UČITELJICI OŠ FRANA ALBREHTA KAMNIK NA MEDNARODNI KONFERENCI BETT 

Priložnost za profesionalni razvoj se je tokrat ponudila učiteljicama Sari Zalesnik in Lidiji Vidmar, ki sta skupaj z ekipo Slovencev med 29. 3. 2023 in 31. 3. 2023 obiskali mednarodni sejem Bett 2023 v Londonu. Bett je največja tehnološka konferenca, namenjena učiteljem celotnega sveta in poteka 3x letno na različnih kontinentih. Nam najbližje se dogaja v Londonu.  

 

 

Bett 2023 v Londonu je potekal na razstavišču ExCel, ki se nahaja na 100 hektarov velikem obalnem področju. Osrednja tema letošnje konference je bila: Reconnect – Reimagine – Renew. Znova se povezati s kolegi s celotnega sveta in različnimi tehnološkimi proizvajalci, dobro premisliti uporabo tehnologije v razredu in njen potencial ter vpliv, ki ga ima na življenja učiteljev in učečih se. Ter seveda obnoviti našo zavezo, da bo poučevanje vedno v središču naše pozornosti. 

 

 

V treh sejemskih dneh smo obiskali številne razstavljalce, ki so nas osupnili s svojimi tehnološkimi rešitvami za v razred. Prisluhnili smo nemalo zanimivim predstavitvam in sodelovali v najrazličnejših kvizih. Bolj in manj znana imena so nas na inovativen način poskušala prepričati v unikatnost njihovega izdelka. 

 

 

Vendar pa Bett ne zajema samo sejemskega dela. Večji proizvajalci na takem dogodku ponujajo tudi možnost opravljanja izpitov, za katere se je potrebno vnaprej dobro pripraviti. Izkoristili sva to priložnost in uspešno pridobili naziv MCE (Microsoft Certified Educator). V sklopu izpita smo udeleženci dokazovali znanje veščin poučevanja v 21. stoletju znotraj naslednjih rubrik: sodelovanje, uporaba znanja, reševanje primerov realnega sveta, uporaba tehnologije za učenje, samoregulcija ter dobra komunikacija. Tako šola Frana Albrehta od konca marca nima le dveh učiteljic z nazivom MIEE (Microsoft Inovative Educator Expert), naziva Microsoft Incubator School, temveč tudi dve učiteljici z nazivom MCE. Kar nas uvršča v eno izmed naprednejših šol v Sloveniji in širše. 

 

 

Na srečanju učiteljev Teachmeet znotraj konference Bett pa smo pod okriljem učiteljice Lidije Vidmar predstavili tudi primer dobre prakse z naslovom “Make Reading Great Again”. Odmeven prispevek, ki je požel odobravanje publike in postavil kamniško osnovno šolo na svetovni zemljevid dobrih učiteljskih praks. 

 

   

 

Sedaj pa nam ostaja samo še odločitev, katero od možnih poti bomo izbrali, da bo naš pouk učencem zanimiv, pester in raznolik. S skorajšnjo selitvijo v novo matično šolsko stavbo se veselimo tudi vseh novih tehnoloških rešitev. 

 

Deli povezavo: