OBČINSKO PRVENSTVO V KOŠARKI

V ponedeljek, 2. 3. 2020, je v športni dvorani naše šole potekalo občinsko prvenstvo v košarki.

Pri dekletih so sodelovale naslednje ekipe: OŠ Toma Brejca, OŠ Komenda Moste in OŠ Frana Albrehta, pri dečkih pa ekipe OŠ Toma Brejca, OŠ Komenda Moste, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno in OŠ Frana Albrehta.

Dekleta so najprej igrala proti OŠ Komenda in po napetem boju izgubile z rezultatom 16 : 11. V nadaljevanju so premagale ekipo OŠ Toma Brejca in na koncu osvojile drugo mesto.

Dečki so prvi krog izpustili, v drugem so igrali proti OŠ Toma Brejca in jih premagali z rezultatom 35 : 4. V tretjem krogu so se pomerili z OŠ Komenda Moste. Kot se je kasneje izkazalo, je tekma odločala o prvem mestu. Tekmo so dobili s košem razlike dečki OŠ Komenda Moste. Končni rezultat je bil 16 : 14. V četrtem krogu so premagali OŠ Šmartno z rezultatom 26 : 10 in v petem krogu OŠ Marije Vere 22 : 0.

Dečki so s tem izpolnili pričakovanja in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, ki bo predvidoma v ponedeljek, 16. 3. 2020, v športni dvorani naše šole.

Ekipa deklet: Jasna Plahuta, Sara Vdovč, Tajda Adrović, Alina Učakar, Vita Kotnik, Ema Cvek, Karin Butalič, Ana Inkret, Neja Nose, Hana Oblak, Nina Kotnik in Tjaša Berlec.

Ekipa dečkov: Aljaž Hančič, Lovro Levak, Žan Lipar, Nemanja Milojević, Nejc Drolc, Anže Bučar, David Gorinjac, Ognjen Leković, Rok Grofelnik, Luka Madžov, Jan Podjed in Adrian Kočan.

Kamnik, 4. 3. 2020

Aleš Prosen