NA OŠ FRANA ALBREHTA SMO PRAZNOVALI SVETOVNI DAN ZDRAVJA

V petek, 5. aprila 2024, smo na OŠ Frana Albrehta namenili čas za krepitev telesnega in duševnega zdravje, saj je to temeljna pravica vseh nas in  močno vpliva na kvaliteto našega življenja. Odločili smo se, da ta dan obeležimo z gibanjem.  

K sodelovanju smo povabili tudi člane Društva šole zdravja iz Kamnika.  

Športnici, ga. Helena Sterle in ga. Martina Erman, sta se z veseljem odzvali našemu povabilu in nam pomagali, da smo prazničen dan obarvali   medgeneracijsko.

V Mekinjah se nam je ob 9.30 na šolskem igrišču  pridružilo 13 članic, ki vsako jutro pridno telovadijo v Keršmančevem parku. Ob 11.15 pa so nekatere že odhitele na šolski vrt matične šole, kjer so se veselili skupnega gibanja učenci 1., 2., 3. 7. in 8. razreda, nekateri zaposleni in članice društva Perovček. 

Združeni v krogu različnih generacij, obsijani  s soncem in dobro voljo v srcih, smo sledili gimnastičnim vajam od glave do pete, ki jih je vodila, ga. Martina. Hitro nam je bilo jasno, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, da smo lahko zdravi in poskočni, če poskrbimo tudi za gibanje. 

Med izvajanjem vaj smo bili zelo pozorni tudi na dihanje.

Naše druženje smo zaključili s pozdravom soncu. Člani Društva šole zdravja so nam za konec zapeli svojo himno.   

 V naših srcih se je prebudila hvaležnost, da so z nami delili gibalne minute in veselje prazničnega dne.

Lepo je biti zdrav in povezan. 

Ob koncu smo si, s kozarcem odlične kamniške vode, nazdravili in se dogovorili, da skupno praznovanje svetovnega dneva zdravja postane tradicionalno.

 

                                               Pobudnici praznovanja Svetovnega dneva zdravja: 
Tamara Bračič in Jana Svetec  

Deli povezavo: