Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2019/2020

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2019/2020

3. TEDEN

16. september 2019 do 20. september 2019

Najpomembnejši dogodek tega tedna je bila letna šola v naravi za petošolce. V ponedeljek, 16. septembra, so se v jutranjem soncu veseli in polni pričakovanj odpeljali proti Savudriji. Vsak dan so se s kratkim zapisom javili na šolski spletni strani, tako da smo lahko natančno spremljali njihove aktivnosti. Vreme jim je služilo in teden je hitro minil. V petek, 20. septembra, so se v popoldanskih urah vrnili v Kamnik.

Lepe sončne dni tega tedna so za športne dneve in jesenske sprehode izkoristili mnogi oddelki. V ponedeljek, 16. septembra, so se po okolici svoje šole sprehodili učenci podružnic Tunjice in Mekinje. V torek, 17. septembra, so drugošolci matične šole v okviru naravoslovnega dne obiskali Arboretum Volčji Potok. V sredo, 18. septembra, so imeli osmošolci naravoslovni dan z naslovom Ti in jaz. V petek, 20. septembra, pa so na potep po okolici šole odšli tudi učenci podružnice Vranja Peč. 

Pretekli teden je bil tudi teden mobilnosti s sloganom Gremo peš. V okviru eko programa Zeleni Franček smo si zato zadali cilj, da bomo spodbujali gibanje, predvsem hojo, saj prav s hojo poskrbimo za minimalno raven fizične aktivnosti. Učenci podružnic Tunjice, Mekinje in Nevlje so prav zato v četrtek, 19. septembra, prišli peš na matično šolo. V tem tednu so vsi oddelki na razredni stopnji po eno uro izvedli na šolskem vrtu, kjer so nekaj časa namenili hoji. Na predmetni stopnji pa so gibanje vključili v čas razrednih ur, ki so jih delno izvedli na igrišču in se ob tem pogovorili o pomenu gibanja.

2. TEDEN

9. september 2019 do 13. september 2019

Za nami je že drugi teden pouka v tem šolskem letu. V tem tednu med dogodki omenjamo udeležbo naših učencev na področnem tekmovanju v odbojki na mivki, ki je potekalo v sredo, 11. septembra. Ta dan so učenci, ki obiskujejo izbirni predmet šport za sprostitev, lepo vreme izkoristili za rolanje v okolici Kamnika. V petek, 13. septembra, so imeli vsi učenci podružnice Nevlje in prvošolci matične šole prvi športni dan, in sicer so odšli na jesenski pohod.

1. TEDEN

2. september 2019 do 6. september 2019

Poletnih počitnic je konec in v ponedeljek, 2. septembra 2019, je naš šolski prag prvič prestopilo točno sto prvošolcev. Lepo smo jih sprejeli in jim pripravili kulturni program z nagovorom ravnatelja šole Rafka Laha. Vsi ostali učenci pa so se spet srečali s svojimi sošolci in obujali spomine na proste dni. Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek.

Poleg prvega šolskega dne v tem tednu omenjamo še to, da so učitelji skupaj z učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev sredo, 4., in četrtek, 5. septembra, zaradi lepega sončnega vremena izkoristili za kolesarjenje.