Na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik smo se že dolgo tega zavezali k temu, da bomo gradili na kulturi učeče se skupnosti. Tako smo po besedah gospe ravnateljice postali kolektiv, ki: “je aktiven, raziskujoč, izobražujoč, s pogledom usmerjen v prihodnost in ima potrebne veščine in znanja” za pogumno stopanje po tej poti. Z vso odgovornostjo pridobljena znanja, veščine in strategije širimo tudi med naše učence.

Veselijo nas posebni dosežki vseh naših zaposlenih in v preteklem tednu sta izstopala dva s področja uporabe Microsoftove tehnologije na šoli.

Sara Zalesnik in Lidija Vidmar sta že tretje leto zapored bili izbrani kot Microsoftovi strokovnjakinji za inovativno poučevanje (MIE Expert). Takole so zapisali v njuni potrditvi: “Za strokovnjaka MIE ste bili izbrani, ker ste samostojni, strastni do svojega dela, imate resničen duh sodelovanja in si prizadevate učence navdihniti z drugačnim razmišljanjem o tehnologiji v izobraževanju. Cenimo vašo iznajdljivost in podjetniški duh. Kot nosilci sprememb ste dosegli odličnost v izobraževanju, uporabi tehnologije in družbenih medijev. Hvaležni smo za priložnost, da izkoristimo vaše navdušenje in omogočimo drugim, da izkoristijo tisto, kar je očitno vaša strast.” Kot Microsoftov strokovnjak postaneš del globalne skupnosti osupljivih pedagogov, ki današnjim učencem dajejo moč, da ustvarjajo svet prihodnosti.

Z drugim nazivom pa se je naša šola uvrstila na seznam Microsoftovih Showcase šol. V tem šolskem letu ta naziv nosimo kot edina šola v Sloveniji. Potrditvena pošta se je brala takole: “Microsoft je vašo institucijo prepoznal kot Showcase šolo, elitno skupino šol, ki ponazarjajo najboljše poučevanje in učenje v današnjem svetu. Le nekaj ustanov si zasluži to oznako in lahko ste ponosni, da veste, da Microsoft priznava vaš vpliv na prihodnost izobraževanja. Microsoft Showcase šole ste pionirji v izobraževanju. Ste del ekskluzivne svetovne skupnosti, priznane in slavljene zaradi preobrazbe izobraževanja, ki vključuje vizijo in inovacije pri poučevanju, učenju in pripravi učencev na prihodnost.”

Pri Microsoftu verjamejo, da samo tehnologija ne more opremiti učencev z veščinami 21. stoletja. Lahko je pospeševalnik, a moč sprememb leži v učiteljih. Na šoli si vsak dan znova prizadevamo, da smo ta moč, ki prinaša pozitivne spremembe v družbo.

Zapisala: Lidija Vidmar

Deli povezavo: