OBČINSKO KOLESARSKO TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU. TAJDA ZMAGALA, AŽBE DRUGI.

Na kolesarskem tekmovanju Kaj veš o prometu učenci tekmujejo v spretnostni vožnji, v pravilni vožnji po mestu in v poznavanju prometnih predpisov.

Spretnostna vožnja je zelo zahtevna, vsak mora premagati številne ovire s čim manj doseženimi kazenskimi točkami.

Vožnja po mestu obsega praktično poznavanje pravilne vožnje skozi različna križišča (krožišče, semaforizirano križišče, križišče enakovrednih cest z upoštevanjem desnega pravila in pravila srečanja, prečkanje cest, zavijanje v levo na križiščih, vožnja po kolesarski stezi in po prometni cesti itd..) Na celotni trasi stojijo sodniki in ocenjujejo vožnje tekmovalcev.

Na koncu tekmovalci pišejo še prometni test, ki pa še zdaleč ni enostaven. Saj veste, tekmovalci morajo poznati vse prometne znake in prometna pravila ter vse možne situacije v prometu, ki jih je potrebno pravilno rešiti.

In kdo zmaga? Tisti, ki dobi najmanj kazenskih točk, torej je najbolj spreten v vožnji s kolesom, najbolje pozna teorijo prometa in v praksi najbolj pravilno vozi po prometnih površinah.

Zmagala je naša učenka Tajda Šoštarko iz 7.c razreda. Drugo mesto pa je dosegel prav tako naš učenec Ažbe Torkar iz 8.a razreda. Tajda je uspela brez kazenskih točk prevoziti spretnostni poligon, Ažbe pa rešiti prometni test. Na tekmovanju je sodelovalo 17 učencev. Našo ekipo pa so zastopali še Leja Plahuta, 7. a, Klara Hribar, 7.a in Haris Mahmutagić, 7. b. S svojim znanjem in spretnostjo so poskrbeli, da je naša ekipa, med vsemi kamniškimi šolami, zbrala najmanj kazenskih točk.

Bravo! Čestitke in zahvala za vaš trud. Seveda bomo spremljali Tajdo še na državnem kolesarskem tekmovanju, ki bo 27.maja 2023 v Novi Gorici.

Več podrobnosti izveste še v objavi na https://www.kamnik.si/objava/757106