BILI SMO DARILO DRUG DRUGEMU

Vsak letni čas je naslikan v svoji barvi, vsako življenjsko obdobje je uglašeno na drugo struno. Lahko si izberemo svoj najljubši čas v letu, a narava nas, zaenkrat še, obdarja kar  z vsemi štirimi. Lahko si izberemo leta, ki so nam najbolj pisana na kožo, a ni samoumevno, da jih doživimo več desetletij. Ne glede na starost, je vsak izmed nas edinstven in dragocen. Koliko življenjske modrosti nosijo v sebi zgodbe mnogih dedkov in babic, če jih le hočemo slišati in zmoremo razumeti.  Če nam jo uspe preplesti z otroško iskrivostjo, lahko zazveni  v čudoviti harmoniji.

V torek, 19. 12. 2023, smo to povezanost generacij doživeli v DSO v Kamniku.  Prijazno so nas povabili medse, da smo december skupaj  praznično obarvali. Ples in petje vedno ogrejeta srce, če pa so tu še iskrena voščila in vragolije na mali prožni ponjavi, se pa srca pomladijo in najdejo otroka v sebi.

Ob koncu smo skupaj metali žoge na koš in prepevali, da se imamo radi, zakaj tudi v bodoče ne bi bilo tako, saj smo v srcu sami mladi.

Učenci OŠ Frana Albrehta, iz krožka »Drug z drugim«, smo ob slovesu  stanovalcem doma stisnili v roke voščilnice, ki jih bodo spominjale na naše druženje.

Zahvalili so se nam s sladkimi dobrotami, s še slajšimi pogledi in nasmehi, ki nas bodo greli v tej zimi.

Kdo bi si mislil, da prav v Domu starejših občanov v Kamniku prebiva toliko sreče?

Pojdite tja in kar sama vas bo pocukala za rokav.

Mentorici krožka »Drug z drugim«: Tamara Bračič in Jana Svetec

                                                           

 

Deli povezavo: