19. november 2021

V torek, 16. novembra, so se tekmovanja v znanju geografije udeležili učenci 6. b, 7. b, 8. c, 9. a in 9. c razreda. Na dan so imeli učenci 6. c razreda še zdravniški pregled. V sredo, 17. novembra, smo praznovali Albrehtov dan. Na žalost se zaradi ukrepov letos nismo mogli podružiti v živo, smo se pa zato preko spleta. Knjižničarki sva pripravili krajši video posnetek, ki so si ga učenci, 2. šolsko uro, pogledali skupaj z učitelji. Na ta dan smo razglasili tudi zmagovalce natečaja, ki je potekal v mesecu oktobru. Nagrajenci so prejeli tudi lepe nagrade. Vlada je odločila, da se prav na ta dan začne tudi samotestiranje učencev v šolah. Od tega dneva naprej se morajo vsi učenci testirati s hitrimi testi v ponedeljek, sredo in petek. Samotestiranjre je na prvi dan steklo super in ni bilo večjih težav. Nekaj razredov pa je posledično zaradi pozitivnih brisov tudi odšlo v karanteno. V petek, 19. novembra, smo praznovali tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan so učenci v razredih pojedli zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, meda, mleka in jabolka. Z učitelji so se pogovorili še o pomenu dobre lokalne in doma pridelane hrane.

 

11. TEDEN: 8. november do 12. november 2021

V tem tednu so se v torek, 9. novembra, 4., 5., 6., 7., 8 in 9. razredi (tudi učenci iz podružničnih šol) udeležili Cankarjevega tekmovanja.  Na ta dan je imel 6. b razred še zdravniški pregled. V četrtek, 10. novembra, so imeli tehniški dan učenci 4. razreda podružnične šole Mekinje. Na ta dan so se učenci 8. a, 8. c, 8. č in 9. a, 9. b. in 9. c razreda udeležili še šolskega tekmovanja iz znanja angleščine. V petek, 12. novembra, pa so učenci 6. razredov matične šole odšli na pohod v sredogorje.

 

10. TEDEN: 2. november do 5. november

Prvi šolski teden po počitnicah se je začel mirno. V torek, 2. novembra, so imeli učenci 6. a razreda zdravniški pregled, drugih večjih dejavnosti pa ni bilo. V knjižnici smo izžrebali še zmagovalce oktobrskega pravljičnega kviza, ki so prejeli praktične nagrade. Nagrajenci so bili: Karina Zore, Jana Pontelli, Sara Učakar in Daša Iskra.
Epidemiološka slika v Sloveniji se še naprej slabša, vendar trenutno še nič ne vemo, ali bo to vplivala tudi na šolanje. Vsi držimo pesti, da bodo šole še naprej odprte.

 

9. TEDEN: 25. oktober do 29. oktober

Za nami so jesenske počitnice. Vreme je bilo lepo in verjamem, da smo ga vsi kar najbolje izkoristili za dejavnosti na prostem. Ker pa se epidemiološka slika Slovenije slabša, vsi z velikim zanimanjem pričakujemo, kaj se bo dogajalo v naslednjih tednih in ali bo morda ponovno šola na daljavo.

 

8. TEDEN: 18. oktober do 22. oktober 2021

Pa smo prišli do zadnjega tedna pred prvimi šolskimi počitnicami. Do tega trenutka smo imeli na šoli kar nekaj učencev in učiteljev v karantenah zaradi še vedno prisotnega virusa Covid 19, vendar so bili učitelji in celotna šola na to dobro pripravljeni in je delo potekalo nemoteno, na daljavo, preko Teams povezav.
Torej, kaj vse pa so počeli učenci v tednu pred počitnicami?
V ponedeljek, 18. oktobra, sta imela 1. a in 1. b razred naravoslovni dan in sicer odšli so se potepat v Arboretum. Prav tako sta ta dan v gozdu uživala tudi 2. a in 2. b razred. 3. b razred pa je imel športni dan in so odšli na jesenski pohod.
V torek, 19. oktobra, so imeli učenci prvega razreda podružnične šole Tunjice naravoslovni dan z naslovom Gozd jeseni. Naravoslovni dan, z naslovom Herbarij,  sta imela še razreda 4. a in 4. b, 7. č pa je imel naravoslovni dan na temo odnosov. V torek sta imela 3. razreda podružničnih šol Tunjice in Vranja Peč še zdravstveni pregled.
V sredo, 20. oktobra, so imeli naravoslovni dan v Arboretumu učenci 1., 2., 3. in 4. razreda podružnične šole Mekinje. Pohod do slapa Orglice so imeli učenci 5. a in 5. b razreda. 9 razredi so se dopoldne podali na pohod v sredogorje, kasneje istega dneva pa so se  9. razredi in pa 8. a razred udeležil še tekmovanja iz znanja biologije za Proteusovo priznanje.
V četrtek, 21. oktobra, pa so praznovali Trubarjev dan učenci 9. razredov.

 

7. TEDEN: 11. oktober do 15. oktober 2021

V ponedeljek, 11. 10. 2021, nekaj minut pred 13. uro so naš ravnatelj g. Rafko Lah, ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec, župan Občine Kamnik Matej Slapar, podžupana Bogdan Pogačar in Aleksander Uršič, direktor izvajalca gradnje Kolektor Koling, d. o. o., Tine Vadnal in direktor podjetja CBE, d. o. o., Sašo Previšič položili temeljni kamen za izgradnjo težko pričakovane nove šolske zgradbe. Ta že tako vesel dogodek so s kulturnim programom polepšali učenci naše šole, katerim bo nova, varna šolska stavba tudi namenjena. Prav tako so v ponedeljek učenci 1. razreda podružnične šole Mekinje izvedli tehniški dan in so iz odpadnega materiala izdelali igračo. V torek, 12. oktobra, so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Mekinje zdravstveni pregled, učenci 7. razredov pa so popoldne vadili rolanje. Kulturni dan z naslovom Glasba gibljivih slik (koncert) pa so imeli učenci 8. razredov. V sredo, 13. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 4. b razreda. Odšli so raziskovat gozd, v četrtek, 14. oktobra, pa so naravoslovni dan izvedli še učenci 4. a razreda. V petek, 15. oktobra, so imeli kulturni dan učenci 3. b razreda. Odšli so na predstavo Sapramiška. Popoldne pa so učenci 8. b in 8. c razreda, ter učenci 9. razredov sodelovali na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni.

 

6. TEDEN: 4. oktober do 8. oktober 2021

Prvi teden oktobra je teden otroka. Letošnja tema je bila Razigran uživaj dan! Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 smo želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato smo se v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju. Tudi letos smo na šoli izvedli veliko aktivnosti v povezavi s tednom otroka. Podrobne dejavnosti nekaterih oddelkov vam predstavimo v nadaljevanju. V ponedeljek, 4. oktobra, so potekale prve skupne pogovorne ure v tem šolskem letu. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, ko starši ne vstopajo v šolo, so potekale videokonferenčno. V torek, 5. oktobra, na svetovni dan učiteljev, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda tehniški dan. Ta dan pa so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Nevlje še zdravniški pregled v ZD Kamnik. V sredo, 6. oktobra, je pouk v obliki tehniškega dne, izvedel 1. razred podružnične šole Nevlje in 3. razred podružnične šole Mekinje. Na ta dan so izdelali otroško igračo. Športni dan pa so imeli učenci 2. a razreda.V četrtek, 7. oktobra, so imeli  učenci 2. b razreda in 2. razreda podružnične šole Nevlje, športni dan. V petek, 9. oktobra, so imeli vsi učenci šole kulturni dan Bonton. Dan je potekal v obliki pogovora in delavnic na temo spoštovanja, vključenosti, sprejemanja drugačnosti.

 

5. TEDEN: 27. september do 1. oktober 2021

V tem tednu je bila poleg pouka pomembno kar nekaj dogodkov. V ponedeljek 27. septembra, so imeli devetošolci dan jezikov, na katerem so v različnih delavnicah spoznavali tuje kulture in jezike, ki jih govorijo nekateri učenci in učitelji naše šole. V sredo, 29. septembra, sta imela 3. a in 3. b razreda zdravniški pregled, 9. c, 8. c, 6. c in 7. b pa so se udeležili državnega prvenstva v vožnji na čas. V četrtek, 30. septembra, so se 7 razredi udeležili še popoldanskega rolanja, v petek 1. 10 pa so učenci razredov 7. a, b, c, 8. a, b, c, č in 9. č uživali v filmsko gledališkem večeru. Ogledali so si film Fantom iz opere in se o njem kasneje tudi malo pogovorili.

 

4. TEDEN: 20. september 2021 do 24. september 2021

Tudi ta teden je bil v šoli zelo športno obarvan. Prvi razredi podružničnih šol so v torek, 21. septembra, ali v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. V petek, 24. septembra, pa se je 1. razred Vranje Peči odpravil še  na naravoslovni dan v Arboretum. 2. a razred je imel v četrtek, 23. septembra, jesenski pohod, ostali razredi pa so v torek, 21. septembra, ali četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. Tudi 3. razredi podružničnih šol Mekinje, Tunjice in Vranja Peč so v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. 3 razred Vranje Peči pa so se v petek, 24. septembra, odpravili še v Arboretum. Evropski športni dan so praznovali tudi vsi 4. razredi in 5. razredi podružničnih šol, 4. razred podružnične šole Vranja Peč pa se je v petek odpravil še v Arboretum. 6. razredi pa so v četrtek, 23. septembra, izvedli naravoslovni dan na temo kamnine.

 

3. TEDEN: 13. september 2021 do 17. september 2021

Tudi teden, ki je za nami, je bil športno obarvan. Športnim dejavnostnim pa lahko priključimo še nekaj kulturnih drobtinic.
V torek, 14. septembra, so na jesenski pohod odšli 1., 2. in 4. razredi podružnične šole Tunjice. 7. razredi pa so popoldne odšli rolat.
V sredo, 15. septembra, sta na jesenski pohod odšla oba oddelka prvošolcev matične šole. 3. a razred. 3. b razred pa sta na ta dan imela športni dan, na katerem so učenci urili svoje gibalne spretnosti.
5. a razred in vsi 5. razredi s podružničnih šol, so bili ta teden v Šoli v naravi v Savudriji, kjer so uživali, 5. b razred pa je imel šolo na daljavo, saj so bili v karanteni zaradi covid okužb v razredu in se Šole v naravi na žalost niso mogli udeležiti.
V četrtek, 16. septembra, so 8. razredi izvedli naravoslovni dan na temo Jaz in ti.
Petek, 17. september, pa je bil tudi kulturno obarvan, saj smo praznovali dan zlatih knjig in začetek gibanja Bralna značka. Vsi prvošolci so v dar prejeli knjigo Miroslava Košute Ponikalnice, uganke z rimo in soljo, ki so se je prvošolci še posebej razveselili.

 

2. TEDEN: 6. do 10. september 2021

Za nami je drugi teden pouka v tem šolskem letu, ki je bil glede na aktivnosti športno aktiven. Mnogi oddelki so ga namreč zaradi lepega vremena lahko izkoristili za športne dneve. Na jesenski pohod so tako odšli učenci 1., 2., 3., 4. razreda na podružnični šoli Vranja Peč. Učenci 7. razredov so v ponedeljek in torek odšli rolat ali kolesarit. V petek pa so se učenci 7. a in 7. c razreda in učenci 9. c razreda udeležili tudi državnega tekmovanja v plavanju.

 

1. TEDEN: 1. do 3. september 2021

Poletnih počitnic je konec in v sredo, 1. septembra 2021, je šolski prag prvič prestopilo dvainosemdeset prvošolcev. Zaradi koronavirusa Covid-19 se je šolsko leto začelo po modelu B, kar je pomenilo, da so s poukom začeli vsi učenci, vendar z upoštevanjem smernic in priporočil NIJZ. Priporočila se nanašajo na upoštevanje medosebne razdalje, nošenje zaščitnih mask, umivanje in razkuževanje rok. Prvošolce so zato zunaj sprejele učiteljice prvega razreda, jih pospremile do razredov na matični šoli in podružnicah, kjer so zanje pripravile kratke delavnice. Ker starši ne vstopajo v šolo, so jih lahko pospremili le do vrat. Zaradi prostorske stiske na matični šoli bodo imeli učenci 4. a in 4. b ter 5. a in 5. b letos pouk v župnišču na Šutni.

V prvem tednu pouka so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada.

Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek.