OBVESTILO – SREDA – SKUPAJ ZMOREMO

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

 

Upam, da ste kar se da dobro. Hvala vam, ker nam, tako ocenjujem, še vedno zaupate. Ponovno vam sporočam, spoštovane matere in očetje, da bomo vaše odločitve dosledno spoštovali in da noben otrok ne bo na kakršenkoli način podvržen nedopustnemu posegu v njegovo telesno oziroma duševno integriteto.

Želimo si, da šola ostanemo šola, radi bi v potrebnem miru še naprej opravljali naše temeljno poslanstvo, če se le da, v šoli in v živo.

 

Zadnji dnevi so zaznamovani z neštetimi sestanki, pogovori … Vmes, spoštovani starši, prihajajo tudi nekatera vaša pisma, sporočila, stališča, povezana s trenutno situacijo, samotestiranjem in drugo.

 

Sprašujete, kako bomo ravnali jutri?

 

Vsi na vaši in naši šoli bomo zasledovali največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način opravili vse potrebno tako jutri kot tudi v naslednjih dneh.

Danes smo se ravnatelji sestali s predstavniki resornega ministrstva, ministrstva za zdravje, Nacionalnega instituta za javno zdravje, Zavoda RS za šolstvo ter šolskega inšpektorata. Ponovno smo bili pozvani k spoštovanju izvajanja odloka, vezano na epidemiološko situacijo v državi. Novo okrožnico z dodatnimi navodili/pojasnili, pričakujemo kmalu. Seznanjam vas tudi, da smo ravnatelji na današnjem sestanku ministrici za šolstvo sporočili oz. jo seznanili s predlogi in pobudami, ki jih sporočate tudi nekateri starši naše šole, npr. izvajanje samotestiranja pri najmlajših učencih in drugo.

 

Za zaključek pa še ena prijetna šolska zgodba: Pred nekaj dnevi sem se na šolskem vrtu srečal z našimi prvošolci. Spoznal sem bodočega ravnatelja šole – prvošolca. Pristopil je k meni in mi dejal: »Ravnatelj, ko boste odšli v penzijo, vas bom jaz zamenjal.« Tako, spoštovani in dragi moji, prihodnost se nasmiha.

 

Za zaključek: Eden zmore veliko, skupaj zmoremo vse!

 

Verjamem, da nam bo uspelo, jutri in kasneje.

Lepo vas pozdravljam,

Rafko Lah s sodelavkami in sodelavci