TEDEN OTROKA NA PODRUŽNICI MEKINJE

Vsako leto na podružnični šoli Mekinje pripravimo dejavnosti, ki obogatijo teden otroka. Letošnji moto tedna otroka je bil »razigran uživaj dan«, mi pa smo uživali kar cel teden. Pripravili smo dejavnosti, ki smo jih določili skupaj z učenci naše podružnice. Nekatere dejavnosti smo izvedli v vseh razredih, nekatere pa le v posameznem oddelku.

Kljub korona virusu in zadrževanju oddelkov v »mehurčkih« nismo pozabili na druženje, zato smo v šolo prinesli družabne igre in se skupaj s sošolci igrali. Predstavljali smo svoje najljubše knjige, hišne ljubljenčke, imeli mačji dan ter si ogledali film. Kulturni dan na temo bontona nas je spomnil, da so pravila pomembna, saj tako lažje sodelujemo pri pouku. S socialnimi igrami smo razvijali medsebojno zaupanje, skrb za prijatelja oz. prevzemanje odgovornosti za svojo in njegovo varnost. 

V teh dneh pa je tudi iz kuhinje prav lepo dišalo. Iz papirja smo si izdelali prave kuharske kape, zavihali rokave, si temeljito umili roke in peka se je lahko začela. Prvič je zadišalo po mafinih, nato po piškotih in na koncu še po pravi pehtranovi potici.

Ker je bilo v tem tednu bolj deževno, smo se učili biti “sonce” drug drugemu in vsem našim dragim. Ker pa je v družbi lepo, smo v goste povabili Žiga in Šara. Šar je belgijski ovčar, ki nam je prikazal poslušnost in ubogljivost, Žiga, njegov lastnik, pa nam je povedal, da se s trudom marsikaj zmore naučiti.

Da je življenje včasih lahko zelo nepredvidljivo in nam lahko postavi različne ovire in izzive pa nam je pripovedoval Žiga Bajde, paraplegik na invalidskem vozičku. Ob njem smo začutili, da se z voljo in vztrajnostjo da marsikaj doseči, da pa je lepo, če imamo ob sebi prave prijatelje, ki nam pri tem lahko pomagajo. Zato je še kako pomembno, da se trudimo biti prijateljski, spoštljivi in odgovorni.

Po šolskem stopnišču pa se je slišala tudi harmonika in drugi inštrumenti. Petošolci so nam pripravili pravi mali koncert.

Teden nam je zopet izredno hitro minil, mi pa še vedno razigrani uživamo šolski vsakdan.

 

Špela Kosmatin