ODLIČNI NASTOPI NAŠIH EKIP NA NACIONALNEM TEKMOVANJU POPRI 2021

 

V času zaprtja države in šolanja na daljavo sta naši mladi ekipi BioPurga in ekipa H.E.P.I na spletni platformi Zoom predstavili svoj izpopolnjen poslovni model podjetniški komisiji na nacionalnem tekmovanju POPRI.

V finale se je od vseh 134 prijavljenih ekip v vsako starostno kategorijo uvrstilo po le 12 ekip – med njimi tudi obe naši, ki sta se potegovali  za prva tri mesta v kategoriji osnovnošolci.

Ob sodelovanju in povezovanju s strokovnjaki KIKštarterja in Tehnološkega parka Ljubljana sta izpopolnili svoj poslovni model in suvereno, gladko v odmerjenem času predstavili svojo idejo.

Ekipa BioPurga, v zasedbi Tajda Adrovič Flisar, Sara Vdovč, Alina Učakar z mentorico Rosana Kleindienst, si je priborila odlično 3. mesto za svojo poslovno idejo zbiranja in kompostiranja bioloških odpadkov. Primorski tehnološki park, organizator nacionalnega tekmovanja POPRI 2021  je zapisal: «Upamo, da ste zadovoljni in ponosni na vaš rezultat, ki je odraz trdega dela, vztrajnosti in podjetniškega razmišljanja k reševanju problemov. Zaslužili ste si nagrado v višini 700 EUR.«

 

 

 

Tudi naša druga mlada ekipa H.E.P.I. , v zasedbi Lan Bordjan, Lucija Jelenc, Nejc Juteršek, Ela Poljanšek z mentorico Rosana Kleindienst, je odlično predstavila in zagovarjala svojo poslovno idejo polnovrednega čokoladno lešnikovega namaza H.E.P.I. in prejela priznanje za uvrstitev v finale.

 

 

 

Največji uspeh pa predstavlja celoten proces v okviru katerega so mladi udeleženci razvijali ustvarjalnost, podjetnost, se učili timskega dela, navezovanja stikov z različnimi ljudmi, se učili iskanja rešitev na izzive, dajanja pobud, sprejemanja tveganj in se ob tem tudi zabavali.

Tekmovanje POPRI dokazuje, da tudi izredne razmere v času pandemije ne morejo preprečiti tega, da bi mladi ustvarjali svojo prihodnost z inovativnimi idejami in optimizmom – in pri tem jih moramo podpreti, pravi organizator in v celoti se strinjamo z njimi.

 

ISKRENE ČESTITKE, dragi mladi podjetniki.

Še mnogo izzivov vas čaka in veselimo se vaših svežih rešitev.

 

Zapisala: Rosana Kleindienst