TEDEN OTROKA NA PŠ MEKINJE

Zveza prijateljev mladine Slovenije vsak prvi teden v oktobru obeležuje Teden otroka. Letošnji je potekal pod geslom »SKUPAJ SE IMAMO DROBRO«.

Na podružnični šoli v Mekinjah smo teden preživeli ob najrazličnejših aktivnostih, ki so popestrile naš pouk in tako teden naredile poseben.

V ponedeljek smo v sodelovanju z PGD Kamnik izvedli evakuacijsko vajo, po kateri so gasilci učencem predstavili svoje delo ter jim razkazali gasilske pripomočke in avtomobile. Učenci so lahko tudi poskusili škropiti z vodo.

Torek je minil v znamenju pravljic. Gospa Slanovec nas je s pomočjo kamišibaja popeljala v čudoviti svet pravljic.

V četrtek so k nam prišli posebni gostje. Učenci so v šolo lahko prinesli svoje hišne ljubljenčke ter jih predstavili sovrstnikom. Zajčki, plazilci, ribice, papige in druge živali so z nami preživele dve šolski uri, nato pa so s pomočjo staršev in starih staršev odšli v varno, mirno zavetje svojega doma. Ker jim je bilo v šoli všeč, jih drugo leto spet povabimo.

V petek smo imeli kulturni dan. Osrednja tema dneva je bil bonton.

Poleg omenjenih dejavnosti smo dneve popestrili še z igranjem družabnih iger, aktivnimi odmori, obiskom gozda, učenci so lahko prinesli svoje najljubše igrače in knjige, obiskala nas je tudi policistka, s katero smo se pogovarjali o varnosti v prometu in se učili varno prečkati cesto. Pri pouku in v podaljšanem bivanju smo likovno ustvarjali in izdelovali knjižne kazalke. Ker pa je jesen, je v šoli zadišalo tudi po pečenem kostanju in sladicah.

V skladu z letošnjim geslom ob tednu otroka smo se na podružnici v Mekinjah »imeli dobro«.

Vsem gostom, ki so nam omogočili skupno druženje, ki je bilo zabavno in poučno, se najlepše zahvaljujemo, ker so si vzeli čas za nas in nam teden otroka naredili še lepši.