V sredo, 27. 3. 2024, se je v Kočevju odvijala druga eduTech konferenca z naslovom Učitelji v poplavi izbire tehnologij. Organizator Podjetniški inkubator Kočevje je na konferenci želel izpostaviti dobre prakse uporabe tehnologij v izobraževanju. Sama konferenca je bila sestavljena iz dveh delov: predstavitev primerov dobrih praks na glavnem govorniškem odru ter Poligona tehnologij, kjer smo udeleženci večino predstavljenih primerov lahko tudi preizkusili v praksi. 

 

 

Po uvodnih nagovorih smo lahko prisluhnili predstavitvam: Hiše eksperimentov, KUBO Robotics, Arduino Education, KOBI app, Microsoft 365 Copilot, Centra Noordung, Cobie AI, Yuno, Vzorčno mesto Velenje, veliko pa je bilo tudi navdušujočih predavanj predvsem s področja umetne inteligence in njene uporabe v izobraževanju.

 

 

Osnovno šolo Frana Albrehta Kamnik je na konferenci zastopala ekipa: Helena Kokot, Urška Maja Pavlič, Špela Rozman, Lidija Vidmar in Sara Zalesnik. Sara in Lidija sta na Poligonu tehnologij vodili stojnico Reading Progress ter na odru predstavili dva primera, kako na OŠ Frana Albrehta Kamnik orodje Reading Progress uporabljamo. Odziv publike je bil spodbuden. 

 

 

Ob koncu pa smo obiskali še tovarno robotov Yaskawa in se družili na kavi z roboti.  

 

Deli povezavo: