TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 18. 11. 2022, smo že 12 leto zapored z učenci in vsemi zaposlenimi na Osnovni šoli Frana Albrehta praznovali dan slovenske hrane, in sicer smo ga tudi tokrat obeležili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom (TSZ). Ob prihodu v šolo je učence pričakala vesela glasba, učenci se še posebej vedno znova razveselijo Slakovega Čebelarja. Po na harmoniko odigranih veselih vižah smo praznovanje nadaljevali v razredih. Vsi skupaj smo si privoščili zajtrk s samimi lokalnimi in tradicionalnimi dobrotami – domač črn in bel kruh, bio maslo, domač cvetlični med, domače mleko in slastno domače jabolko. Letošnji slogan TSZ je bil “Zajtrk z mlekom – super dan!”, zato smo učitelji učencem predstavili kar nekaj vsebin na to temo. Spomnili smo se, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk in kakšno vrednost ima domača, lokalno pridelana hrana. 

Na vseh lokacijah naše šole so si učenci lahko ogledali pogrinjek z živili, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. Na matični šoli smo pripravili tudi razstavo na temo čebelarstva, ki so jo učenci lepo sprejeli in si jo z veseljem ogledali.

Želimo si, da živila tradicionalnega slovenskega zajtrka večkrat v letu pobožajo naše želodčke. Že sedaj pa se veselimo naslednjega praznovanja TSZ, ki bo tretji petek v novembru naslednje leto.