47. PLESNO TEKMOVANJE

V torek, 24. 12. 2019, se je v športni dvorani OŠ Frana Albrehta odvijalo tradicionalno šolsko tekmovanje v plesu.

Na tekmovanju učenci pokažejo svoje znanje v polki,fox trotu, disco hustlu in angleškem valčku. V letošnjem letu je na tekmovanju sodelovalo več kot 200 plesnih parov.

V 6. razredu sta v tekmovanju polke 1. mesto zasedla Sara Kolar in Žiga Pahor, 2.  mesto Mia Uhan in Lenart Golob ter 3. mesto Amila Šerifović in Anej Hančič.

V 7. razredu sta v tekmovanju fox trota 1. mesto zasedla Karmen Vrhovnik in Aleksander Homovec, 2. mesto Jasna Plahuta in Aljaž Hančič ter 3. mesto Iza Podjed in Lovro Plahuta

V 8. razredu sta v tekmovanju disco hustla 1. mesto zasedla Ema Bernot in Lovro Hočevar, 2. mesto Loti Albiani in Gregor Parazajda ter 3. mesto Julija Blažič in Lenart Kočar.

V 9. razredu sta v tekmovanju angleškega  valčka 1. mesto zasedla Lucija Obreza in Enej Sladič, 2. mesto Alja Bezjak in Žan Pavlič ter 3. mesto Renata Parkelj in Marko Bojić.

Vrhunec tekmovanja je bil nastop devetošolcev v vseh štirih plesih. 1. mesto in naslov najboljših plesalcev sta si prislužila Lucija Obreza in Enej Sladič, 2. mesto sta osvojila Zala Leban in Nejc Grčar ter 3. mesto Maja Resnik in Žan Rozoničnik.

Pohvaliti je treba vse plesne pare, ki so zbrali pogum in svoje znanje pokazali na šolskem plesnem tekmovanju.

                                                                                                           Aleš Prosen