SVETOVNI DAN UČITELJEV

Spoštovane učiteljice in učitelji, sodelavke in sodelavci!

 

UNESCO je 5. oktober kot svetovni dan učiteljev razglasil leta 1993 z namenom, da bi predstavil in poudaril poslanstvo učiteljev in njihove dosežke v vzgoji in izobraževanju.

Predano učiteljevo delo marsikdaj preraste v plemenito, plodno vez, ki jo je Dan Rather takole opisal: “Sanje se večinoma uresničijo z učiteljem, ki verjame vate.”

Delo učitelja pa še zdaleč ni omejeno le na učence. Sodelovanje obsega predvsem dobro komunikacijo s starši, okolico in seveda z vodstvom šole. Andrew Carnegie je zapisal: “Sodelovanje je gorivo, ki običajnim ljudem omogoča doseganje neobičajnih /izstopajočih/ rezultatov.”

 

Zelo skrbno bi bilo treba izbirati besede, ki bi lahko zajele resnično moč učiteljskega poklica. Morda se svojega vpliva na otroke nikoli ne zavedamo v celoti. Srčno vam voščim, da bi vaša ljubezen do učiteljskega poklica odzvanjala tako na vzgojnem kot tudi na izobraževalnem področju.

 

 

Vsem učiteljicam in učiteljem ter vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju iskreno čestitam ob Vašem prazniku ter se vam iskreno zahvaljujem za trud, ki ga vlagate v izobraževanje in vzgojo mladih.

Vaš ravnatelj, Rafko Lah