Tajda in Maruša Tereza sta državni zmagovalki šolskega državnega prvenstva v vožnji na čas. V ekipni razvrstitvi so naši učenci zasedli odlično drugo mesto.

Osnovnošolsko kolesarsko prvenstvo v vožnji na čas je potekalo v Tacnu, na policijskem poligonu.  

Učenci in učenke so tekmovali posamezno, v različnih starostnih kategorijah, hkrati pa so na tekmovanju tekmovali tudi ekipno, saj so se njihovi rezultati sešteli v ekipno razvrstitev osnovnih šol. 

V starostni kategoriji deklic, letnik 2009 in 2010, je zmagala Tajda Šoštarko, 6. c, v najstarejši  osnovnošolski kategoriji učenk, letnik 2007 in 2008, pa Maruša Tereza Šerkezi, 9. c. Ta popolni dosežek sta dopolnila z dobrim nastopom in dodatnimi točkami še Ana Inkret, 8. b, in Joža Matjaž Šerkezi, 7. b. Tako so naši učenci med tekmovalci iz 44 nastopajočih šol dosegli odlično 2. mesto.  

To so zagotovo rezultati rednih in napornih treningov v popoldanskem času. Zelo smo veseli in ponosni na dosežke naših športnikov. Na jutranjem sestanku učiteljev osnovne šole Frana Albrehta so poželi dolg, dolg aplavz, kar pomeni, da učitelji močno cenimo vsak dodaten trud učencev, tudi v izven šolskih dejavnosti, še posebno, če ga učenci uspejo vključiti tudi v šolski prostor.