OBČINSKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL OBČINE KAMNIK V KOŠARKI

V sredo, 9.11.2022 se je v športni dvorani naše šole odvijalo občinsko prvenstvo v košarki, katerega so se udeležili učenci in učenke osnovnih šol, okolice Kamnika.

Fantje šole:     Frana Albrehta

                        Toma Brejca

                        Marije Vere

                        Stranje

                        Komenda Moste

Našo šolo so zastopali izkušeni košarkarji in košarkarice, osmih in devetih razredov. Fantje so se zelo trudili kar je prineslo dobre rezultate. Dekleta so tudi prikazale borbeno igro vendar jim je manjkalo malo samozavesti kot tudi sreče. Fantje so igrali štiri igre, dekleta dve igri po 3×7 minut.

V naši fantovski ekipi so igrali:                                         

Berk Skok Tim 8.A, Cankar Nik 9.A, Kauković Denis 9.A, Murad Youssef 9.A, Burja Mark 9.B, Podjed Jan 9.B, Alibašić Anis 9.C, Mijatović Adi 9.C, Pate Urban 9.C, Bezjak Jure 9.Č, Boltar Žan 9.Č, Kočan Adrian 9.Č, Lukša Bor 9.Č

 

Prvo igro so se pomerili s šolo Toma Brejca, zmagali so z rezultatom 30:26 (dobrer začetek). Naslednjo igro so igrali proti Komendi Moste in zmagali za 22 košev. Nato smo se pomerili s Stranjami, kjer so Stranjani prve točke dobili z metom za tri točke, ko so jih imeli naši že 33. Stranjane smo premagali, z odličnim rezultatom 35:3. Za konec so se fantje pomerili še z šolo Marije Vere. Seveda so imeli po odličnih rezultatih še več energije za zmago, tudi to igro so zmagali z rezultatom 11:28. Osvojili smo končno 1. mesto!

 

REZULTATI:

Frana Albrehta : Toma Brejca           30:26

Komenda Moste : Frana Albrehta      24:46

Frana Albrehta : Stranje                    35:3

Marije Vere : Frana Albrehta            11:28

 

 

V naši ekipi deklet so igrale:

Grčar Brina 8.c, Hibić Rejhana 8.c, Jelovčan Julija 8.c, Liđan Melita 8.c, Mrdeša Vita 8.c, Vrhovnik Eva 8.c, Murad Tsnim 9.a, Inkret Ana 9.b, Brkić Sabiha 9.c, Šerifovič Amila 9.c, Škorjanc Brina 9.č

 

Učenke so v obeh igrah prikazale borbeno igro in se trudile do konca za rezultatski preobrat, vendar so bile na koncu nasprotnice boljše. Učenke so imele tudi malo nesreče pri zadevanju »sigurnih« košev, ki bi lahko zelo vplivali na končni rezultat. Osvojili smo končno 3. mesto.

Rezultati:

 

Komenda Moste : Frana Albrehta      22:4

Frana Albrehta : Toma Brejca           16:18

 

V športni dvorani, je bilo na dan prvenstva veliko gledalcev, ki so prišli gledati tekmo. Zelo smo spodbujali in navijali za naše košarkaše, tako jih bomo tudi spremljali, ko se bodo udeležili področnega prvenstva.

 

 

Zapis članka:

Zala Bastič, 9.b

Deli povezavo: