KULTURNI DAN SEDMOŠOLCEV

Z učenci in učenkami sedmih razredov smo v sredo, 13. 11. 2019, izvedli kulturni dan Religije in kulture. Učenci so spoznavali različna svetovna verstva, s čimer smo jim približali druge kulture in spodbujali strpnost ter sprejemanje drugačnosti, kar je v današnjem multikulturnem svetu še kako pomembno. Sedmošolci so se razdelili v pet skupin in obiskali dve delavnici po svojem izboru: spoznavanje religij v računalnici, andska kultura Južnoameriških staroselcev, afriška glasba, ustvarjanje na temo religij ter meditacijo pod vodstvom gosta, past. asist. Franca Kokalja, odgovornega za duhovno oskrbo slovenskih vojakov na misijah po svetu.

Učenke in učenci so o delavnicah povedali:

Iskanje informacij o religijah in kulturah v računalnici: Izvedel sem veliko zanimivega, všeč mi je bilo, da sem sam našel informacije.

Afriška glasba: Všeč mi je bilo, ko smo peli, spremljali zgodbo in ko smo igrali na vse inštrumente.

Meditacija: Odločila sem se, da si bom pručko za meditacijo naredila doma. Bilo je res fino.

Likovno ustvarjanje verskih simbolov: Bilo je zanimivo, zabavno, imeli smo se lepo. Samo raje ne bi predstavljala plakata, ampak bi imela več časa za izdelavo.

Andska kultura Južnoameriških staroselcev: Bilo je zelo zanimivo, saj smo spoznali njihovo vero ter kako živijo, probali smo tudi njihovo hrano.