TABOR KROŽKA »Drug z drugim«

VESELJE ZA ŽIVLJENJE je bilo naslov in moto tabora za učence krožka »Drug z drugim«, ki sva ga mentorici izvedli v mekinjski podružnici za 42 učencev od 3. do 8. razreda.

Veselje je prav gotovo čustvo, ki nas ohranja zdrave, nas motivira za delo in gradi mostove med ljudmi. Občutimo ga ob lepih dogodkih. In prav takšnega smo doživeli, saj sva izbrali zabavne, a poučne vsebine, ki so učencem omogočale, da so se med seboj povezovali, si pomagali, da so skupaj ustvarjali. Izumili so nenavadne pozdrave, prepevali ob skupni večerji, ki sta nam jo z veseljem pomagala pripraviti hišnik Primož in kuharica Helena, za kar smo jima zelo hvaležni. Nekateri literarni in športni junaki so jim bili navdih za ustvarjanje kratkih dramskih iger.  Ura je tekla hitreje kot smo si želeli in, v podstrešnih prostorih, smo si uredili kotiček za spanje. Pogled skozi strešna okna, na zvezdnato nebo, je učence vabil k kramljanju in hihitanju pozno v noč.            

Nov dan smo začeli s pesmijo in jutranjo telovadbo, nadaljevali pa z vajami za sodelovalno delo, za pripadnost skupini in bralno pismenost. Aktivnosti so od nas zahtevale razmišljanje, a so nas na koncu nagradile z dragocenimi spoznanji in smehom ob nadvse zanimivih rešitvah.

Veselje, ki nam ga dandanes v življenju kronično primanjkuje, smo občutili tudi ob plesu, s katerim smo zaokrožili naše druženje, naš tabor.

Mentorici si želiva, da bodo učenci v težkih trenutkih znali poiskati to veselje, za svoje boljše življenje, v sebi.

                                                        

Mentorici Jana Svetec in Tamara Bračič

Deli povezavo: