28. februar obeležujemo svetovni dan redkih bolezni. Društvo Vilijem Julijan je ob tej priložnosti organiziral akcijo »Srčna pisma za male borce« in z njo seznanil tudi zaposlene na OŠ Frana Albrehta Kamnik. S tem nas želijo ozaveščati o redkih boleznih in pomagati bolnikom, da jih bomo bolje razumeli.

Njihov dopis sva skrbno prebrali in vredno se nama je zdelo, da se z njimi spoznajo tudi zdravi otroci.

Učenci 2. razreda iz PŠ v Mekinjah in 6. b matične šole Frana Albrehta so si z zanimanjem  ogledovali majhne in velike otroke z redkimi boleznimi, prebirali zapise o njihovih boleznih, kaj zmorejo, česa ne, kakšne so njihove želje,…. Čutili smo, da bi z vsemi radi poklepetali, da bi se z njimi radi srečali tudi v živo.

Ti veliki borci so nas naučili, da je potrebno spoštovati življenje, čeprav je včasih težko. Spoznali smo, da je prav vsak posameznik velik čudež narave, vreden spoštovanja in  sprejetosti v družbi. Ugotovili smo, da je pomoč sočloveka nujno potrebna, da nas bogati, če osrečujemo druge.

Veseli smo bili, da smo dobili priložnost s svojimi zapisi in risbicami, vsaj malo, olepšati vsakdan bolnim otrokom in njihovim družinam.

Želimo in upajmo, da se vam in nam vsak dan zgodi kaj lepega, kar nas bo opogumljalo in nam vlivalo moč, da bomo lažje premagovali težave, ki se bodo porajale.

                                                                                                            Učiteljici:

                                                                                         Tamara Bračič in  Jana Svetec

Deli povezavo: