ŠOLSKA ŠPORTNA TEKMOVANJA V MESECU MARCU!

V  mesecu marcu so učenci OŠ Frana Albrehta sodelovali tudi na plezalnem tekmovanju, tekmovanju v namiznem tenisu in v odbojki.

Plezalnega tekmovanja so se udeležili: Ivo Remic, 6. a, Ana Rifel, 7. č, Bine Remic, 8. c, Taja Kočar, 9. a in Tjaša Kosirnik 9. b. Učenci so poleg novih dogodivščin pridobili prve in dragocene tekmovalne izkušnje. Taja in Tjaša sta dosegle plezalno višino do 30 m (zmagovalka 33 m) in se uvrstile v zgornjo tretjino udeleženk. Sicer pa o njihovi spretnosti pričajo fotografije.

Na tekmovanje v namiznem tenisu se je prijavilo kar 20 tekmovalcev. Na šolskem izbirnem tekmovanju smo dobili, po izredno zanimivih in izenačenih bojih, 4 najboljše, ki so se udeležili občinskega tekmovanja: Lan Lukša, 7. b, Tim Berk Skok, 8. a, Matej Trivić, 8. a in Jaka Rutar 8. b. Z dobro igro sta se Jaka in Tim uvrstila še na področno tekmovanje, kjer pa se jima ni uspelo uvrstiti med prve tri, kar je pogoj za nadaljevanje na državnem nivoju.

Potekalo je tudi občinsko tekmovanje v mali odbojki za mlajše učence. Rezultatsko nismo blesteli, verjetno imamo premalo igralcev, ki trenirajo v klubu. Kljub temu smo ponosni na naše najboljše odbojkarje šole, ker so se dobro borili. Vsekakor smo si pridobil izkušnje za v bodoče, večina je skusila prvi tekmovalni moštveni nastop in naslednje leto bomo taktično bolj zreli in odločni.

V fantovski ekipi so igrali: Svit Adrovič Flisar, 7. b, Lan Lukša, 7. b, Feliks Obradovič Golob, 7. b, Erazem Janžekovič, 7. b, Vid Gorup, 7. c, David Menard, 7. c, Anže Rems, 7. c, Nikolaj Escalona Petan, 7. č, Sergej Mijovski, 7. č.

 

Naše najboljše predstavnice v mali odbojki: Leja Plahuta, 7. a, Kaja Arh-Lovše, 7. b, Rubi Osolnik, 7. b, Špela Kralj , 7. b, Zala Jevnikar, 7. b, Manca Podobnik, 7. b, Lana Škalič, 7. b, Sara Alagić, 7. c, Julija Hubad, 7. c, Manca Černelič, 7. c, Tajda Šoštarko, 7. c, Tija Us Drolc, 7. č.

Deli povezavo: