Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2022/2023

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2022/2023

5. TEDEN: 26. september do 30. september 2022

V sredo, 28. septembra, so imeli športni dan (Veter v laseh) učenci 1.-5. razreda matične šole. Državnega kolesarskega tekmovanja na čas so se udeležili učenci 7. c, 8. b in 9. b razreda. V četrtek, 29. septembra, so se šolskega tekmovanja iz logike udeležili učenci 6. razredov, 7. razredov, 8. a, 8. b, 8. c razreda in učenci 9. razredov. 

4. TEDEN:  19. september 2022 do 23. september 2022

Ponedeljek, 19. septembra, je bil kulturno obarvan, saj smo praznovali dan zlatih knjig in začetek gibanja Bralna značka. Vsi prvošolci so v dar prejeli knjigo Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib avtorice Ide Mlakar, ki so se je prvošolci še posebej razveselili.  Tudi ta teden je bil zelo športno obarvan. V sredo, 21. septembra, so imeli športni dan učenci od 1. – 4. PŠ Mekinje, ki so odšli na jesenski pohod. Naravoslovni dan Vzgoja za zdravje so imeli učenci 2., 4. in 5. razreda PŠ Tunjice. V četrtek, 22. septembra, so imeli naravoslovni dan učencu 2. razreda PŠ Mekinje, ki so se pogovarjali o osebni higieni. Na jesenski pohod so odšli tudi učenci 2., 3., 4. in 5. razreda PŠ Nevlje. Naravoslovni dan so imeli tudi učenci 6.a, 6. b, 6. c razreda. Učili so se o kamninah. Državnega tekmovanja v gorskem teku so se udeležili učenci 7. b razreda. V petek, 23. septembra, pa so imeli športni dan učenci 1. a in 1. b razreda. 

3. TEDEN: 12. do 16. september 2022

Tudi teden, ki je za nami, je bil športno obarvan. V ponedeljek, 12. septembra, so se učenci 5. razredov odpravili na letno šolo v naravi v Savudrijo. V torek, 13. septembra, so na jesenski pohod po Tunjicah odšli 2., 3. in 4. razredi podružnične šole Tunjice. Tekmovanja Male sive celice so se udeležili učenci 7. b, 8. b, 9. b in 9. c razreda. Državnega tekmovanja v plavanju pa so se udeležili učenci 8. razredov in 9. c razreda. V sredo, 14. septembra, so na jesenski pohod na Stari grad odšli učenci podružnične šole Vranja peč, področnega tekmovanja v odbojki na mivki pa so se udeležili učenci 7. b, 7. č, 8. a, 8. c, 9. b, 9. c in 9. č razreda. 

2. TEDEN: 5. do 9. september 2022

Za nami je drugi teden pouka v tem šolskem letu, ki je bil športno aktiven. Učenci tretjih razredov (3. a, 3. r PŠ Mekinje, 3. PŠ Tunjice) so v ponedeljek, 5. septembra, odšli na plavalni tečaj. Različne tehnike plavanja so osvajali do četrtka, 8. septembra. Prav tako so se v ponedeljek na Naravoslovni tabor odpravili učenci 7. razredov. Do petka so uživali in se učili v Fiesi in Portorožu. Imeli so se super. 

1. TEDEN: 1. do 2. september 2022

Poletnih počitnic je konec in v četrtek, 1. septembra 2022, je šolski prag prvič prestopilo devetinsedemdeset prvošolcev. Prvošolce so zunaj sprejele učiteljice prvega razreda, jih pospremile do razredov na matični šoli in podružnicah, kjer so zanje pripravile kratke delavnice. Nato so se ob 10h skupaj s starši poveselili v telovadnici na matični šoli, kjer so učiteljice pripravile zanimiv in zabaven dogodek. Zaradi prostorske stiske na matični šoli bodo imeli učenci 4. a in 4. b ter 5. a in 5. b tudi letos pouk v župnišču na Šutni, prav tako pa bodo, zaradi prostorske stiske, učenci 2. razreda PŠ Tunjic imeli pouk v bližnjem gasilskem domu. V prvem tednu pouka so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada. Omenjamo pa tudi že prve aktivnosti, in sicer učenci 3. a razreda in učenci 3. razredov podružničnih šol Mekinje in Tunjice so v petek, 2. septembra, že odšli na plavalni tečaj. 

Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek.