NARAVOSLOVNI TABOR, 2. RAZRED (POŠ)

SREDA, 11. 1. 2023

PŠ Mekinje, Nevlje, Tunjice: Tabor za drugošolce v Dolenji vasi pri Čatežu. 
 
Tudi to jutro so se učenci prebudili ob glasbeni budnici. Takoj so se odpravili na pižama sestanek. Učitelj Matej jim je predstavil potek našega zadnjega  tabornega dneva. Uspelo jim je hitro spakirati in lepo urediti svoje sobe. Seveda so si  med seboj ljubeznivo pomagali. Dopoldan so po vasi “lovili lisico” in se družili s hišnimi ljubljenčki, ki prebivajo v domu Čebelica. 
Prehitro je minil še en prijeten dan naše šole v naravi.
Nekateri učenci so nestrpno čakali, da se stisnejo k mamici in očku, spet drugi pa bi svoje “počitnice” še malo podaljšali.
 
                                                                                                                                 Učiteljice: Barbka, Darja in Jana

TOREK, 10. 1. 2023

Vtisi učencev (PŠ Mekinje, Nevlje, Tunjice) iz tabora v Dolenji vasi pri Čatežu.
 
Dan smo začeli razigrano s pomočjo lego kock. Postali smo tudi pravi lego pravljičarji. Dopoldan smo se odpravili še na potep po gozdu. Reševali smo eko naloge in iskali škrata Čateža. Namesto njega smo opazili veliko srnic, ki so se grele na soncu.
Popoldan smo odšli še na dolg sprehod po Zaplaških stezicah do romarske cerkve. Slišali smo zanimivo zgodbo o njenem nastanku.
Zvečer smo se uredili in odšli v disco. Pripravili smo si prav noro zabavo. Vsi smo imeli še dovolj moči za ples.
 

PONEDELJEK, 9. 1. 2023

Na taboru se zabavamo, se igramo in se imamo radi. Spoznavamo nove prijatelje in srečujemo prijatelje iz vrtca. Raziskujemo živali, njihova okostja, sledi, opazujemo ribe in želve v akvariju, opravljamo raziskovalne naloge. Gradili smo kmetije iz lesenih gradnikov, spoznavali igre naših dedkov in babic. Na glavi smo nosili peharje, v zrak pa metali kamenčke, obroče, skakali smo ristanc in se igrali šolo.
 Imamo dobri kuharici. Danes sta nam pripravili govejo juho in palačinke. Nekateri so prvič jedli takšno juho v ponedeljek, običajno jo jedo v nedeljo.
Imamo tudi dobre učitelje. Z nami imajo sestanke, kjer nam podajo navodila za dejavnosti. Sami smo si morali urediti sobe. Všeč so nam, v njih se igramo družabne igre.
 
Razmišljanja učencev podružničnih šol Mekinje, Nevlje, Tunjice
Deli povezavo: