50 LET ŠOLSKIH PLESNIH TEKMOVANJ NA NAŠI ŠOLI

Na OŠ Frana Albrehta se pleše že skoraj 60 let. Učencem skušamo ples prikazati kot nekaj lepega, zabavnega, sproščujočega  in zelo uporabnega. Začetne ure plesa niso vedno enostavne, saj je potrebno misliti na noge, roke, držo, pogled, ritem …

Težave nam povzroča tudi strah pred dotikom sošolca oz. sošolke, ko zaplešemo v paru. Vse to so izzivi, ki nas bogatijo in radostijo, ko opazimo plesni napredek.

Tradicionalno decembrsko plesno učenje že od leta 1972 nadgradimo s šolskim plesnim tekmovanjem, kjer svoje plesno znanje in plesni bonton prikažejo prav vsi učenci od 6. do 9. razreda. Izstopajoči pari se zavrtijo večkrat, da sodniki lažje prepoznajo najboljše.

 

V vseh teh letih smo spoznavali ljudske plese, blues, bogie woogi, angleški valček,…

V letošnjem šolskem letu so se učenci 6. razreda pomerili v polki, 7. razreda v foxtrotu, 8. razreda v disco hustlu in devetošolci v dunajskem valčku. Prava poslastica plesnega tekmovanja pa je zagotovo plesni mnogoboj, kjer devetošolci v plesnem maratonu prikažejo pridobljeno znanje celotnega plesnega učnega programa.

 

Učitelji športa: Zdravko Slevec, Simeon Klokočovnik, Aleš Prosen, Andrej Kunčič in Tamara Bračič smo ponosni in veseli, da vztrajamo in nadaljujemo šolsko plesno zgodbo, ki so jo zasnovali naši kolegi: Miha Prosen, Vika Prosen, Slavka Verovšek in Rudi Friedl.

 

 

Razmisliti bi morali o izgubljenih dneh, ko nismo plesali vsaj enkrat.

                                                                                         (Friedrich Nietzsche)

 

Zapisala: Tamara Bračič

Deli povezavo: