PODROČNO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU

Področno tekmovanje v namiznem tenisu je potekalo v sredo, 13. 3. 2024, na OŠ Marije Vere, organiziral pa ga je Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Tekmovalci so soustvarili lep športni dogodek, kar se ni odražalo le v igrah, temveč tudi v njihovem sodelovanju kot sodniki.

Na tekmovanju so vzporedno potekale igre v vseh kategorijah nastopajočih, na koncu pa je sledilo še ekipno tekmovanje. Ločeno je potekalo tudi tekmovanje učencev v absolutni kategoriji, kjer tekmujejo le kategorizirani učenci.

V kategoriji deklet od 1. do 5. razreda je OŠ Frana Albrehta zastopala Zarja Prosen iz 5. razreda PŠ Tunjice, ki si je priigrala 3. mesto.

V kategoriji dečkov od 1. do 5. razreda je tekmoval Lukas Prosen iz 4. razreda PŠ Tunjice, ki je za malo zgrešil sestrin uspeh in osvojil 4. mesto.

V kategoriji dečkov od 6. do 9. razreda si je Tim Berk Skok iz 9. a razreda z borbeno igro priboril nastop v finalu, kjer je moral priznati premoč nasprotniku in osvojil 2. mesto. S tem si je tudi zagotovil nastop na državnem prvenstvu.

V absolutni kategoriji je nastopal Jaka Rutar iz 9. b, ki je moral prav tako priznati premoč v finalu in osvojil 2. mesto. Tudi on si je zagotovil nastop na državnem prvenstvu.

Na koncu je sledilo še tekmovanje v ekipni kategoriji. Osnovno šolo Frana Albrehta so zastopali Zarja Prosen (4. r PŠ Tunjice), Katarina Mihelič (6. c), Tim Berk Skok (9. a) in Jaka Rutar (9. b). V igri za tretje mesto so si v posamičnih nastopih priigrali dve zmagi in dva poraza, zato je sledilo še igranje dvojic. V napeti tekmi, kjer so prevladali predvsem servisi in hitro zaključene žogice, sta Katarina Mihelič in Jaka Rutar OŠ Frana Albrehta priigrala 3. mesto.

Čestitke vsem udeleženim učencem in vso srečo Jaki in Timu na državnem prvenstvu.

Fotogalerija: Namizni tenis področno

Andrej Kunčič, učitelj športa

Deli povezavo: