V petek, 5. 5. 2025, je bila v SiTi teatru v Ljubljani  prireditev ob zaključku projekta Spodbujamo prijateljstvo, ki ga je organiziralo društvo Sobivanje ob podpori družbe BTC.

Prav prijateljstvo je tista vrednota, ki nam pomaga živeti v miru, medsebojni pomoči in sodelovanju, zato je še kako pomembno, da v vsakem trenutku spodbujamo prijateljske vezi, jih negujemo in krepimo. Veseli smo, kadar to počnemo z roko v roki tako v družini kot v šoli, v lokalni skupnosti in v širši družbi.

Na naši šoli se zavedamo, da prijateljstvo mora rasti in povezovati mlajše in starejše, bele in črne, dečke in deklice,  učence z matične šole z učenci s podružnic,….    

V projekt se nas je vključilo veliko in vsako novo spoznanje o tej pomembni vrednoti ima velik pomen za celotno družbo. Z veseljem smo ustvarjali in raziskovali na to temo in z veseljem smo pripravili tudi dramsko gibalno točko o prijateljstvu s katero smo nastopili na zaključni prireditvi.

Svoje talente so združili učenci Dramskega krožka iz PŠ Mekinje in učenci krožka Drug z drugim z mentoricama Tamaro in Jano. Igrati in plesati ob zgovorni glasbi, ki govori o odprtih dlaneh za sočloveka, se je dotaknila vseh src v dvorani.

Foto: Aljoša Rebolj

Deli povezavo: