Nekateri že veste, da je to šolsko leto redni obiskovalec naše šole tudi kuža Oli s svojo vodnico Jano iz Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke. Vsak ponedeljek se z nami uči in nas spodbuja pri urah dodatne strokovne pomoči, pogosto pa se odpravi tudi v kakšno učilnico. Tam še posej rad prevohlja, če so kje kakšni ostanki malice. Najbolj navdušen pa je, ko lahko pokuka v peresnice in zvezke. Oli je namreč čisto poseben kuža, ki obožuje ošiljene svinčnike in barvice in zvezke polne računov in zanimivih besed. Ko vse natančno pregleda, se zlekne med učence in prisluhne njihovemu branju. To ga tako sprosti, da včasih zraven kar malo zadrema.

Seveda pa se nikoli ne poslovi brez obveznega čohljanja. V tem tako zelo uživa, da se z največjim veseljem ustavi tudi na šolskih hodnikih, kjer otrok in odraslih, ki bi se družili z njim nikoli ne zmanjka.

Doslej je poleg svojih rednih tedenskih terapevtskih učnih ur uspel obiskati 2.a in 2.b, drugošolce in tretješolce v Mekinjah ter drugošolce v Nevljah, kamor ga je pospremila tudi tačkasta pripravnica Tita.

Brez skrbi, svoje popotovanje med učenci bo nadaljeval in občasno pripeljal s seboj še kakšnega pasjega prijatelja.

 

Helena Kokot

Deli povezavo: