ŠOLSKI PARLAMENT: PREDSTAVITEV POKLICEV GASILEC, VOJAK, POLICIST – KONJENIK

Končno nam je uspelo. Korona nam je dolgi dve leti preprečevala izvedbo ŠOLSKEGA PARLAMENTA, na katerega smo želeli povabiti predstavnike treh zanimivih poklicev – poklicnega gasilca, vojaka in policista (konjenika). Naposled smo le dočakali sredo, 8. 6. 2022, ko smo to lahko izvedli. Tema šolskega parlamenta je bila namreč MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

Na našo prošnjo so se z veseljem odzvali: gasilec Jan David Kljenak (naš nekdanji učenec), vojak Peter Jazbinšek (pravkar se je vrnil z mednarodne misije) ter Peter Gramc in Janez Ramovš s Postaje konjeniške policije Ljubljana. Predstavniki šolskega parlamenta so jim zastavili nekaj vprašanj in z zanimanjem poslušali njihove odgovore. Naši gostje so učence povabili, da se mogoče tudi sami odločijo za ta poklic, ki  ga je treba opravljati s srcem. Poudarili so tudi pomen teh poklicev, s katerimi služijo domovini.

Ko smo končali s predstavitvami, smo odšli še pred šolo, kjer smo pričakali policista konjenika na njunih dveh lipicancih. Konjeniškemu obisku so se pridružili tudi mlajši učenci, ki so imeli vrsto vprašanj. Najbolj pa jim je bilo všeč, da so plemeniti živali lahko tudi pobožali in si ju od blizu ogledali.

 

Vsem gostom se še enkrat iskreno zahvaljujemo za obisk in zanimivo dopoldne, ki smo ga preživeli v čudoviti družbi.

 

 

Mentorici Maja Škrjanc in Darja Habjan