Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2021/2022

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2021/2022

19. TEDEN: 3. januar do 7. januar 2022

Prvi teden po pouku je poteka mirno. V ponedeljek, 3. decembra, so imeli učenci 6. razredov tehniški dan. Vzgajali in učili so se o pravilni uporabi IKT. V sredo, 5. januarja, so imeli zdravniški pregled učenci 6. č razreda. V petek, 7. januarja, pa so imeli zdravniški pregled še učenci 8. b razreda. Zaradi bolj nalezljive različice korona virusa se trenutno ukvarjamo s povečanjem okužb tudi na šoli. Nekaj razredov je v karanteni, vendar pouk še vedno uspešno poteka na daljavo.

18. TEDEN: 27. december do 31. december 2021

V tem tednu smo imeli novoletne počitnice. V novem letu vam želimo veliko sreče, veselja, raziskovalnega duha, radovednosti, miru in veliko zdravja, predvsem pa, da bi pouk še naprej potekal v šolskih klopeh. Srečno 2022. 

17. TEDEN: 20. december do 24. december

Za nami je zadnji teden pouka na daljavo v tem koledarskem letu. V tem tednu je bilo kar pet delovnih dni, saj smo praznovali božič v soboto. Ker je bil v nedeljo še en praznik, in sicer dan samostojnosti in enotnosti, smo imeli v tem tednu tudi proslavo. Več pa v nadaljevanju, ko si pogledamo, kaj vse smo še počeli. Učenci 6. razredov so imeli ta teden Zimsko šolo v naravi. Odšli so se smučat in sankat v Cerkno. V torek, 21. decembra, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda kulturni dan. Odšli so si ogledat decembrsko predstavo. Ta dan so imeli tehniški dan še učenci 3. a razreda. Izdelovali so novoletne čestitke. V sredo, 22. decembra, so odšli na decembrsko predstavo še učenci 2. a in 2. b razreda. Ogledali so si predstavo Zverjasec. V četrtek, 23. decembra, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda športni dan na temo plesa. Na predstavo, Bi se gnetli na tej metli, pa so odšli učenci 4. a in 4. b ter učenci 5. a in 5. b razreda. Petek, 24. december, pa se je začel s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Učenci so si skupaj z razredniki ogledali pripravljen posnetek proslave, ki so jo oblikovali učenci z recitacijami ter glasbenimi in pevskimi točkami, vse pa je nagovoril tudi ravnatelj šole. Na ta dan so odšli na gledališko predstavo učenci 1., 3., 4. in 5. razreda podružnične šole Nevlje, ter učenci 2., 3., 4., in 5. razreda podružnične šole Tunjice. Za učenci od 7.-9. razreda pa je potekalo že tradicionalno plesno tekmovanje. Vsi zaposleni smo se po koncu pouka zbrali na videosrečanju, na katerem smo si izmenjali voščila in lepe želje ob prihajajočih praznikih, poslovili pa smo se z ravnateljevim prazničnim voščilom.
Pred nami so božični prazniki. Želimo vam, da jih preživite mirno in da ostanete zdravi, v počitniških dneh pa si naberite moči za nove izzive.     

 

16. TEDEN: 13. december do 17. december 

V torek, 14. decembra, so imeli učenci sedmih razredov kulturni dan. Imeli so kar štiri različne delavnice: delavnico državljanske in kulturen etike, likovno delavnico, potopisno delavnico Šri Lanka in pa delavnico meditacije. Učenci so se naučili veliko novih in zanimivih stvari. Isti dan so imeli zdravniški pregled tudi učenci 8. c razreda. V sredo, 15. decembra, so imeli zimski športni dan učenci prvega razreda podružnične šole Tunjice in vsi učenci podružnične šole Vranja peč. Tudi učenci 2. razreda podružnične šole Nevlje so se ta dan odšli sankat. Zdravniški pregled pa so imeli še učenci 8. č razreda. V četrtek, 16. decembra, so imeli zimski športni dan učenci 2. in 3. razreda podružnične šole Tunjice. Tehniški dan pa so izvedli učenci 3. b razreda. Na ta dan so učenci 5. a in 5. b ustvarjali še novoletne čestitke in okraske. V petek, 17. decembra, pa so imeli tehniški dan, na temo IKT, učenci 1 in 2. razreda podružnične šole Mekinje.

 

15. TEDEN: 6. december do 10. december

Drugi teden v mesecu decembru je bil pestro obarvan z dogajanjem. V ponedeljek, 6. decembra, so imeli učenci 1. razreda podružnične šole Tunjice kulturni dan. Odšli so na gledališko predstavo. V torek, 7. decembra, so imeli kulturni dan še učenci 3. a razreda, ogledali so si predstavo Sapramiška. Na ta dan so izvedli tehniški dan tudi učenci 9. a in 9. b razreda. Obravnavali so spreminjanje snovi. Tudi učenci podružnične šole Nevlje so na ta dan imeli tehniški dan in so izdelovali papirnate hiške. 8.a razred je imel v torek tudi zdravniški pregled, tekmovanja iz znanja zgodovine pa so se udeležili učenci 8. a, 8. b, 9. a in 9. b razreda. V sredo, 19. decembra, so se tekmovanja v znanju astronomije za Dominikovo priznanje udeležili učenci 8. a, 8. c in 8. č razreda. Na ta dan so učenci 9. razredov imeli tudi naravoslovni dan na temo odraščanja. V četrtek, 11. decembra, so se tekmovanja za Cankarjevo tekmovanje udeležili učenci 8. c in 9. c razreda, v petek 10. decembra, pa so se tekmovanja iz kemijskega eksperimenta Mehurčki udeležili učenci 9. b razreda.

14. TEDEN: 29. november do 5. december

V tem tednu so se učenci veselili prižiga lučk, ki se je, kljub razmeram v katerih se nahajamo, vseeno zgodil v sredo, 1. decembra. Učenci so pripravili krajši program z glasbo, dogodka pa so se udeležili predvsem mlajši učenci, ki so si v dveh terminih, ogledali prižig lučk. Gospod ravnatelj je pripravil krajši govor, celoten dogodek pa smo tudi posneli in objavili na spletni strani šole, tako da so si ga lahko ogledali vsi učenci. V sredo, 1. decembra, je na šoli potekalo tudi tekmovanje v razvedrilni matematiki, ki so se ga udeležili učenci 6. razredov, učenci 7. a, 7. c, 7. č razreda, učenci 8. c razreda in učenci 9. razredov. V četrtek, 2. decembra, so učenci 2. a. in 2. b razreda imeli tehniški dan, izdelovali so novoletne okraske. V petek, 3. decembra, pa je potekalo še državno tekmovanje iz znanja biologije, ki so se ga udeležili učenci 9. b razreda.

 

13. TEDEN: 22. november do 26. november 2021

Ta teden je potekal relativno mirno. Samo v četrtek, 25. novembra, so učenci kombiniranega oddelka 1. in 2. razreda podružnične šole Vranja Peč ustvarjali z naravnimi materiali. Tehniški dan pa so izvedli še učenci 3. in 4. razreda iste podružnične šole. Nekaj oddelkov na matični šoli in na podružnicah je bilo tudi v karanteni, vendar pouk poteka nemoteno, saj so na pouk na daljavo vsi že dobro pripravljeni.

 

12. TEDEN: 15. november do 19. november 2021

V torek, 16. novembra, so se tekmovanja v znanju geografije udeležili učenci 6. b, 7. b, 8. c, 9. a in 9. c razreda. Na dan so imeli učenci 6. c razreda še zdravniški pregled. V sredo, 17. novembra, smo praznovali Albrehtov dan. Na žalost se zaradi ukrepov letos nismo mogli podružiti v živo, smo se pa zato preko spleta. Knjižničarki sva pripravili krajši video posnetek, ki so si ga učenci, 2. šolsko uro, pogledali skupaj z učitelji. Na ta dan smo razglasili tudi zmagovalce natečaja, ki je potekal v mesecu oktobru. Nagrajenci so prejeli tudi lepe nagrade. Vlada je odločila, da se prav na ta dan začne tudi samotestiranje učencev v šolah. Od tega dneva naprej se morajo vsi učenci testirati s hitrimi testi v ponedeljek, sredo in petek. Samotestiranjre je na prvi dan steklo super in ni bilo večjih težav. Nekaj razredov pa je posledično zaradi pozitivnih brisov tudi odšlo v karanteno. V petek, 19. novembra, smo praznovali tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan so učenci v razredih pojedli zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, meda, mleka in jabolka. Z učitelji so se pogovorili še o pomenu dobre lokalne in doma pridelane hrane.

 

11. TEDEN: 8. november do 12. november 2021

V tem tednu so se v torek, 9. novembra, 4., 5., 6., 7., 8 in 9. razredi (tudi učenci iz podružničnih šol) udeležili Cankarjevega tekmovanja.  Na ta dan je imel 6. b razred še zdravniški pregled. V četrtek, 10. novembra, so imeli tehniški dan učenci 4. razreda podružnične šole Mekinje. Na ta dan so se učenci 8. a, 8. c, 8. č in 9. a, 9. b. in 9. c razreda udeležili še šolskega tekmovanja iz znanja angleščine. V petek, 12. novembra, pa so učenci 6. razredov matične šole odšli na pohod v sredogorje.

 

10. TEDEN: 2. november do 5. november

Prvi šolski teden po počitnicah se je začel mirno. V torek, 2. novembra, so imeli učenci 6. a razreda zdravniški pregled, drugih večjih dejavnosti pa ni bilo. V knjižnici smo izžrebali še zmagovalce oktobrskega pravljičnega kviza, ki so prejeli praktične nagrade. Nagrajenci so bili: Karina Zore, Jana Pontelli, Sara Učakar in Daša Iskra.
Epidemiološka slika v Sloveniji se še naprej slabša, vendar trenutno še nič ne vemo, ali bo to vplivala tudi na šolanje. Vsi držimo pesti, da bodo šole še naprej odprte.

 

9. TEDEN: 25. oktober do 29. oktober

Za nami so jesenske počitnice. Vreme je bilo lepo in verjamem, da smo ga vsi kar najbolje izkoristili za dejavnosti na prostem. Ker pa se epidemiološka slika Slovenije slabša, vsi z velikim zanimanjem pričakujemo, kaj se bo dogajalo v naslednjih tednih in ali bo morda ponovno šola na daljavo.

 

8. TEDEN: 18. oktober do 22. oktober 2021

Pa smo prišli do zadnjega tedna pred prvimi šolskimi počitnicami. Do tega trenutka smo imeli na šoli kar nekaj učencev in učiteljev v karantenah zaradi še vedno prisotnega virusa Covid 19, vendar so bili učitelji in celotna šola na to dobro pripravljeni in je delo potekalo nemoteno, na daljavo, preko Teams povezav.
Torej, kaj vse pa so počeli učenci v tednu pred počitnicami?
V ponedeljek, 18. oktobra, sta imela 1. a in 1. b razred naravoslovni dan in sicer odšli so se potepat v Arboretum. Prav tako sta ta dan v gozdu uživala tudi 2. a in 2. b razred. 3. b razred pa je imel športni dan in so odšli na jesenski pohod.
V torek, 19. oktobra, so imeli učenci prvega razreda podružnične šole Tunjice naravoslovni dan z naslovom Gozd jeseni. Naravoslovni dan, z naslovom Herbarij,  sta imela še razreda 4. a in 4. b, 7. č pa je imel naravoslovni dan na temo odnosov. V torek sta imela 3. razreda podružničnih šol Tunjice in Vranja Peč še zdravstveni pregled.
V sredo, 20. oktobra, so imeli naravoslovni dan v Arboretumu učenci 1., 2., 3. in 4. razreda podružnične šole Mekinje. Pohod do slapa Orglice so imeli učenci 5. a in 5. b razreda. 9 razredi so se dopoldne podali na pohod v sredogorje, kasneje istega dneva pa so se  9. razredi in pa 8. a razred udeležil še tekmovanja iz znanja biologije za Proteusovo priznanje.
V četrtek, 21. oktobra, pa so praznovali Trubarjev dan učenci 9. razredov.

 

7. TEDEN: 11. oktober do 15. oktober 2021

V ponedeljek, 11. 10. 2021, nekaj minut pred 13. uro so naš ravnatelj g. Rafko Lah, ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec, župan Občine Kamnik Matej Slapar, podžupana Bogdan Pogačar in Aleksander Uršič, direktor izvajalca gradnje Kolektor Koling, d. o. o., Tine Vadnal in direktor podjetja CBE, d. o. o., Sašo Previšič položili temeljni kamen za izgradnjo težko pričakovane nove šolske zgradbe. Ta že tako vesel dogodek so s kulturnim programom polepšali učenci naše šole, katerim bo nova, varna šolska stavba tudi namenjena. Prav tako so v ponedeljek učenci 1. razreda podružnične šole Mekinje izvedli tehniški dan in so iz odpadnega materiala izdelali igračo. V torek, 12. oktobra, so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Mekinje zdravstveni pregled, učenci 7. razredov pa so popoldne vadili rolanje. Kulturni dan z naslovom Glasba gibljivih slik (koncert) pa so imeli učenci 8. razredov. V sredo, 13. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 4. b razreda. Odšli so raziskovat gozd, v četrtek, 14. oktobra, pa so naravoslovni dan izvedli še učenci 4. a razreda. V petek, 15. oktobra, so imeli kulturni dan učenci 3. b razreda. Odšli so na predstavo Sapramiška. Popoldne pa so učenci 8. b in 8. c razreda, ter učenci 9. razredov sodelovali na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni.

 

6. TEDEN: 4. oktober do 8. oktober 2021

Prvi teden oktobra je teden otroka. Letošnja tema je bila Razigran uživaj dan! Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 smo želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato smo se v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju. Tudi letos smo na šoli izvedli veliko aktivnosti v povezavi s tednom otroka. Podrobne dejavnosti nekaterih oddelkov vam predstavimo v nadaljevanju. V ponedeljek, 4. oktobra, so potekale prve skupne pogovorne ure v tem šolskem letu. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, ko starši ne vstopajo v šolo, so potekale videokonferenčno. V torek, 5. oktobra, na svetovni dan učiteljev, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda tehniški dan. Ta dan pa so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Nevlje še zdravniški pregled v ZD Kamnik. V sredo, 6. oktobra, je pouk v obliki tehniškega dne, izvedel 1. razred podružnične šole Nevlje in 3. razred podružnične šole Mekinje. Na ta dan so izdelali otroško igračo. Športni dan pa so imeli učenci 2. a razreda.V četrtek, 7. oktobra, so imeli  učenci 2. b razreda in 2. razreda podružnične šole Nevlje, športni dan. V petek, 9. oktobra, so imeli vsi učenci šole kulturni dan Bonton. Dan je potekal v obliki pogovora in delavnic na temo spoštovanja, vključenosti, sprejemanja drugačnosti.

 

5. TEDEN: 27. september do 1. oktober 2021

V tem tednu je bila poleg pouka pomembno kar nekaj dogodkov. V ponedeljek 27. septembra, so imeli devetošolci dan jezikov, na katerem so v različnih delavnicah spoznavali tuje kulture in jezike, ki jih govorijo nekateri učenci in učitelji naše šole. V sredo, 29. septembra, sta imela 3. a in 3. b razreda zdravniški pregled, 9. c, 8. c, 6. c in 7. b pa so se udeležili državnega prvenstva v vožnji na čas. V četrtek, 30. septembra, so se 7 razredi udeležili še popoldanskega rolanja, v petek 1. 10 pa so učenci razredov 7. a, b, c, 8. a, b, c, č in 9. č uživali v filmsko gledališkem večeru. Ogledali so si film Fantom iz opere in se o njem kasneje tudi malo pogovorili.

 

4. TEDEN: 20. september 2021 do 24. september 2021

Tudi ta teden je bil v šoli zelo športno obarvan. Prvi razredi podružničnih šol so v torek, 21. septembra, ali v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. V petek, 24. septembra, pa se je 1. razred Vranje Peči odpravil še  na naravoslovni dan v Arboretum. 2. a razred je imel v četrtek, 23. septembra, jesenski pohod, ostali razredi pa so v torek, 21. septembra, ali četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. Tudi 3. razredi podružničnih šol Mekinje, Tunjice in Vranja Peč so v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. 3 razred Vranje Peči pa so se v petek, 24. septembra, odpravili še v Arboretum. Evropski športni dan so praznovali tudi vsi 4. razredi in 5. razredi podružničnih šol, 4. razred podružnične šole Vranja Peč pa se je v petek odpravil še v Arboretum. 6. razredi pa so v četrtek, 23. septembra, izvedli naravoslovni dan na temo kamnine.

 

3. TEDEN: 13. september 2021 do 17. september 2021

Tudi teden, ki je za nami, je bil športno obarvan. Športnim dejavnostnim pa lahko priključimo še nekaj kulturnih drobtinic.
V torek, 14. septembra, so na jesenski pohod odšli 1., 2. in 4. razredi podružnične šole Tunjice. 7. razredi pa so popoldne odšli rolat.
V sredo, 15. septembra, sta na jesenski pohod odšla oba oddelka prvošolcev matične šole. 3. a razred. 3. b razred pa sta na ta dan imela športni dan, na katerem so učenci urili svoje gibalne spretnosti.
5. a razred in vsi 5. razredi s podružničnih šol, so bili ta teden v Šoli v naravi v Savudriji, kjer so uživali, 5. b razred pa je imel šolo na daljavo, saj so bili v karanteni zaradi covid okužb v razredu in se Šole v naravi na žalost niso mogli udeležiti.
V četrtek, 16. septembra, so 8. razredi izvedli naravoslovni dan na temo Jaz in ti.
Petek, 17. september, pa je bil tudi kulturno obarvan, saj smo praznovali dan zlatih knjig in začetek gibanja Bralna značka. Vsi prvošolci so v dar prejeli knjigo Miroslava Košute Ponikalnice, uganke z rimo in soljo, ki so se je prvošolci še posebej razveselili.

 

2. TEDEN: 6. do 10. september 2021

Za nami je drugi teden pouka v tem šolskem letu, ki je bil glede na aktivnosti športno aktiven. Mnogi oddelki so ga namreč zaradi lepega vremena lahko izkoristili za športne dneve. Na jesenski pohod so tako odšli učenci 1., 2., 3., 4. razreda na podružnični šoli Vranja Peč. Učenci 7. razredov so v ponedeljek in torek odšli rolat ali kolesarit. V petek pa so se učenci 7. a in 7. c razreda in učenci 9. c razreda udeležili tudi državnega tekmovanja v plavanju.

 

1. TEDEN: 1. do 3. september 2021

Poletnih počitnic je konec in v sredo, 1. septembra 2021, je šolski prag prvič prestopilo dvainosemdeset prvošolcev. Zaradi koronavirusa Covid-19 se je šolsko leto začelo po modelu B, kar je pomenilo, da so s poukom začeli vsi učenci, vendar z upoštevanjem smernic in priporočil NIJZ. Priporočila se nanašajo na upoštevanje medosebne razdalje, nošenje zaščitnih mask, umivanje in razkuževanje rok. Prvošolce so zato zunaj sprejele učiteljice prvega razreda, jih pospremile do razredov na matični šoli in podružnicah, kjer so zanje pripravile kratke delavnice. Ker starši ne vstopajo v šolo, so jih lahko pospremili le do vrat. Zaradi prostorske stiske na matični šoli bodo imeli učenci 4. a in 4. b ter 5. a in 5. b letos pouk v župnišču na Šutni.

V prvem tednu pouka so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada.

Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek.