Regijsko tekmovanje POPRI 2023

V petek, 10. 3. 2023, je v Tehnološkem parku v Ljubljani potekalo regijsko tekmovanje v podjetniških idejah mladih – POPRI 2023. Na tekmovanju so sodelovale tudi tri ekipe iz naše šole, ki so predstavljale svoje poslovne modele in ideje, ki so jih razvijali s pomočjo mentorjev in podjetniškega inkubatorja Kikštarter Kamnik.  

Prvo ekipo je sestavljala učenka 9. razreda Anja Božičnik, ki je razvijala idejo in prototip spletne platforme Znanjenadlani.si. Spletna platforma bi predstavljala digitalni prostor, kjer bi si osnovnošolski učenci po Sloveniji lahko izmenjavali znanje in si medsebojno razlagali snov, ki jo obravnavajo pri posameznem predmetu. 

Drugo ekipo so sestavljali učenci 9. razreda Nik Cankar, Adi Mijatović in YM, ki so razvijali idejo pametnega kuhalnega termometra SmartTerm, ki bi uporabnika opozarjal, kdaj hrana, ki jo kuhamo, doseže določeno temperaturo. 

Tretjo ekipo je sestavljalo pet učenk iz 9. in 7. razreda, Irena Tišler, Ana Gjurin, Julijana Galin, Alja Perovšek in Neža Gjurin. Njihova poslovna ideja je bil steznik za medenico, ki bi ljudem, ki imajo težave z lordotično držo, služil pri podpori medenice in hrbtenice. 

Na tekmovanju je sodelovalo 10 osnovnošolskih ekip iz različnih šol Osrednje Slovenije. Tri najboljše ekipe so se uvrstile na državno tekmovanje in ob tem prejele donacijo v višini 500 EUR.  Med tremi najboljšimi je bila tudi ekipa učenk naše šole z idejo steznika za medenico, za kar jim iskreno čestitamo. Kljub temu, da je preostalima dvema ekipama zmanjkalo nekaj sreče, moramo vseeno poudariti, da sta obe ekipi odlično izdelali poslovni model in ga izvrstno tudi predstavili pred strokovno komisijo in številnimi gledalci, kar pa ni mačji kašelj. Čestitke vsem udeležencem. 

Deli povezavo: