TAJDA ŠOŠTARKO NA EVROPSKEM KOLESARSKEM TEKMOVANJU V ZADRU

V šolskem letu 2021/22 je v Sloveniji potekalo kolesarsko tekmovanje Najboljši mladi kolesar, ki so se ga udeležili tudi učenci naše šole. Na tekmovanju je Tajda Šoštarko, z odlično spretnostno vožnjo na kolesarskem poligonu, z vožnjo v prometnem labirintu in teoretičnim znanjem o  prometnih predpisih, zmagala med deklicami in si tako priborila mesto v državni ekipi. To ekipo sestavljata dve deklici in dva dečka, torej najboljši štirje, ki se potem udeležijo evropskega tekmovanja.

V mesecu septembru so sledile priprave v Šmarjeških toplicah, zatem pa so naši predstavniki odpotovali v Zadar, kjer je potekalo že omenjeno tekmovanje, European Traffic Education Contest 2022  (FIA ETEC 2022).

Naši predstavniki so dosegli odlično 9. mesto. Pravzaprav so bili med vodilnimi, dokler niso na vaji z očali, kjer gre za oteženo prostorska vožnjo, pridobili preveč kazenskih točk. Te vaje žal niso poznali, jo niso predhodno vadili.

Za boljšo predstavo, kako poteka to tekmovanje, pa si oglejte priložene fotografije in film, kjer nastopa tudi naša Tajda.

Tajda na FIA ETEC 2022