EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN

V letošnjem šolskem letu smo se vključili v mednarodni projekt Evropski šolski športni dan, ki je letos v Sloveniji potekal na državni praznik dan slovenskega športa  v četrtek, 23. septembra 2021.

Učencem smo želeli predstaviti šport kot obliko zabave, aktivnosti, priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.  Za učence naših podružnic smo  aktivnosti izvedli na stadionu v Mekinjah, učenci 6. razredov so uživali v minuti za zdravje, osmošolci pa so bili deležni dodatne ure športa na šolskem vrtu .

 

Organizacijski odbor Evropskega šolskega ŠD na OŠ Frana Albrehta:
Tamara Bračič,  Andrej Kunčič in Jana Svetec

 

V četrtek,  23. 9. 2021 smo imeli športni dan.

Zjutraj smo odšli na sprehod do Eco resorta.Tam smo videli srne, jelene in gamse. Gledali smo jih kako so molili glavo skozi ograjo. Nato smo hodil  dalje ter v jezeru zagledali pave, race in goske. Vse živali so bile tako lepe, plavale in hodile so druga za drugo.

Po Eco resortu smo naredili manjiši krog, nato smo se odpravili nazaj do šole. V šoli smo pojedli malico, imeli še malo odmora in se napotili do stadiona. Tam smo imeli različne postaje s športnimi aktivnostmi. Zelo priljubljene postaje so bile: ponjava, padalo in tri v vrsto. Na vsaki postaji smo bili pol ure. Na koncu smo zaplesali ples, ki so nam ga pripravili osmošolci iz Frana Albrehta Kamnik. Ko smo končali s plesom, smo se odpravili nazaj proti šoli.

Tako smo polni veselja zaključili ta čudovit šolski dan, doma pa do pikice natančno razlagali, kaj smo doživeli na ta naš športni dan.

 

Tjaša Golob
5. razred PŠ Mekinje