GOJC IN ČETRTOŠOLCI O DISLEKSIJI

V okviru projekta Korak k Sončku je v torek (14. 5.) četrtošolce obiskal filmski, televizijski in gledališki igralec ter glasbenik Gojmir Lešnjak – Gojc.

Učencem je bila pred srečanjem na delavnici skozi zgodbico Kamaroni s parabajzovo omako predstavljena specifična učna težava DISLEKSIJA (na katerih področjih imajo učenci z disleksijo težave, v čem so izjemno dobri, kako jim lahko pomagamo v šoli …).

Gojc nas je obiskal, ker je tudi sam dislektik. Skozi zanimiv in humoren način nam je predstavil težave, s katerimi se je zaradi disleksije soočal predvsem v osnovni šoli, kar gre v veliki meri pripisati slabemu poznavanju tega področja v preteklosti. Izvedeli smo, zakaj je v srednji šoli vzljubil slovenski jezik in kako je prišlo do tega, da je tudi sam postal učitelj slovenskega jezika, kljub slabim izkušnjam v otroštvu. Predstavil nam je metode, s katerimi si pomaga pri učenju dolgih besedil gledaliških in televizijskih vlog. Učencem je položil na srce, da sošolci s težavami na področju branja in pisanja potrebujejo pomoč ter razumevanje, in ne posmehovanja.

Učenci so mu zastavili precej vprašanj, povezanih z odraščanjem, o prijateljih, učiteljih, o televizijskih vlogah, poteku snemanja serij ipd.

Na koncu se je vsak oddelek z Gojcem za spomin tudi fotografiral. Vsak učenec pa je dobil še njegov podpis.

 

 

Maja Bernard, učiteljica DSP

Deli povezavo: