SPREMEMBA ODLOKA, 3. 10. 2020

Spoštovani starši in učenci,

 

obveščamo vas o novem odloku Vlade Republike Slovenije (Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2), informacijo smo prejeli 3. 10. 2020. Celotno vsebino odloka si lahko preberete na tej povezavi:  Odlok maske 3. 10. 2020

 

SPREMEMBA ODLOKA, 3. 10. 2020

 

MASKA NI POTREBNA, KO SO UČENCI V MATIČNEM ODDELKU

Tokratna »Sprememba Odloka« določa izjeme, ko uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna, ko so učenci v matičnem oddelku.

MASKA NI OBVEZNA ZA UČITELJE PRVE TRIADE IN UČITELJE ŠPORTA

Prav tako maska ni obvezna za učitelje do vključno 3. razreda osnovne šole pri opravljanju neposrednega dela z učenci in za učitelje, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

MASKA ZA VSE UČITELJE, PRI IZOBRAŽEVALNI DEJAVNOSTI NI OBVEZNA, ČE LAHKO ZAGOTOVIJO VSAJ DVA METRA RAZDALJE

Vsi ostali učitelji masko uporabijo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni mogoče zagotoviti vsaj dva metra medosebne razdalje.

IZVEN UČILNIC OSTAJAJO DOSEDANJA DOLOČILA – PRIPOROČENO NOŠENJE MASK

Pri gibanju otrok in zaposlenih izven učilnic in v skupnih prostorih se uporabljajo dosedanja določila – priporočeno nošenje mask.

TRUDILI SE BOMO ŠE NAPREJ

Še naprej se bomo v največji meri trudili, skupaj z vami spoštovani starši ter drage učenke in učenci, da bomo z upoštevanjem navodil NIJZ in ministrstva ter s spoštovanjem individualnih razlik še naprej omogočali kar se da varno in prijetno učno okolje.

 

Rafko Lah, v imenu kriznega tima