PEŠ SE DALEČ PRIDE – AKCIJA USPEŠNO ZAKLJUČENA

Dolgotrajno sedenje kot posledica pouka na daljavo je bil razlog, da smo se učiteljice Lidija Vidmar, Tamara Bračič, Ema Vidic Judež, Nadja Ostrožnik in Nina Maček združile v želji, da vsem članom velike družine OŠ Frana Albrehta Kamnik omogočimo sodelovanje v akciji Peš se daleč pride.

Učenci in zaposleni na OŠ Frana Albrehta Kamnik smo v tednu od 12. 5. 2021 do 19. 5. 2021 sodelovali v akciji, ki smo jo poimenovali Peš se daleč pride. Z njo smo promovirali gibanje in hojo kot zdrav način rekreacije ter spodbujali k prispevku za skupen cilj – zbrati čim več kilometrov. Pohodniki so lahko svoje kilometre dnevno vpisovali preko šolske spletne strani, kjer so spremljali animiran prikaz doseženih kilometrov. Ponosni smo na vse udeležence, ki so pošteno vnašali svoje prehojene kilometre.  

Skupaj smo v 8 dneh prehodili 12.304 km, kar pomeni, da smo:

  • 105-krat obhodili meje občine Kamnik,
  • skoraj 9-krat obhodili mejo Slovenije,
  • 3-krat prišli v Maroko in 2-krat nazaj,
  • peš 1-krat prehodili zračno razdaljo do New Yorka in se skoraj tudi že vrnili nazaj domov,
  • prehodili zračno razdaljo mimo Severne Amerike do Havajev,
  • dosegli smo otočje Papua Nova Gvineja v Indoneziji,
  • uspešno 1-krat prišli tudi do Tokia, vrnili pa se še nismo,
  • prehodili zračno razdaljo do glavnega mesta Čila – Santiago de Chile v Južni Ameriki.

Učence in zaposlene smo k akciji povabili z reklamo, ki sta jo zrežirali učiteljici Tamara Bračič in Jana Svetec v sodelovanju z učenko 6. razreda, Marušo Perne.   

Zaključek akcije smo izvedli na šolskem EKO dnevu, kjer se je vsak oddelek odpravil na enourni pohod po Kamniku in okolici in kar nam je zgolj v eni uri prineslo dodatnih 4000 kilometrov. Tudi vreme nas ni ustavilo, saj za prave navdušence slabo vreme pravzaprav ne obstaja.

 

 

Želimo si, da bi gibanje in hoja ostala del našega vsakdana, pa čeprav skupaj nekaj časa kilometrov ne bomo seštevali. Prav gotovo pa se nam kmalu spet ponudila priložnost, ko se bomo lahko ponovno odpravili na pot! Le s čim in do kam nam bo takrat uspelo priti?