PEŠ SE DALEČ PRIDE – MAJ 2023 

Spomladanska različica šolske akcije “Peš se daleč pride” je na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik potekala od ponedeljka, 15. 5. 2023, do petka, 19. 5. 2023. V tem tednu smo izvedli tudi Eko dan, kjer so nas med ponujenimi aktivnostmi povabili še na sprehod v naravo. Za zaključek izjemnega tedna pa smo imeli še Osrednješolsko prireditev, kamor smo udeležence povabili, naj pridejo vsaj delček poti do prizorišča peš. 

 

Z zbranimi kilometri smo dokazali, da je za hojo primerno čisto vsako vreme, saj smo vztrajali in se tudi v ne najbolj ugodnih okoliščinah odpravili na pot. Sami ali v družbi domačih, sošolcev, prijateljev.  

 

In veseli smo, da se je naša vztrajnost izplačala in smo v petih pohodniških dneh skupaj prehodili kar 5.557 kilometrov. Na šoli imamo 45 oddelkov in v akcijo se jih je skupaj s svojimi učitelji vključilo 26. Ostale bomo spodbujali, da se nam pridružijo jeseni. K seštevku kilometrov smo seveda prispevali tudi zaposleni, saj z zgledom največ pokažemo in naučimo.  

 

Z zbranimi kilometri bi kar 48x obkrožili mejo občine Kamnik in 3,8x obhodili slovensko državno mejo. Tisto, kar največ šteje, pa je, da so nas poti povabile, da jih prehodimo in mi smo se temu klicu odzvali. Želimo si, da nam redna hoja prav vsem pride v navado. 

 

Pobudnice akcije Peš se daleč pride Tamara Bračič, Jana Svetec in Lidija Vidmar

Deli povezavo: