Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2023/2024

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2023/2024

26. TEDEN: 19. februar do 23. februar 2024

Preživeli smo teden zimskih počitnic. Vreme je bilo čudovito, temperature so bile že bolj podobne pomladnim, a nič za to. Upamo, da se vsi v šole vračamo zdravi in da polni energije nadaljujemo šolanje. 

25. TEDEN: 12. februar do 16. februar 2024

V ponedeljek, 12. februarja, so imeli športni dan učenci PŠ Vranja Peč. Odšli so na drsanje. V ponedeljek so na zimski tabor v CŠOD Čebelica v Dolenjo vas pri Čatežu, za tri dni, odšli tudi učenci 2. a in 2. b razreda. Šolskega tekmovanja v namiznem tenisu pa so se udeležili učenci 7. b, 7. c, 8. b, 8. č in 9. a razreda. V torek, 13. februarja, smo praznovali pust. Na ta dan so se učenci in učitelji našemili v pustne maske, učenci od 6. – 9. razreda pa so imeli tehniški dan izdelovanja mask. Letos povorke kamniških šol na žalost ni bilo. Na ta dan so imeli tehniški dan na temo pustnih mask tudi učenci PŠ Tunjice. V sredo, 14. februarja, so imeli naravoslovni dan učenci 1. in 4. razreda PŠ Tunjice na temo eksperimentov. Na ta dan so na zimski tabor odšli še učenci 2. razredov podružničnih šol. Tehniški dan na temo elektrike so imeli učenci 4. razreda PŠ Mekinje, na temo prometne vsebine pa učenci 5. razreda PŠ Mekinje. Občinskega tekmovanja v namiznem tenisu so se udeležili učenci 6. c, 8. b, 8. č, 9. a in 9. b razreda. Šolskega tekmovanja iz znanja fizike pa so se udeležili učenci 8. in 9. razredov. V četrtek, 15. februarja, je potekal otroški občinski parlament, ki so se ga udeležili učenci 7. c, 9. b, 9. a in 9. c razreda. V petek, 16. februarja, so imeli naravoslovni dan učenci 5. a in 5. b razreda. Raziskovali so srednjeveško Ljubljano. Šolskega tekmovanja za Štefanovo priznanje pa so se udeležili učenci 8. in 9. razredov. Na ta dan so imeli informativni dan tudi učenci 9. razredov.  

24. TEDEN: 5. februar do 19. februar 2024

Ta teden je bil razmeroma kratek, saj smo v četrtek praznovali Prešernov dan, v petek pa smo imeli pouka prost dan. Pouk bomo nadomeščali v soboto, 6. aprila. V ponedeljek, 5. februarja, so imeli učenci od 7. do 9. razreda zimski športni dan. V torek, 6. februarja, so imeli zdravniški dan učenci 4. a razreda, v sredo, 7. februarja, pa so učenci 9. b razreda imeli vzgojo za zdravje.  

23. TEDEN: 29. januar do 2. februar 2024

V četrtek, 1. februarja, so imeli naravoslovni dan učenci 6. razredov. Pogovarjali so se o ekologiji in vplivu plastičnih vrečk na okolje. Na to temo so izdelovali tudi plakate. V petek, 2. februarja, so imeli tehniški dan učenci 4. razreda PŠ Nevlje. Učili so se o elektriki.  

22. TEDEN: 22. januar do 26. januar 2024

Ta teden je potekal Teden pisanja z roko. Tudi letos smo se kot šola prijavili na projekt in smo izvedli kar nekaj zanimivih dejavnosti. Učence smo spodbujali, da več pišejo z roko, predstavili smo jim tudi prednosti pisanja z roko. Izpeljali smo literarni natečaj za najlepši lepopis pesmi Otrok s sončnico pesnika Srečka Kosovela. Teden pisanja je lepo uspel, na Prešernov dan pa bomo razglasili še nagrajence natečaja. V ponedeljek, 22. januarja, so imeli vzgojo za zdravje in čutila učenci 3. razreda PŠ Mekinje. V torek, 23. januarja, so imeli športni dan učenci 1. a in 1. b razreda. Uživali so na snegu in se igrali različne zimske igre. Zimski športni dan so imeli tudi učenci 1., 3. in 5. razreda PŠ Tunjice. Po malici so se učiteljice odpravile na bližnjo vzpetino z učenci, ki so bili pripravljeni na aktivno in zabavno doživetje na snegu. Nekateri so imeli s seboj klasične sani, drugi hitre bobe, vsi pa so komaj čakali, da zdrsnejo po beli strmini. S smehom in vzkliki so preizkušali svoje spretnosti na belih strmini, pri tem pa se niso mogli upreti tudi kakšnemu hitremu spustu. Ob zaključku dneva so se vrnili v šolo, utrujeni, a polni navdušenja. Zimski dan na snegu je učencem prinesel ne le telesno aktivnost, temveč tudi radost, povezanost in neprecenljive spomine. Zimski dan je bil zagotovo eden tistih, ki se ga bodo učenci še dolgo spominjali s širokim nasmehom. V sredo, 24. januarja, so imeli tehniški dan učenci 5. razreda PŠ Mekinje. Učili in vzgajali so se za IKT. Ta dan se je za učence z dodatno strokovno pomočjo zaključil malo drugače, snežno, sončno, aktivno in razigrano. Po pouku so se namreč odpravili na bližnji travnik in se preizkusili v teku na smučeh. Nekateri prvič, nekateri drugič, nekateri pa so že prav obvladali. Kaj hitro so ugotovili, da to pravzaprav sploh ni pomembno, saj so se vsi zelo zabavali. V četrtek, 25. januarja so imeli tehniški dan učenci 1. in 2. razreda PŠ Tunjice. Učili in vzgajali so se za IKT.  

21. TEDEN: 15. januar do 19. januar 2024 
V ponedeljek, 15. januarja, so se šolskega tekmovanja iz znanja kemije udeležili učenci 8. c in 8. č razreda ter učenci 9. a in 9. c razreda. Na ta dan so v šolo v naravi na Pohorje odšli tudi učenci 6. razredov. V torek, 16. januarja, so imeli tehnični dan učenci 4. in 5. razreda PŠ Tunjice. Učili so se in vzgajali za IKT. Učenci 8. č in 9. b pa so se udeležili regijskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje. V sredo, 17. januarja, so imeli športni dan učenci podružnične šole Mekinje. Odšli so na drsanje. V petek, 19. januarja, so imeli tehniški dan – Učim in vzgajam se za IKT, še učenci 3. razreda PŠ Tunjice. Na zadnji dan pouka nas je končno razveselila tudi dobrih 10-15 cm debela snežna odeja, kar je še posebej razveselilo učence. Obetal se nam je prelep zimski vikend.

20. TEDEN: 8. januar do 12. januar 2024

V sredo, 10. januarja, so imeli tehniški dan učenci 4. a in 4. b razreda. V petek, 12. januarja, so imeli naravoslovni dan učenci 3. a in 3. b razreda. Raziskovali so različna življenjska okolja.  

19. TEDEN: 3. januar do 5. januar 2024

Prvih nekaj dni pouka je potekalo mirno in brez posebnih dejavnosti.

18. TEDEN: 25. december do 2. januar 2024 

V tem tednu smo imeli novoletne počitnice. V novem letu vam želimo veliko sreče, veselja, raziskovalnega duha, radovednosti, miru in veliko zdravja. Srečno 2024.  

17. TEDEN: 18. december do 22. december 2023

Za nami je zadnji teden pouka v tem koledarskem letu. V tem tednu je bilo kar pet delovnih dni, saj smo praznovali božič v ponedeljek. Ker je bil v torek, 26. decembra, še en praznik, in sicer dan samostojnosti in enotnosti, smo imeli v tem tednu tudi proslavo. V torek, 19. decembra, so imeli kulturni dan učenci 1.-5. razreda MŠ in 1.- 5. PŠ Tunjice. Odšli so na ogled gledališke predstave Cirkus na Mars. Učenci iz krožka »Drug z drugim«, so odšli na obisk v DSO, kjer so se s stanovalci prijetno družili ob petju in plesu. Ob slovesu  so stanovalcem doma stisnili v roke voščilnice, ki jih bodo spominjale na njihovo druženje. V sredo, 20. decembra, so imeli tehniški dan učenci 3. razreda PŠ Mekinje. Izdelovali so izdelke iz odpadnega materiala. V sklopu krožka » Drug z drugim« in skokov z male prožne ponjave, so pod mentorstvom učiteljice Tamare Bračič,  učenci želeli nekoliko popestriti pred praznične dni učencem in učiteljicam prve triade matične šole. Po dolgem času so »ponjavarji« zopet nastopili v živo in s svojimi akrobacijami jemali dih mladim gledalcem. Dekleta so s svojim plesnim znanjem pričarale sproščenost ter z gibalno minuto za zdravje razmigale naše najmlajše šolarje. V četrtek, 21. decembra, smo praznovali dan samostojnosti in enotnosti. Učenci so skupaj z učitelji pripravili krajši program, vse prisotne pa je nagovorila tudi gospa ravnateljica. V petek, 22. decembra, je šola priredila vsakoletno šolsko plesno tekmovanje, ki so se ga udeležili vsi učenci od 6 – 9. razreda. Tako smo končali zadnji teden pouka, zdaj pa hitimo praznikom naproti. Lepe božične in novoletne praznike vsem!  

16. TEDEN: 11. december do 15. december 2023

V ponedeljek, 11. decembra, so se občinskega prvenstva v odbojki za dekleta udeležile učenke 8. b, 8. c, 9. b in 9. c razreda. V torek, 12. decembra, so imeli tehnični dan učenci 3. a in 3. b razreda. Izdelovali so božične okraske za četrtkovo šolsko prireditev. Zdravniški pregled so imeli učenci 8. č razreda. Občinskega prvenstva v odbojki za fante pa so se udeležili učenci 8. b, 8. č, 9. a, 9. b in 9. c razreda. V četrtek, 14. decembra, je ob 17h na šoli potekala tudi tradicionalna božično-novoletna prireditev. Nastopajoči so ogreli srca obiskovalcev z očarljivimi glasbeno-plesnimi točkami, z nasmehi na licih in iskricami v očeh. Na tem svečanem dogodku nas je prvič nagovorila tudi naša nova ravnateljica. Prireditev je minila  v duhu dobrodelnosti, saj je vse prisotne nagovorila tudi predsednica šolskega sklada, gospa Alenka Planinc Rozman. Predstavila je uspešno delovanje ekipe v preteklem obdobju in poudarila pomen slehernega prispevka, ki omogoči učencem prijetnejše bivanje v šoli, s tem pa tudi lepše otroštvo. Po zaključku kulturnega programa so pričujoči lahko pokazali svojo srčnost na dobrodelni razstavi izdelkov, ki so jih pripravili naši učenci in njihovi mentorji.  

15. TEDEN: 4. december do 8. december 2023

V ponedeljek, 4. decembra, so imeli tehniški dan učenci 1. razreda PŠ Nevlje in učenci 2. a in 2. b razreda. Izdelovali so novoletne izdelke. Kulturni dan so imeli učenci PŠ Vranja Peč. Na ta dan so odšli na tabor tudi učenci 7. razredov. 7. b in 7. c so odšli na Ptuj v dom CŠOD Štrk, 7. a pa je odšel v dom CŠOD Peca. Učenci so na taboru izredno uživali, se veliko novega naučili in se medsebojno še bolj povezali. V torek, 5. decembra, so imeli zdravniški pregled učenci 8. c razreda. Področnega tekmovanja v šahu pa so se udeležili učenci 4. b, 6. a, 8. č in 9. č razreda ter učenci 5. razreda PŠ Mekinje. Našo šolo so zastopali naslednji učenci: Inti Maček, 8. č, Sanja Golob, 5. Me, Aljoša Keber, 9.č, Blaž Humar, 6. a in Oliver Puncer, 4. a. Tekmovanje je bilo zelo napeto, saj so naši tekmovalci prikazali zelo dobro znanje. Po štirih kolih so bili vsi tekmovalci v položajih, ki so omogočali osvojitev najvišjih mest. Na koncu se učenci lahko pohvalijo:  Inti Maček in Aljoša Keber sta osvojila 1. mesto. Sanja Golob ja osvojila 3. mesto. Vsi omenjeni učenci so se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo v mesecu januarju. Oliver Puncer je na koncu zasedel 5. mesto, Blaž Humar pa 6. mesto. V sredo, 6. decembra, so se tekmovanja iz znanja astronomije udeležili učenci 6. a, 6. c, 6. č , 8. a. 8. c, 8. č, 9. a in 9. b razreda. V četrtek, 8. decembra, so se tekmovanja v znanju zgodovine udeležili učenci 8. a in 9. c razreda. V petek, 8. decembra, pa so imeli tehniški dan še učenci 4. razreda PŠ Nevlje. Izdelovali so hišice iz papirja.  

14. TEDEN: 27. november do 1. december 2023

V ponedeljek, 27. novembra, so imeli športni dan – Plesne igre učenci 1. a razreda. Športni dan – Igre z žogo pa so imeli učenci 9. razredov. V torek, 28. novembra, so imeli športni dan – Plesne igre, učenci 2. b razreda, zdravniški pregled pa učenci 8. b razreda. Na ta dan so se šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanja udeležili tudi učenci 8. c, 8. č, 9. a in 9. b razreda. V sredo, 29. novembra, so učenci PŠ Vranja Peč izvedli božičnonovoletno okrasitev, inkluzivni športni dan so imeli učenci 2. a in 2. b razreda, 2. razreda PŠ Mekinje in Nevlje.  Šolo so obiskali športniki invalidi, ki so skupaj z uporabniki Društva za cerebralno paralizo Ljubljana, učencem predstavili  športne discipline za osebe z različnimi oviranostmi. Učenci so aktivno spoznali bocco (prilagojeno dvoransko kegljanje), košarko na invalidskih vozičkih in sedečo odbojko. Preko poligona za slepe in igre z zvočno žogo pa so spoznavali tudi svet slepote. Učenci so uživali v športnem druženju in udejstvovanju in skupaj z gosti dokazali, da športni duh in trdna volja premagata vse ovire, celo tiste, ki se nam zdijo nepremostljive. Na ta dan je potekalo tudi šolsko tekmovanje iz angleščine za 6. razrede. V petek, 1. decembra, so imeli tehniški dan učenci 1. a in 1. b razreda. Izdelovali so božične izdelke na decembrski delavnici. Tehniški dan – Učim se in vzgajam za IKT, so imeli učenci 3. a razreda, državnega tekmovanja iz znanja biologije za Proteusevo priznanje pa so se udeležili učenci 9. a razreda. Na ta dan smo imeli na šoli tudi slavnostni prižig lučk. Izvedli smo krajšo prireditev, na kateri je zapela učenka mladinskega pevskega zbora, zaigrali so nam učenci Orffovega krožka ter ansambla, dogodek pa je povezovala učenka Brina Manja Slak. Ravnateljica je imela tudi krajši nagovor.  

13. TEDEN: 20. november do 24. november 2023

V ponedeljek, 20. novembra, so imeli športni dan – Igre z žogo, učenci 7. razredov. V torek, 21. novembra, so imeli zdravniški pregled učenci 8. a razreda, športni dan – Igre z žogo, pa so imeli učenci 6. razredov. Šolskega tekmovanja iz znanja angleščine so se udeležili učenci 8. in 9. razreda, občinskega tekmovanja v nogometu pa so se udeležili učenci 8. b razreda in učenci 9. razredov. Medsebojno se je pomerilo pet šolskih ekip: OŠ Marije Vere, OŠ Komenda Moste, OŠ Toma Brejca, OŠ Stranje in OŠ Frana Albrehta. Učenci naše šole so s srčno, moštveno igro zelo dobro zastopali ime šole. Z dvema zmagama, enim neodločenim izidom in enim porazom smo na koncu osvojili 3. mesto. Ta dosežek žal ni bil dovolj za uvrstitev na področno prvenstvo. V ekipi so bili: Matej Trivić, Nace Kremžar, Nik Medmeš, Teodor Leković, Jakob Vičič, Dino Muratović, Dorian Jovanović in Feliks Obradovič Golob. V sredo, 22. novembra, so imeli naravoslovni dan (Jaz in ti) učenci 8. razredov. Na ta dan smo obeležili tudi rojstni dan Frana Albrehta. Priredili smo krajšo kulturno prireditev za učence 1. – 3. razreda, na kateri smo podelili tudi nagrade za najboljša literarna in likovna dela z oktobrskega natečaja šolske knjižnice. V petek, 24. novembra, so imeli tehnični dan – Učim se in vzgajam za IKT, še učenci 3. b razreda. 

12. TEDEN: 13. november do 17. november 2023

V torek, 14. novembra, so imeli tehnični dan, z naslovom Učim se in vzgajam za IKT, učenci 1. razreda PŠ Mekinje.  Na dan so imeli učenci 6. č razreda tudi zdravniški pregled. Naravoslovni dan – Vzgoja za zdravje, so imeli učenci 1. – 3. razreda PŠ Tunjice. Športni dan so imeli učenci 5. razredov. Odšli so na pohod na Zelence. Geografskega tekmovanja so se udeležili učenci 7. b, 7. c, 8. b in 8. c razreda, občinskega prvenstva v košarki pa učenci 8. b, 8. c, 8. č, 9. a in 9. č razreda.  V četrtek, 16. novembra, smo na šoli priredili filmski večer za učence 7. b, 7. a, 7. c, 9. a in 9. c razreda, ki obiskujejo izbirni predmet Filmska vzgoja. Ogledali so si film Billy Elliot. V petek, 17. novembra, pa smo praznovali dan slovenske hrane. Že trinajstič smo na ta dan izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan je  “Kruh za zajtrk – super dan!”. Učenci so v razredih pojedli tradicionalni zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, meda, mleka in jabolka. Z učitelji pa so se pogovorili o pomenu dobre lokalne in doma pridelane hrane. Na matični šoli so si učenci lahko ogledali tudi razstavo na temo kruha. V petek so se učenci spomnili tudi na našega pesnika in prevajalca Frana Albrehta, po katerem se imenuje naša šola in bi letos praznoval že svoj 134 rojstni dan. 

11. TEDEN: 6. november do 10. november 2023

Prvi šolski teden smo začeli spočiti in pripravljeni na nove  šolske izzive. V torek, 7. novembra, so imeli zdravstveni pregled učenci 6. c razreda. V četrtek, 9. novembra, so odšli na jesenski sprehod v gozd učenci 1. – 4. razreda PŠ Vranja Peč. V športni dvorani pa je na ta dan potekal tudi Karierni sejem, ki so se ga udeležili učenci 8. in 9. razreda. V  knjižnici smo v tem tednu izžrebali zmagovalce oktobrskega pravljičnega kviza in knjižničnega detektiva. Učenci so prejeli tudi praktične nagrade.  

10. TEDEN: 30. oktober do 3. november 2023 
V tem tednu smo imeli jesenske počitnice. 

9. TEDEN: 23. oktober do 27. oktober 2023

Za nami je zadnji teden pouka pred jesenskimi počitnicami. Teden je potekal razmeroma mirno. V torek, 24. oktobra, so imeli zdravniški pregled učenci 6. b razreda. V sredo, 25. oktobra, je na matični šoli in na podružničnih šolah potekal Fit dan. V tem dnevu so učitelji, pri pouku, pri vsaki šolski uri izvedli eno dejavnost tako, da so se učenci učili z gibanjem. V četrtek, 26. oktobra, so imeli tehniški dan učenci 3. razreda PŠ Nevlje. Izdelovali so družabne igre. V petek, 27. oktobra, pa so učenci 9. razredov imeli kulturni dan – Trubarjev dan. Zadnji teden je minil mirno, zdaj pa počitek in zaslužene jesenske počitnice. 

8. TEDEN: 16. oktober do 20. oktober 2023

V ponedeljek, 16. oktobra, so na jesenski pohod v Mekinje odšli učenci 1., 2. in 3. razreda PŠ Tunjice. V Mekinjskem samostanu so si ogledali lepo urejen zeliščni vrt in nato tudi notranjost nekdanjega samostana. Tehniški dan so imeli učenci 3. razreda PŠ Mekinje. Učili in vzgajali so se za IKT. V torek, 17. oktobra, so imeli zdravniški pregled učenci 6. razredov. Na ta dan nas je obiskal tudi predsednik Ustavnega sodišča dr. Matej Accetto. Srečal se je z učenci 8. razredov. Na dogodku so bila prisotna dekleta in fantje, ki so pri pouku državljanske in domovinske kulture in etike za temo ustave in človekovih pravic izkazali največ zanimanja. Srečanje je potekalo v okviru aktivnosti Ustavnega sodišča, katerih namen je pristojnosti in delo Ustavnega sodišča dodatno predstaviti in približati različnim javnostim, tudi mlajšim. V sredo, 18. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 4. a razreda. Učili so se o listavcih in iglavcih. Kulturni dan na temo svetovnih religij so imeli učenci 7. razredov. Kulturni dan so imeli tudi učenci 8. razredov, ki so na ta dan odšli v Cankarjev dom na glasbeno matinejo Od operete do muzikala. V petek, 20. oktobra, so se učili in vzgajali za IKT učenci 2. a in 2. b razreda, državnega tekmovanja iz znanja logike za sedmošolce pa so se udeležili učenci 7. b in 7. c razreda. 

7. TEDEN: 9. oktober do 13. oktober 2023

 V ponedeljek, 9. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 4. a in 4. b razreda. Izdelovali so herbarij. V sredo, 11. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 2. a in 2. b razreda. Odšli so na jesenski pohod v gozd. V četrtek, 12. oktobra so na ekskurzijo na Kras odšli učenci 9. razredov. Ogledali so si Škocjanske jame in izvir Ljubljanice.  

6. TEDEN: 2. oktober do 6. oktober 2023

Prvi teden oktobra je Teden otroka. Letošnja tema je bila Zakaji in zatoji radovednosti. Otroci kažejo radovednost s spraševanjem ter željo po odkrivanju nečesa novega. Otroci so radovedni do vsega, kar počnejo, kar opazujejo. Skozi igrivo raziskovanje zadovoljijo svojo radovednost in jo na ta način razvijajo. Otroci niso zaznamovani s predsodki, domnevami ali zgodovinskim okvirom, ki lahko razblini to, kar opazujejo in spoznavajo. Radovednost pomaga otrokom odkrivati in razumeti svet. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj …”, temu pa sledi odgovor: “zato …”. In zato tudi takšen naslov letošnje osrednje teme. Tudi letos smo na šoli izvedli veliko aktivnosti v povezavi s Tednom otroka. Podrobne dejavnosti nekaterih oddelkov vam predstavimo v nadaljevanju. V ponedeljek, 2. oktobra, so imeli vsi učenci na matični šoli in na podružnicah kulturni dan z naslovom Imamo se radi. Na ta dan so se učenci pogovarjali o bontonu in šolskih pravilih, izvajali so dejavnosti za zavedanje osebnih lastnosti in razredne klime ter se igrali igre na prostem, družabne igre in socialne igre. V torek, 3. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 1. a in 1. b razreda. Odšli so na jesenski sprehod po Arboretumu, tehniški dan pa so imeli učenci PŠ Mekinje – izdelovali so igrače. V sredo, 4. oktobra, je pouk potekal v obliki tehniškega dne. 1. b razred je izvedel delavnico ob Tednu otroka, učenci 1. razreda PŠ Nevlje so izdelovali didaktične igrače, učenci 2. razreda PŠ Mekinje pa se je učil in vzgajal za IKT. V četrtek, 5. oktobra, so imeli  učenci 1. a tehniški dan – izvedli so delavnico ob Tednu otroka. V petek, 6. oktobra, so imeli športni dan učenci 8. razredov – odšli so na pohod na planino Koren. Naravoslovni dan pa so imeli učenci 9. razredov. Učili so se o kislinah in bazah. V mesecu oktobru praznujemo tudi šolske knjižnice. V ta namen sta knjižničarki pripravili veliko zanimivih dejavnosti, ki potekajo v knjižnici. Od literarno-likovnega natečaja, do izmenjave knjižnih kazalk, pravljičnega kviza, knjižničnega detektiva, bralne značke za starše in učitelje itd. 

5. TEDEN: 25. september do 29. september 2023

V ponedeljek, 25. septembra, so imeli učenci 6. razredov naravoslovni dan. Spoznavali so kamnine. Kulturni dan – Dan jezikov – pa so imeli učenci 9. razredov. Spoznali so francoski in italijanski jezik, švedščino in znakovni jezik. V sredo, 27. septembra, so imeli športni dan učenci 6. razredov. Odšli so na pohod na Kranjsko reber. Državnega kolesarskega tekmovanja na čas se je udeležila učenka  8. c razreda Tajda Šoštarko, ki je dosegla odlično 2. mesto. V četrtek, 28. septembra, so imeli športni dan – Veter v laseh – učenci podružničnih šol Nevlje in Vranja Peč. Jesenskega pohoda do samotnega mlina so se udeležili učenci 5. a in 5. b razreda,  šolskega tekmovanja iz znanja logike pa so se udeležili učenci 6. a, 6. b, 6. č, 7. a, 7. b, 7. c, 8. b, 8. c, 8. č, 9. a, 9. b in 9. c razreda. V petek, 29. septembra, so na prireditev Mala Groharjeva kolonija odšli učenci iz 9. a in 9. č razreda. 

4. TEDEN: 18. september 2023 do 22. september 2023

Tudi ta teden je bil športno obarvan. V sredo, 20. septembra, so imeli športni dan – Veter v laseh – učenci od 1. – 4. PŠ Mekinje. Naravoslovni dan z naslovom Odnosi so imeli učenci 7. razredov. V četrtek, 21. septembra, pa so se državnega prvenstva v gorskem teku udeležili učenci 9. b razreda. 

3. TEDEN: 11. september 2023 do 15. september 2023

Tudi teden, ki je za nami, je bil športno obarvan. V ponedeljek, 11. septembra, so se učenci 5. razredov odpravili na letno šolo v naravi v Savudrijo. V torek, 12. septembra, so na jesenski pohod do Tunjic odšli 2 a in 2. b razred. V sredo, 13. septembra, so na jesenski pohod odšli učenci PŠ Vranja Peč, prav tako so imeli pohod še učenci 4. a in 4. b razreda. 

2. TEDEN: 4. september 2023 do 8. september 2023

Za nami je drugi teden pouka v tem šolskem letu, ki je bil športno aktiven. Vreme je bilo toplo in sončno, zato so se učenci odpravili v naravo. V sredo, 6. septembra, so na jesenski pohod odšli vsi učenci PŠ Nevlje, v četrtek 7. septembra, so enako storili še učenci 1. a in 1. b razreda, v petek pa so na pohod odšli še učenci 3. a in 3. b razreda. 

1. TEDEN: 1. september 2023

Poletnih počitnic je konec in v petek, 1. septembra 2023, je šolski prag prvič prestopilo štiriindevetdeset prvošolcev. Prvošolce so zunaj sprejele učiteljice prvega razreda, jih pospremile do razredov na matični šoli in podružnicah, kjer so zanje pripravile kratke delavnice. Nato so se ob 10.30h skupaj s starši poveselili v telovadnici na matični šoli, kjer so učiteljice pripravile zanimiv in zabaven dogodek. Obiskala nas je voditeljica oddaje Z kot Zofka Anka ter njena pomočnica Tisa. Zaradi prostorske stiske na matični šoli bodo imeli učenci 4. a in 4. b ter 5. a in 5. b tudi letos pouk v župnišču na Šutni (do selitve v novo šolo), prav tako pa bodo, zaradi prostorske stiske, učenci 2. razreda PŠ Tunjic imeli pouk v bližnjem gasilskem domu. 

Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek. 

Deli povezavo: