Šolska kronika

Dogodki na šoli preteklih let

Dogodki na šoli 2021/2022

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2021/2022

7. TEDEN: 11. oktober do 15. oktober 2021

V ponedeljek, 11. 10. 2021, nekaj minut pred 13. uro so naš ravnatelj g. Rafko Lah, ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec, župan Občine Kamnik Matej Slapar, podžupana Bogdan Pogačar in Aleksander Uršič, direktor izvajalca gradnje Kolektor Koling, d. o. o., Tine Vadnal in direktor podjetja CBE, d. o. o., Sašo Previšič položili temeljni kamen za izgradnjo težko pričakovane nove šolske zgradbe. Ta že tako vesel dogodek so s kulturnim programom polepšali učenci naše šole, katerim bo nova, varna šolska stavba tudi namenjena. Prav tako so v ponedeljek učenci 1. razreda podružnične šole Mekinje izvedli tehniški dan in so iz odpadnega materiala izdelali igračo. V torek, 12. oktobra, so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Mekinje zdravstveni pregled, učenci 7. razredov pa so popoldne vadili rolanje. Kulturni dan z naslovom Glasba gibljivih slik (koncert) pa so imeli učenci 8. razredov. V sredo, 13. oktobra, so imeli naravoslovni dan učenci 4. b razreda. Odšli so raziskovat gozd, v četrtek, 14. oktobra, pa so naravoslovni dan izvedli še učenci 4. a razreda. V petek, 15. oktobra, so imeli kulturni dan učenci 3. b razreda. Odšli so na predstavo Sapramiška. Popoldne pa so učenci 8. b in 8. c razreda, ter učenci 9. razredov sodelovali na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni.

6. TEDEN: 4. oktober do 8. oktober 2021

Prvi teden oktobra je teden otroka. Letošnja tema je bila Razigran uživaj dan! Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 smo želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato smo se v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju. Tudi letos smo na šoli izvedli veliko aktivnosti v povezavi s tednom otroka. Podrobne dejavnosti nekaterih oddelkov vam predstavimo v nadaljevanju. V ponedeljek, 4. oktobra, so potekale prve skupne pogovorne ure v tem šolskem letu. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, ko starši ne vstopajo v šolo, so potekale videokonferenčno. V torek, 5. oktobra, na svetovni dan učiteljev, so imeli učenci 1. a in 1. b razreda tehniški dan. Ta dan pa so imeli učenci 3. razreda podružnične šole Nevlje še zdravniški pregled v ZD Kamnik. V sredo, 6. oktobra, je pouk v obliki tehniškega dne, izvedel 1. razred podružnične šole Nevlje in 3. razred podružnične šole Mekinje. Na ta dan so izdelali otroško igračo. Športni dan pa so imeli učenci 2. a razreda.V četrtek, 7. oktobra, so imeli  učenci 2. b razreda in 2. razreda podružnične šole Nevlje, športni dan. V petek, 9. oktobra, so imeli vsi učenci šole kulturni dan Bonton. Dan je potekal v obliki pogovora in delavnic na temo spoštovanja, vključenosti, sprejemanja drugačnosti.

 

5. TEDEN: 27. september do 1. oktober 2021

V tem tednu je bila poleg pouka pomembno kar nekaj dogodkov. V ponedeljek 27. septembra, so imeli devetošolci dan jezikov, na katerem so v različnih delavnicah spoznavali tuje kulture in jezike, ki jih govorijo nekateri učenci in učitelji naše šole. V sredo, 29. septembra, sta imela 3. a in 3. b razreda zdravniški pregled, 9. c, 8. c, 6. c in 7. b pa so se udeležili državnega prvenstva v vožnji na čas. V četrtek, 30. septembra, so se 7 razredi udeležili še popoldanskega rolanja, v petek 1. 10 pa so učenci razredov 7. a, b, c, 8. a, b, c, č in 9. č uživali v filmsko gledališkem večeru. Ogledali so si film Fantom iz opere in se o njem kasneje tudi malo pogovorili.

 

4. TEDEN: 20. september 2021 do 24. september 2021

Tudi ta teden je bil v šoli zelo športno obarvan. Prvi razredi podružničnih šol so v torek, 21. septembra, ali v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. V petek, 24. septembra, pa se je 1. razred Vranje Peči odpravil še  na naravoslovni dan v Arboretum. 2. a razred je imel v četrtek, 23. septembra, jesenski pohod, ostali razredi pa so v torek, 21. septembra, ali četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. Tudi 3. razredi podružničnih šol Mekinje, Tunjice in Vranja Peč so v četrtek, 23. septembra, praznovali Evropski športni dan. 3 razred Vranje Peči pa so se v petek, 24. septembra, odpravili še v Arboretum. Evropski športni dan so praznovali tudi vsi 4. razredi in 5. razredi podružničnih šol, 4. razred podružnične šole Vranja Peč pa se je v petek odpravil še v Arboretum. 6. razredi pa so v četrtek, 23. septembra, izvedli naravoslovni dan na temo kamnine.

 

3. TEDEN: 13. september 2021 do 17. september 2021

Tudi teden, ki je za nami, je bil športno obarvan. Športnim dejavnostnim pa lahko priključimo še nekaj kulturnih drobtinic.
V torek, 14. septembra, so na jesenski pohod odšli 1., 2. in 4. razredi podružnične šole Tunjice. 7. razredi pa so popoldne odšli rolat.
V sredo, 15. septembra, sta na jesenski pohod odšla oba oddelka prvošolcev matične šole. 3. a razred. 3. b razred pa sta na ta dan imela športni dan, na katerem so učenci urili svoje gibalne spretnosti.
5. a razred in vsi 5. razredi s podružničnih šol, so bili ta teden v Šoli v naravi v Savudriji, kjer so uživali, 5. b razred pa je imel šolo na daljavo, saj so bili v karanteni zaradi covid okužb v razredu in se Šole v naravi na žalost niso mogli udeležiti.
V četrtek, 16. septembra, so 8. razredi izvedli naravoslovni dan na temo Jaz in ti.
Petek, 17. september, pa je bil tudi kulturno obarvan, saj smo praznovali dan zlatih knjig in začetek gibanja Bralna značka. Vsi prvošolci so v dar prejeli knjigo Miroslava Košute Ponikalnice, uganke z rimo in soljo, ki so se je prvošolci še posebej razveselili.

 

2. TEDEN: 6. do 10. september 2021

Za nami je drugi teden pouka v tem šolskem letu, ki je bil glede na aktivnosti športno aktiven. Mnogi oddelki so ga namreč zaradi lepega vremena lahko izkoristili za športne dneve. Na jesenski pohod so tako odšli učenci 1., 2., 3., 4. razreda na podružnični šoli Vranja Peč. Učenci 7. razredov so v ponedeljek in torek odšli rolat ali kolesarit. V petek pa so se učenci 7. a in 7. c razreda in učenci 9. c razreda udeležili tudi državnega tekmovanja v plavanju.

 

1. TEDEN: 1. do 3. september 2021

Poletnih počitnic je konec in v sredo, 1. septembra 2021, je šolski prag prvič prestopilo dvainosemdeset prvošolcev. Zaradi koronavirusa Covid-19 se je šolsko leto začelo po modelu B, kar je pomenilo, da so s poukom začeli vsi učenci, vendar z upoštevanjem smernic in priporočil NIJZ. Priporočila se nanašajo na upoštevanje medosebne razdalje, nošenje zaščitnih mask, umivanje in razkuževanje rok. Prvošolce so zato zunaj sprejele učiteljice prvega razreda, jih pospremile do razredov na matični šoli in podružnicah, kjer so zanje pripravile kratke delavnice. Ker starši ne vstopajo v šolo, so jih lahko pospremili le do vrat. Zaradi prostorske stiske na matični šoli bodo imeli učenci 4. a in 4. b ter 5. a in 5. b letos pouk v župnišču na Šutni.

V prvem tednu pouka so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada.

Vsem želimo prijeten začetek šolskega leta, mirno nadaljevanje in uspešen zaključek.