SVETOVNO ŠOLSKO PRVENSTVO V ŠAHU 

PONEDELJEK, 17. 4. 2023

Učenka naše šole Inti Maček se trenutno udeležuje svetovnega prvenstva v šahu. Tekmovanje  poteka od 13. 4. do 23. 4. 2023.  

Na naši šoli se zavedamo, da je treba spodbujati mlade talente in jim omogočiti pridobivanje izkušenj. 

Zahvala gre vodstvu šole, ki spodbuja tovrstne projekte, in seveda sponzorjem, ki so pripomogli s finančnimi sredstvi pokriti del zneska. Zahvalil bi se Špeli Grčar, ki je sredstva donirala kot starš enega od otrok, ki obiskuje našo šolo, šolskemu skladu, učiteljem športa, ki so povečali del sredstev za šahovska tekmovanja, občini Kamnik, šahovskemu društvu Komenda  in T&G, telekomunikacije in geodezija, d.o.o.

Inti je odigrala tri partije, ki se žal niso izšle po njenih načrtih. Začela je zelo dobro napadalno in imela na koncu glede na postavitev figur popolnoma dobljeno partijo, ki jo je na koncu izgubila zaradi izteka ure. 

Naslednji dve partiji je odigrala zadržano in se še vedno pobira zaradi slabe končnice v prvi partiji. Tako je drugo tekmo remizirala in tretjo izgubila. 

Inti želimo, da kljub izgubljenim partijam pokaže svoje znanje na naslednjih tekmah.

 

Povezava na tekmovanje in rezultate: World School Chess Championships 2023 (chessnews.info) 

 Aleš Prosen

SREDA, 19. 4. 2023

V ponedeljek in torek je Inti Maček odigrala dve partiji in obe tudi dobila. Želimo ji veliko uspeha v naslednjih štirih partijah. Kljub slabšemu začetku, se sedaj počasi vzpenja po lestvici in verjamemo, da je sposobna s svojim znanjem priti do zelo dobre uvrstitve. 

 

Trenutni vrstni res si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

Chess-Results Server Chess-results.com – World School Chess Championships 2023 – G13

 

Deli povezavo: