Snemanje otroške oddaje Za repom (RTV SLO) z učenci PŠ Vranja Peč (4. in 5.r)

V četrtek, 9. 1. 2020, smo se odpravili v živalski vrt v Ljubljano. Odšli smo v učilnico na prostem. Sodelovali smo pri snemanju otroške oddaje Za repom. Najprej smo se predstavili in izbrali svojo žival. Matic bi bil gepard, ker hitro teče. Ko smo posneli prvi del, smo izdelovali ptičjo krmilnico. Pomagal nam je gospod Ivan Jesenko, ki je strokovnjak za živali. Povedal nam je veliko zanimivosti o pticah. Voditeljema oddaje, ki sta snemala z nami, je bilo ime Nika in Klemen.

Na snemanju mi je bilo zelo všeč, ker sem spoznala urednico oddaje Saro, režiserja, tonskega mojstra, kamermane ter voditelja Niko in Klemna.

Lana Pogačar, 5. r., PŠ Vranja Peč


Učenci iz PŠ Vranja Peč smo sodelovali pri snemanju otroške oddaje Za repom. Snemali smo dve uri. Pred snemanjem nam je tonski mojster nadel mikrofone. Snemali smo v živalskem vrtu pri leseni hišici. Posneli smo pet prizorov. Izdelovali smo krmilnico in jedli sončnična semena. Na koncu smo semena dali v krmilnico in jo obesili na vejo drevesa. Zelo smo se zabavali in uživali. Bil je zares lep in zanimiv dan.

Matic Kotnik, 4.r., PŠ Vranja Peč