Sončno sobotno jutro nas najprej ni popolnoma prepričalo, da ga želimo preživeti skupaj v šoli. A dobra družba, simpatični gosti, iznajdljivi učiteljici, predvsem pa razgiban in otrokom na kožo pisan program so hitro razblinili še naše zadnje dvome.

Začeli smo s pogovorom o tem, kaj nas v tem dnevu čaka, kdo nas bo obiskal in predvsem, kakšni so naši občutki okoli tega. Nato smo medse povabili Mojco, Lucijo in Romana, člane društva Sožitje Mengeš, ki dela z osebami z motnjo v duševnem razvoju. Naša učiteljica Lidija Vidmar je v tem društvu prostovoljka in je poskrbela, da smo sobotno dopoldne lahko preživeli skupaj. Razigranost naših gostov in njihova odprtost sta nas hitro prepričali, njihov nalezljiv smeh pa je narisal dobro voljo na obraz še zadnjim dvomljivcem.

Po uvodnem spoznavanju smo se lotili izdelovanja škatlic iz papirja. Zatopljene v delo in pogovor nas je obiskala tudi gospa ravnateljica in naša dobra energija jo je prepričala, da je sedla med nas, za trenutek pozabila na vse obveznosti in lahko v miru pod vodstvom učencev tudi ona sestavila svojo papirnato škatlico. Veseli smo, da smo ji lahko na tak način polepšali dan.

Skupaj smo preživeli res nepozabno dopoldne, ko se končno, kot učiteljici nisva ukvarjali z disciplino, ampak le uživali v super vsebinah. Radostilo naju je prav gotovo tudi dejstvo, da so si učenci med seboj pomagali, se iz srca smejali in prebujali otroka v sebi. Gostje so nam z njihovo iskrenostjo res veliko dali  in verjetno se je v razredu po dolgem času spet slišalo  besede kot: HVALA, kako lep dan, simpatična družba, … V zraku je bilo veselje in hvaležnost.

 

Ob zaključku je vsak udeleženec izpostavil, ob čem je v tem dnevu najbolj užival. Dve učenki pa sta svoje mnenje tudi zapisali:

“Na tem eko dnevu sem se veliko naučila, predvsem pa sem se zabavala ob dobri družbi. Ta dan je bil res poseben in upam da bom še kdaj lahko doživela kaj takega.”

“V soboto je bilo super. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se zunaj igrali. Gostje so bili zabavni in iskreni, z njimi se je bilo super družiti.”

Hvala Rubi in Svitu iz 8.b, Manci, Juliji, Maji in Poloni iz 8.c, Neži, Ajdi, Nuši in Luciji iz 9.b ter Gaji in Maši iz 9.č za sodelovanje na eko posebnem dnevu. Hvala učiteljici Tamari Bračič za vso podporo in pomoč pri organizaciji in izvedbi.

Za konec pa naj o našem druženju spregovorijo še slike, ki jih je v film povezala učiteljica Tamara Bračič:

Zbrala in uredila: učiteljica Lidija Vidmar

Deli povezavo: