OBČINSKO PRVENSTVO V KOŠARKI ZA MLAJŠE UČENCE IN UČENKE

Šolsko prvenstvo v košarki za mlajše deklice in mlajše dečke je potekalo 12. 3. 2024 ob 13.00 v dvorani OŠ Frana Albrehta v Kamniku.

Število ekip pri dekletih leto za letom upada in tako že nekaj let poteka boj le med Osnovno šolo Frana Albrehta in Osnovno šolo Komenda Moste. Kljub dokaj izenačeni predstavi obeh ekip so na koncu prevladale učenke Komenda Moste, ki imajo v svoji postavi tudi učenke, ki aktivno trenirajo košarko. Pomankanje izkušenj z borbeno igro je učenkam Frana Albrehta prineslo nervozo v igro, ki se je odražala z izgubljenimi žogami, nenatančnimi meti na koš in pomanjkanjem moštvene igre. Kljub nervozi so učenke dobro začele in se borile skozi celotno igro. Rezultat ne prikaže celotne zgodbe o igri mlajših učenk, ki so morale priznati premoč nasprotnicam s končnim rezultatom 15 : 5. Najboljša igralka Osnovne šole Frana Albrehta je bila Lara Mijatović iz 7. c.

Šolo so zastopale:

Ela Mikuš (6.  a), Amna Đelilbašić in Patricija Koleto (6.b), Maja Adrović in Katarina Mihelič (6. c), Nina Matjažič in Ajda Zupan (6. č), Amila Haskić (7. a), Anastasija Kosić (7. b), Lara Mijatović in Karin Zver (7. c).

 

Mlajši učenci so se pomerili proti OŠ Komenda Moste, OŠ Toma Brejca in OŠ Stranje. Žal so morali priznati premoč vsem trem ekipam. Najbližje uspehu so bili proti ekipi OŠ Stranje, a so izgubili z rezultatom 18 : 23.

Učenci so poraze sprejeli športno. Vsem ostalim ekipam čestitamo za zmago.

Šolo so zastopali:

Jaš Milek in Nejc Osolnik (6. b), Anže Pirnar in Tevž Rode (6. č), Andraž Jeglič, Liam Lupše in Ivo Remic (7. a), Robi Galin, Jernej Mlakar, Žiga Potočar in Bor Škrlj (7. b), Matija Nišavić in Luka Omovšek (7. c).

Čestitke učenkam in učencem za prikazano igro.

Fotogalerija: Košarka mlajše deklice

Andrej Kunčič, učitelj športa

 

 

 

Deli povezavo: