ODPRTJE RAZSTAVE IZDELKOV UČENCEV PŠ VRANJA PEČ V BUDNARJEVI HIŠI

Oktober je mesec, ko nas narava obdari z najlepšimi barvami in gozdnimi plodovi. Zaradi vseh neprijetnosti, ki nas obremenjujejo vsak dan, jih niti ne opazimo. Zgodi se nam tudi, da nismo dovolj pozorni do svojih najmlajših. Zanje pa je pomemben vsak dan, še posebej, če ga preživijo ustvarjalno. Prav je, da njihove stvaritve pokažemo in jih z ogledom nagradimo za njihov trud.

 

V petek, 22. oktobra 2021 smo se zbrali v Budnarjevi hiši, ki ima v teh krajih posebno vlogo. Povezuje nas s preteklostjo s svojimi bogatimi zgodbami, ki jih radi v njej oživljamo in tako ohranjamo spomin na naše prednike in njihovo dediščino. Še več. Budnarjeva hiša nas vabi k sodelovanju s kamniškim Turističnim društvom in krajani,  katerih otroci prihajajo v podružnično šolo na Vranji Peči.  Ob takih srečanjih se utrjujejo kulturne in družabne vezi med šolo in vaščani.

 

Otroška ustvarjalnost nima meja. Samo odkriti jo je treba in ji dati možnost, da se razvije. Vse, kar so učenci pripravili za razstavo, je izdelano z veseljem in navdušenjem. Učenci so komaj čakali, da so lahko obiskovalci občudovali njihove mojstrovine.

 

Izdelke za razstavo so ustvarili učenci od 1. do 4. razreda podružnične šole Vranja Peč s pomočjo učiteljic Maje Jesenik Štefin in Andreje Šuštar. Idejno zasnovo in postavitev razstave je pripravila umetnostna zgodovinarka Evelina Štefin. Razstava bo v Budnarjevi hiši na ogled še ves mesec november.