DAN SLOVENSKE HRANE TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

DAN SLOVENSKE HRANE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke šole in vrtci zaradi razmer ne bomo pripravljali, zato smo se odločili, da 20. novembra pri pouku na daljavo v okviru učnega procesa ali učenci samostojno doma namenimo nekaj pozornosti Dnevu slovenske hrane in Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku ter pomenu rednega zajtrkovanja.

Učenci so v svojo spletno učilnico prejeli gradivo, ki ponuja kar nekaj koristnih informacij in zanimivih aktivnosti ob praznovanju Dneva slovenske hrane. Poleg izobraževalnih vsebin imajo učenci na voljo tudi povezave, ki spodbujajo gibanje in ples, povabili pa smo jih tudi k likovnemu natečaju na temo Zajtrk z medom.

Vsem skupaj želimo prijetno petkovo praznovanje in  tem obeležitev Dneva slovenske hrane.

Prijazen pozdrav,

Mojca Praprotnik

Organizatorica šolske prehrane