LUTKOVNA PREDSTAVA DRUŠTVA SONČEK

V okviru projekta Korak k Sončku so v sredo, 13. 3. učence in učiteljice prve triade obiskali člani Društva Sonček za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine. Dopoldan so nam polepšali z lutkovno predstavo Veveriček posebne sorte. Vsem dobro znano zgodbo sta Svetlana Makarovič in Marjan Manček leta 1994 posvetila prav otrokom s cerebralno paralizo. 

Spoznali smo veverička Čopka, ki je bil drugačen, saj zaradi svoje tačke ni mogel skakati, a je kljub temu razvil druge talente. Naučil se je peti, seštevati in odštevati lešnike, napovedovati vreme …

 

Po predstavi so nam trije člani pogumno predstavili svojo življenjsko zgodbo, povedali, kaj radi počnejo, v čem so dobri in pri čem imajo težave. Podarili so, da imajo nekateri osebne asistente, ki pa ne delajo namesto njih. Pomagajo jim pri opravilih, pri katerih imajo težave zaradi gibalne oviranosti. Pri opravilih, ki jih zmorejo sami, pa jih le usmerjajo in spodbujajo. Sporočilo, ki si ga velja zapomniti tudi pri vzgoji naših otrok.

Na koncu so jim učenci zastavili še nekaj vprašanj. Najbolj so bili navdušeni nad ročno izdelanimi lutkami in sceno.

 

Za zaključek pa še misel Cicera, ki je nekoč dejal: “Nič ni bolj privlačnega pri človeku kot njegova vljudnost, potrpežljivost in strpnost.”

Fotogalerija: LUTKOVNA PREDSTAVA DRUŠTVA SONČEK

 

Maja Bernard, učiteljica DSP

Deli povezavo: