KULTURNI DAN SEDMOŠOLCEVKULTURNI DAN SEDMOŠOLCEV

Z učenci in učenkami sedmih razredov smo v torek, 8. 11. 2022, izvedli kulturni dan Religije in kulture. Učenci so spoznavali različna svetovna verstva, s čimer smo jim približali druge kulture in spodbujali strpnost ter sprejemanje drugačnosti, kar je v današnjem multikulturnem svetu še kako pomembno. Sedmošolci so se razdelili v skupine in obiskali dve delavnici po svojem izboru:  iskanje informacij o religijah in kulturah v računalniški učilnici, uspavanke sveta, potopisna delavnica o Šrilanki, kultura ameriških Indijancev, ustvarjanje na temo religij ter meditacijo pod vodstvom gosta, past. asist. Franca Kokalja, odgovornega za duhovno oskrbo slovenskih vojakov na misijah po svetu. 

Učenke in učenci so o delavnicah povedali: 

Iskanje informacij o religijah in kulturah v računalnici: Izvedel sem veliko zanimivega, všeč mi je bilo, da sem sam našel informacije. 

Uspavanke sveta: Všeč mi je bilo, ko smo peli, spremljali zgodbo in ko smo igrali na vse inštrumente. 

Meditacija: Zanimivo je bilo, da je tisti, ki je pravilo ugotovil odgovor na zastavljeno vprašanje, za nagrado dobil nekaj od vojaške opreme za domov. Bilo je res fino. 

Likovno ustvarjanje verskih simbolov: Bilo je zanimivo, zabavno, imeli smo se lepo.  

Kultura ameriških Indijancev: Bilo je zelo zanimivo, saj smo spoznali njihovo vero ter kako živijo. Vsak sam si je izdelal tudi indijanski lovilec sanj. 

Likovno ustvarjanje verskih simbolov: Bilo je zanimivo, zabavno, imeli smo se lepo.  

Potopisna delavnica o Šrilanki: Bilo je zanimivo, saj smo veliko izvedeli o Šrilanki in budizmu.