INTI MAČEK JE POSTALA OSNOVNOŠOLSKA DRŽAVNA PODPRVAKINJA DO 15 LET

Prvo januarsko soboto je v Ljubljani potekalo 22. posamično osnovnošolsko državno prvenstvo za učence in učenke za šolsko leto 2022/23. na DP so se uvrstili trije učenci: Inti maček, Aljoša Keber in Sanja Golob.

Na šahovskem prvenstvu, ki sta ga v dvorani Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani organizirala Zavod za šport RS Planica in Šahovska zveza Slovenije, je nastopilo 186 učenk in učencev iz različnih osnovnih šol, ki so se pomerili v devetih krogih pospešenega šaha.

 

V kategoriji deklic do 15 let je šahiralo 36 deklet, med katerimi je nastopila tudi Inti Maček, učenka 7. razreda OŠ Frana Albrehta Kamnik, in si priigrala naslov osnovnošolske državne podprvakinje.

 

V devetih odigranih partijah je brez poraza osvojila 7,5 točk s šestimi zmagami ter tremi remiji, pri čimer je le za pol točke zgrešila 1. mesto.

 

 

V kategoriji dečkov do 15 let ja nastopil Aljoša Keber, ki je med 52 tekmovalci osvojil 11. mesto. Aljoša je imel do 7 kola priložnost za visoko uvrstitev, vendar je slabše odigral zadnji dve partiji.

 

V kategoriji deklic do 12 let je Sanja Golob osvojila 40. mesto med 48 tekmovalkami.

Vsem udeležencem čestitamo za prikazano igro in uspeh na državnem prvenstvu.

 

                                                                                                                                                                             Aleš Prosen

 

Deli povezavo: