UČENCI NAŠE ŠOLE NOSILI OLIMPIJSKO BAKLO

 

Olimpijski komite Slovenije je organiziral nošenje Olimpijske bakle po naši deželi. V sredo, 12. 5. 2021, so baklo prinesli tudi v Kamnik. Veseli smo, da so nas  Športna zveza Kamnik, Občina Kamnik ter Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik povabili k sodelovanju. 

 

Matej Slapar, župan Občine Kamnik je vsem navzočim namenil tudi nekaj besed in poudaril, da je ravno sporočilo olimpijske bakle in olimpijskih iger sporočilo povezovanja, prijateljstva, sporočilo miru in zdravega načina življenja.

 

K projektu smo bile povabljene vse kamniške šole. Vsaka šola je izbrala štiri učence, ki so ponosno in zaslužno nosili baklo in zastave na omenjenem dogodku. Predstavniki OŠ Frana Albrehta so bili Maruša Perne 6. B, Lucija Jelenc 7. B, Urban Pate 7. C in Val Maj Majcen 9. B, saj so njihove odlike vzorno vedenje,  spoštljiv odnos,  prizadevnost,  marljivost in športni duh, ki je del njihovega načina življenja.

 

Dogodka so se udeležili tudi nekdanji učenci naše šole, ki so že bili oz. bodo udeleženci olimpijskih iger:  Rok Benkovič ter brata Klemen in Gašper Štrajhar.

 

Hvaležni smo za to priložnost. Prepričani smo, da nam bo dogodek za vedno ostal v lepem spominu.

 

Zapisala:

Tamara Bračič

 

Foto:

OKS (Aleš Fevžer), Modre novice (Mateja Štrajhar) in arhiv OŠ Frana Albrehta

Povzeto iz spletne strani Olimpijskega komiteja Slovenije

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.
 
Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje, svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje. Imamo Tokio!