ŠE ENA PRIJETNA OSREDNJEŠOLSKA PRIREDITEV

V petek, 19. 5. 2023, se je na vrtu matične šole Frana Albrehta odvijala osrednješolska prireditev z naslovom Združimo moči, bodimo prijatelji. Na prireditvi je pod mentorstvom učiteljic z glasbeno-plesnimi točkami nastopilo okoli 500 učencev.


V prvi točki se je predstavil šolski rock band s pesmijo Tracy Chapman, Give me one reason.

Sledil je nagovor gospe ravnateljice Monike Glücks Donko, ki je pozdravila celotno Albrehtovo družino, zbrano na simbolnem mestu med staro šolo in novonastajajočim drugim domom.
Za pripravo prireditve se je zahvalila vsem zaposlenim, prav tako tudi staršem in šolskemu skladu, ki so z veliko zavzetostjo in dobro voljo pomagali pri ustvarjanju dogodka. S tem smo dokazali, da smo na pravi skupni poti, polni optimizma in sodelovanja, zaradi česar bomo lahko še naprej uspešno premagovali številne izzive in težave. Ravnateljica je tudi izpostavila, da naslednjega majskega druženja najverjetneje na tem prostoru več ne bo in da se počasi zaključuje neko obdobje Albrehtove šole in začenja novo. A ostali bodo številni lepi spomini.

Zbrane je nagovoril tudi nekdanji ravnatelj gospod Rafko Lah, ki je povedal, da se z veseljem spominja velike šolske družine, v svojem nagovoru pa je še posebej izpostavil, da je v novi šoli lepo že sedaj, saj jo krasijo izjemni pogledi, veliko svetlobe, prostora, predvsem pa največ varnosti.

Pred mikrofon je ravnateljica povabila tudi predsednico šolskega sklada gospo Alenko Planinc Rozman. V nagovoru se je zahvalila za ustvarjanje tega dogodka in poudarila, da smo nanj lahko ponosni prav vsi: učenci, starši, zaposleni. Povedala je, da se je 53 podjetij odzvalo z darili za srečelov, teh je bilo več kot 800, za kar so zaslužni predvsem starši in celotna ekipa šolskega sklada. Še posebej se je zahvalila staršem, ki nesebično delijo svoje znanje, Vladu Štriblu in Mirjam Slavec, ter staršem, ki so pomagali pri postavitvi stojnic, Maticu Iskri, Tinetu Kropivšku ter družinam Romšak, Novak in Pungertar. 

Predsednica sveta šole gospa Špela Grčar je pozdravila vse prisotne, še posebej pa je nagovorila otroke, pri čemer je poudarila, kako pomemben je čas za prijatelje, igro na prostem in za smeh. Otrokom je sporočila, da naj se nikoli ne bojijo povedati svojih misli, zastaviti svojih vprašanj in da morajo biti pogumni.

Na govorniški oder je gospa ravnateljica povabila tudi predsednico sveta šole, gospo Moniko Jelenc. Dejala je, da je osrednješolska prireditev z dobrodelno razstavo izdelkov dogodek, ki zagotovo združuje našo šolo s celotno skupnostjo. V tem šolskem letu pa nas je združilo tudi slovo od ravnatelja Rafka Laha in prihod naše nove ravnateljice Monike Glücks Donko. Povedala je, da znamo združiti moči in biti prijatelji ter da je to ključno tudi za uspeh te prireditve, ki naj bo polna veselja in prijateljstva.

V imenu župana Mateja Slaparja nas je nagovoril Bogdan Pogačar, predstavnik občine in vodja projekta za gradnjo nove šole. Poudaril je pomen povezovanja in sodelovanja, ki sta bistvena za delovanje v šoli. Spomnil je, da se na tem prostoru med obema šolama prireditev odvija zadnjič in da povezuje spomine in prihodnost. Poudaril je pomen varnosti, za kar bo v novi šoli zagotovo poskrbljeno. Učencem je zaželel uspešen zaključek šolskega leta in prijetne počitnice.


Skozi prireditev nas je popeljala voditeljica, devetošolka Lucija Jelenc.

Sledila je točka otroškega pevskega zbora, ki je zapel pesem Mi smo otroci enega sveta, ter zahvala učenkama Evi Kuhar in Lili Švajger, ki sta s svojim znanjem in sodelovanjem v Malem šefu Slovenije za šolo pridobili tisoč evrov. Po prireditvi pa sta obiskovalce razveselili s svojo sladico in receptom zanjo.

Predstavili so se prav vsi učenci razredne stopnje matične in podružničnih šol. Učenci prve triade matične šole so zaplesali in zapeli pesem Gradimo prijateljstvo, učenci 4. in 5. razreda matične šole pa so se predstavili z glasbeno-plesno točko na refren iz pesmi Bratovščina Sinjega galeba.

Učenci POŠ Tunjice so nastopili s plesno točko na skladbo Avtobus,  POŠ Nevlje s pevsko točko s harmonikarjem Ko ljudska pesem spet oživi, POŠ Vranja Peč s pevsko točko Le pogumno, le za mano in POŠ Mekinje z glasbeno plesno točko Jaz, ti, mi, prijatelji.

Prireditev smo zaključili s plesno točko učencev interesne dejavnosti drug z drugim Prijatelj moj ter s pesmijo Dan ljubezni, ki sta jo skupaj z učenkami zapeli učiteljica glasbe Leonida Juge Sabo in ravnateljica Monika Glücks Donko.  

Čeprav nam je med glasbeno-plesnim programov nekoliko ponagajal dež, smo dogodek lahko nadaljevali z dobrodelno razstavo izdelkov naših učencev, ki jo je vodila učiteljica Metka Bizjak, prav tako pa so obiskovalci lahko lovili srečo na srečelovu ter se posladkali s palačinkami, sladoledom, limonado in čajem.

Preživeli smo čudovit popoldan, za pripravo katerega se zahvaljujemo vse zaposlenim, učencem, staršem in seveda vsem podjetjem, ki so nam tako velikodušno podarili darila za srečelov. Ta podjetja so:

Adriaplin, d. o. o.
Avto moto klub Kamnik
Arboretum Volčji Potok
Avtomehanika Cotman, d. o. o.
Bolton Adriatic, d. o. o.
Bon Bon čokoladni atelje, Nika Svetec, s. p.
Calcit, d. o. o.
Čarobni vrtiček/Mekinjski, d. o. o.
Delavska hranilnica, d. d.
DM drogerie markt, d. o. o.
DOM Titan, d. d.
DoReWe, d. o. o.
ETA Kamnik, d. o. o.
Expertum
Frizerski salon Power
Gostilna Repnik
Gašperlin/Center AG, d. o. o.
Goldi, d. o. o.
Iskra Betonarna, d. o. o.
JELES, d. o. o.
Kavarna Veronika/ ČASPAL, d. o. o.
Knjižnica Medvode
Korobač, d. o. o.
Lidl Slovenija
LPP, d. o. o.
Medobčinski muzej Kamnik
Naturart, d. o. o.
Nektar Natura, d. o. o.
Origo center Kamnik
Picerija Napoli/Časpal, d. o. o
Planinca SI, d. o. o.
Plesni klub Šinšin, d. o. o.
Pod skalo, d. o. o.
POS Elektronček, d. o. o.
Prevozništvo Pavlič, d. o. o.
Prima plast, d. o. o.
Roli, d. o. o.
Samson Kamnik, d. o. o.
Slast, d. o. o.
Slaščičarna Toscana
Športna zveza občine Kamnik
Športni klub Feniks
T-Tekstil, d. o. o.
Telekom Slovenije, d. d.
Terme Snovik
Toscana/Gabrun, d. o. o.
Trgovina mojster Jaka – Bipis, d. o. o.
Vistra, d. o. o.
WallisMotor Ljubljana, d. o. o.
Wowo, d. o. o.
Zarja Kovis, d. o. o.
Zlata ptička/Štolfa team, d. o. o.
Žurbi team, d. o. o.

 

Tadeja Kilar