NAGRADNI IZLET V BENETKE ZA UČENCE, KI SO OSVOJILI ZLATO BRALNO ZNAČKO

V soboto, 27. 5. 2023, so se devetošolci, ki so vseh 9 let opravili bralno značko, v spremstvu učiteljice Tadeje Kilar in knjižničarke Irene Milivojevič Kotnik odpravili na nagradni izlet v Benetke. Poleg naših učencev so se izleta udeležili tudi zlati bralci iz OŠ Toma Brejca, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Stranje in OŠ Komenda Moste.  

Preživeli smo čudovit dan, ogledali smo si otok Burano in njegove barvite mestne ulice, na otoku Murano smo obiskali steklarsko delavnico in si ogledali prikaz izdelovanja steklenega vrča. Pika na i so bile seveda mogočne Benetke, ki so predvsem tiste učence, ki so jih obiskali prvič, pustile odprtih ust. Sončen in topel dan je napravil vožnjo z ladjico in sprehod po mestu še bolj prijeten in niti gneča na ulicah nam ni preprečila, da se ne bi imeli čudovito.  

Nagradni izlet je omogočila in financirala Občina Kamnik, za kar se županu Mateju Slaparju iz srca zahvaljujemo. Zahvala pa velja tudi knjižničarki OŠ Marije Vere Vanji Hočevar za organizacijo ter knjižničarki OŠ Toma Brejca Marti Grkman za pomoč in informacije.  

Irena Milivojevič Kotnik

Deli povezavo: