INFORMACIJA ZA UČENCE IN STARŠE – POUK NA DALJAVO OD 16. 11. 2020 NAPREJ

Spoštovani starši in učenci!

 

Ne pozabite, da je bil tudi največji hrast nekoč majhen želod, ki je padel na tla in vztrajal.

 

Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo vzgojno – izobraževalno delo v osnovnih šolah za vse učence izvajalo na daljavo tudi od 16. 11. 2020 dalje.

 

Še naprej se bomo trudili, da bomo po najboljših močeh dobro sodelovali, s tem pa ohranjali učno kondicijo, skrbeli za gibanje in za zdravje nas samih in drugih.

 

V nadaljevanju zapisa vam pošiljam/o še nekaj dodatnih informacij oz pojasnil.

 

Dajmo še naprej in skupaj!!

Želim vam vse dobro.

Lepo vas pozdravljam,    

Rafko Lah, v imenu kriznega tima

 

 

SPOROČILO STARŠEM 

  • Učitelji tako kot pri pouku v učilnici tudi pri pouku na daljavo uporabljajo različne metode in oblike dela, ki jih skrbno načrtujejo.
  • Zaupajte v njihovo strokovnost, kompetentnost z zavedanjem, da učitelji spodbujajo aktivno in raznoliko učenje in niso le posredovalci vsebin. Učitelji na različne načine preverjajo razumevanje snovi in so učencem na voljo za individualno povratno informacijo (za dodatna vprašanja in pojasnila).  
  • Snemanje in objavljanje ur pouka na daljavo ali sestankov je brez ustreznega soglasja vseh udeležencev kaznivo dejanje. V primeru, če bi prišlo do kršitve, bo šola kršitev prijavila pristojnim organom.  
  • Otroka podučite o varnem vedenju pri pouku na daljavo. Več o tem si lahko preberete: https://safe.si/starsi/priporocila-za-starse-pri-izvajanju-pouka-na-daljavo-varnostni-vidik 

 

Deli povezavo: